Connect with us

technokrata

Megújulóban az Adobe Photoshop

Laptop

Megújulóban az Adobe Photoshop

A Photoshop CS2 legújabb funkciói az új távlatpont szolgáltatás, a nyerskamerás munkafolyamat javítások, a testreszabható menük és az intelligens objektumok.

A Photoshop CS2 új eszközkészletet tartalmaz, többek között a továbbfejlesztett gyorsjavító ecsetet az olyan gyakori fényképészeti problémák kezelésére, mint a foltok, a vörösszem effektus, a zaj, az elmosódás és az objektívek torzítása. Az intelligens objektumokkal a felhasználók a képeket és a vektoros illusztrációkat a képminőség romlása nélkül méretezhetik és átalakíthatják, illetve beágyazott grafikáról csatolt másolatokat készíthetnek, így egyetlen szerkesztéssel többszöri ismétlődést lehet frissíteni.

A filmes, műsorszóró és videós szakemberek igényeire reagálva a Photoshop CS2 már lehetővé teszi az eredeti felülírása nélkül történő szerkesztést és a háromdimenziós leképezéshez és fejlett kompozit képalkotáshoz ideális 32 bites nagy dinamika-tartományú (HDR) képek készítését és szerkesztését. A drótvázas előnézet a televízió képernyőjén is megtekinthető az új közvetlen export szolgáltatás révén.

A távlatpont az unalmas grafikai és fotóretusálási feladatokat szünteti meg azzal, hogy a felhasználók a képobjektumokat a látószög megtartása mellett klónozhatják, festhetik és alakíthatják át. A termékcsomag fejlesztéshez hasonló munkafolyamatokat újra feltalálva egy igény szerinti tárolt beállítást kiválasztva vagy az egyedi vezérlőpontokat húzogatva a képhajlítással egyszerűen lehet formára hajtogatni, nyújtani, húzni, csavarni és csomagolni a képeket.

Adobe Bridge és új nyerskamera jellemzők
Az Adobe Bridge az Adobe Creative Suite 2 szoftvereinek többnézetes fájlböngészését és termékfüggetlen integrációját biztosítja. Biztosítja emellett az Adobe Stock Photos, az új képtári fényképszolgáltatás elérését is, amely szedéshez és tervezéshez nem jogdíjas képek egy helyen történő beszerzési lehetőségét kínálja.

Az új Camera Raw 3.0 munkafolyamat segítségével több nyersfájl beállítását lehet egyidejűleg módosítani. Emellett a nyersfájlok JPEG, TIFF, DNG vagy PSD formátumba történő kötegelt feldolgozása a nagy Photoshop program elindítása nélkül már a háttérben történhet. Az integrált, eredeti felülírása nélkül történő vágás és a kiegyenesítés beállítási lehetőségekkel a nyersfájlokat egyszerűen lehet előkészíteni végső leadáshoz.

A Photoshop gazdag felületét egyszerűsítő feladatalapú tárolt menübeállításokkal egyszerűbben lehet megtalálni egy adott munkához a szükséges szolgáltatásokat. A felhasználók kedvenc tételeiket kiemelve testreszabott beállításokat készíthetnek maguknak, és most már eseményalapú szkripteket és időt megtakarító műveleteket is definiálhatnak, amelyek automatikusan hajtódnak végre, ha valamilyen művelet, például egy fájl mentése vagy nyomtatása azt kiváltja. A többrétegű beállítási lehetőségek gyorsítják a szerkesztést, ezáltal egy fájlban számos réteget egyidejűleg választhatunk ki és módosíthatunk.

A Photoshop CS2 Mac OS X 10.2.8 – 10.3.8, Microsoft Windows 2000 (4. szervizcsomag) és Windows XP (1. és 2. szervizcsomag) platformokra szánt változatai várhatóan május végétől kaphatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák