Connect with us

technokrata

Adobe InCopy CS2 – többfelhasználós dokumentumkezelés

Laptop

Adobe InCopy CS2 – többfelhasználós dokumentumkezelés

A feladatkiosztás alapú munkafolyamat többfelhasználós dokumentumokat tesz lehetővé, az új grafikai támogatás pedig a szerkesztőségi és a tervezői csoportok közös munkáját javítja.

Az InCopy CS2 feladatkiosztás alapú munkafolyamatot vezet be, amelynek segítségével egy vagy több szerkesztő dolgozhat párhuzamosan a tervezővel InDesign állományok különböző részein úgy, hogy egymás változtatásait nem írják felül. Az új grafikus beállítási lehetőségek és a szerkesztőségi fejlesztések tovább javítják a csoportos munkafolyamatot. Az InCopy CS2 és az InDesign CS2 együttes alkalmazásával csökken a korrektúrák száma és az átfutási idő a tervezők és a szerkesztők között, a szerkesztőségben jobban kézben tarthatják a kéziratokat, végső soron pedig a kiadványok gyorsabban kerülhetnek a piacra.

A többfelhasználós munkafolyamatok erősítik a csoportmunkát
Az InCopy CS2 segítségével a szerzők és szerkesztők hatékonyabban dolgozhatnak az InDesign CS2-t használó tervezőkkel. Az új InCopy LiveEdit Workflow beépülő modulok egyszerűsített állományi be- és kijelentkező rendszert biztosítanak a kis munkacsoportok számára. A feladatkiosztás támogatásával egyszerűvé válik a szerkesztési folyamat, így a tervezők a szerkesztők számára konkrét tartalom elérését írhatják elő – egy oldalon az egyik kerettől az egész oldalas főcímeken át egy egész InDesign dokumentumig. Egy InDesign dokumentum tartalmazhat több cikket, amelyeket a valódi többfelhasználós dokumentum csoportmunka érdekében más-más szerkesztőre lehet kiosztani.

A tervezők megengedhetik a szerkesztőknek, hogy a szedést grafikával egészítsék ki az általuk kijelölt keretekben, ahol aztán a képeket és az illusztrációkat elhelyezhetik, méretezhetik, vághatják és forgathatják. Az új lehetőségekkel a szerkesztők jobban együttműködhetnek a Microsoft Wordben dolgozó cikkírókkal, mert a Word dokumentumokat InCopy CS2-ben meg lehet nyitni és szerkeszteni lehet, majd azokat el lehet menteni RTF (Rich Text Format) állományokként.

Hatékonyabb szerkesztőségi munkafolyamatok
Az Adobe InCopy CS2 számos olyan javítást kínál, ami felgyorsítja a szerkesztés folyamatát. A szerkesztők most „fogd és vidd“ módszerrel dolgozhatnak a szöveggel vagy elkerülhetik az egyik helyről a másikra formázás nélkül beillesztett szöveg kézi átformázását. A gyakran használt kifejezések szövegbe illesztését gyorsítják fel az automatikus szövegmakrók, amelyek segítségével a szerkesztők beírnak egy kódot – a Fehérházhoz például „WH“ -, majd leütik a szóköz billentyűt. A szerkesztők több felhasználói szótárhoz kapcsolódhatnak és a kollégákkal egyszerű cseréhez szólistákat importálhatnak és exportálhatnak. Az önálló tördelés a szerkesztők kezébe adja az irányítást, mivel a tördelési területeket már akkor meghatározhatják, amikor a szedésen még dolgoznak. Az újonnan támogatott réteg elrejtéssel és megjelenítéssel a szerkesztők könnyen hozzáférhetnek szerkesztés céljából a tartalom különböző változataihoz.

Az InCopy CS2 Mac OS X 10.2.8 – 10.3.8, Microsoft Windows 2000 (4. szervizcsomag) és Windows XP (1. és 2. szervizcsomag) platformokra szánt változatai várhatóan május végétől kaphatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle