Connect with us

Adobe InCopy CS2 – többfelhasználós dokumentumkezelés

Laptop

Adobe InCopy CS2 – többfelhasználós dokumentumkezelés

A feladatkiosztás alapú munkafolyamat többfelhasználós dokumentumokat tesz lehetővé, az új grafikai támogatás pedig a szerkesztőségi és a tervezői csoportok közös munkáját javítja.

Az InCopy CS2 feladatkiosztás alapú munkafolyamatot vezet be, amelynek segítségével egy vagy több szerkesztő dolgozhat párhuzamosan a tervezővel InDesign állományok különböző részein úgy, hogy egymás változtatásait nem írják felül. Az új grafikus beállítási lehetőségek és a szerkesztőségi fejlesztések tovább javítják a csoportos munkafolyamatot. Az InCopy CS2 és az InDesign CS2 együttes alkalmazásával csökken a korrektúrák száma és az átfutási idő a tervezők és a szerkesztők között, a szerkesztőségben jobban kézben tarthatják a kéziratokat, végső soron pedig a kiadványok gyorsabban kerülhetnek a piacra.

A többfelhasználós munkafolyamatok erősítik a csoportmunkát
Az InCopy CS2 segítségével a szerzők és szerkesztők hatékonyabban dolgozhatnak az InDesign CS2-t használó tervezőkkel. Az új InCopy LiveEdit Workflow beépülő modulok egyszerűsített állományi be- és kijelentkező rendszert biztosítanak a kis munkacsoportok számára. A feladatkiosztás támogatásával egyszerűvé válik a szerkesztési folyamat, így a tervezők a szerkesztők számára konkrét tartalom elérését írhatják elő – egy oldalon az egyik kerettől az egész oldalas főcímeken át egy egész InDesign dokumentumig. Egy InDesign dokumentum tartalmazhat több cikket, amelyeket a valódi többfelhasználós dokumentum csoportmunka érdekében más-más szerkesztőre lehet kiosztani.

A tervezők megengedhetik a szerkesztőknek, hogy a szedést grafikával egészítsék ki az általuk kijelölt keretekben, ahol aztán a képeket és az illusztrációkat elhelyezhetik, méretezhetik, vághatják és forgathatják. Az új lehetőségekkel a szerkesztők jobban együttműködhetnek a Microsoft Wordben dolgozó cikkírókkal, mert a Word dokumentumokat InCopy CS2-ben meg lehet nyitni és szerkeszteni lehet, majd azokat el lehet menteni RTF (Rich Text Format) állományokként.

Hatékonyabb szerkesztőségi munkafolyamatok
Az Adobe InCopy CS2 számos olyan javítást kínál, ami felgyorsítja a szerkesztés folyamatát. A szerkesztők most „fogd és vidd“ módszerrel dolgozhatnak a szöveggel vagy elkerülhetik az egyik helyről a másikra formázás nélkül beillesztett szöveg kézi átformázását. A gyakran használt kifejezések szövegbe illesztését gyorsítják fel az automatikus szövegmakrók, amelyek segítségével a szerkesztők beírnak egy kódot – a Fehérházhoz például „WH“ -, majd leütik a szóköz billentyűt. A szerkesztők több felhasználói szótárhoz kapcsolódhatnak és a kollégákkal egyszerű cseréhez szólistákat importálhatnak és exportálhatnak. Az önálló tördelés a szerkesztők kezébe adja az irányítást, mivel a tördelési területeket már akkor meghatározhatják, amikor a szedésen még dolgoznak. Az újonnan támogatott réteg elrejtéssel és megjelenítéssel a szerkesztők könnyen hozzáférhetnek szerkesztés céljából a tartalom különböző változataihoz.

Az InCopy CS2 Mac OS X 10.2.8 – 10.3.8, Microsoft Windows 2000 (4. szervizcsomag) és Windows XP (1. és 2. szervizcsomag) platformokra szánt változatai várhatóan május végétől kaphatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő