Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adobe GoLive CS2 – újgenerációs tartalomszerkesztés

Laptop

Adobe GoLive CS2 – újgenerációs tartalomszerkesztés

Az önálló szoftveralkalmazásként vagy az Adobe Creative Suite 2 termékcsomag részeként is megvásárolható GoLive CS2 új CSS szedőeszközöket, a mobil tartalomfejlesztés számára nyílt szabványokon és az Adobe Creative Suite 2 szoftveralkalmazások szoros integrációján alapuló környezetet vezet be.

A GoLive CS2-vel a webes tervezők olyan tartalmakat készíthetnek, publikálhatnak, szervezhetnek és frissíthetnek, amelyek könnyen alkalmazkodnak a legújabb generációs kéziszámítógép eszközökhöz.

A GoLive CS2 új és továbbfejlesztett eszközei megnyitják a CSS összes lehetőségét, így a tervezők vizuális munka közben automatikusan állíthatnak elő tiszta, hatékony CSS kódokat. A tervezők most előre elkészített, bővíthető CSS tömbobjektumokat a Web oldalakra „fogd és vidd” módszerrel feltéve gyorsan készíthetnek kiválóan alakítható CSS terveket, amelyek előállításához korábban rengeteg időre volt szükségük. Az új Layer és Grid Text Box eszközök segítségével a tervezők interaktívan helyezhetnek el és méretezhetnek CSS alapú rétegeket és szövegdobozokat, míg az összes továbbfejlesztett Layout Grid, Layout Text Box és Layer objektum alapértelmezés szerint állítja elő a CSS formátumot.

Szabvány alapú mobil tartalomszerkesztés
Az Adobe GoLive CS2 nyílt szabványokon alapuló átfogó mobil tartalomszerkesztő eszközöket biztosít a mobil oldalfelépítés (CSS, XHTML), a mobileszközökön multimédia és interaktivitás (SVG, SVG-T) és videó (3GPP, MPEG-4) támogatásához. Az új SVG-T szerkesztő az SVG-T 1.1 és 1.2 változatát is támogatja, és lehetővé teszi a tervezők számára Adobe Illustrator CS2 és más alkalmazásokkal készített SVG-T fájlok alkalmazását, SVG elemek és azok forráskódjának gyors kiválasztását, majd a legváltozatosabb interaktív lehetőségek hozzáadását.

A GoLive ezen kívül robusztus MMS sablonkezelő és szerkesztőkörnyezetet, illetve rugalmas eszközemulációt is biztosít, amellyel a Sony Ericsson és a Nokia eszközökön megjelenő tartalmat lehet előzetesen ellenőrizni, de más gyártók kézi készülékeinek támogatásához is egyszerűen bővíthető. A Live Rendering motorban rejlő új Small Screen Rendering opcióval megtekinthetjük, hogy a Webre fejlesztett tartalom a mobil eszközökön hogyan fog kinézni.

Szoros Adobe Creative Suite 2 integráció
A nyomdai tartalmat a GoLive CS2-vel minden eddiginél könnyebb a Webre átemelni. A tervezők most a nyomdai kellékeket az InDesign CS2-ben becsomagolhatják, és ezt a tartalmat a GoLive CS2-ben megnyithatják, megtekinthetik és optimalizálhatják, majd pedig XHTML Web oldalként automatikusan exportálhatják. Ezzel megnyílnak a Web tervek, amelyekkel aztán a GoLive CS2-ben lehet ügyeskedni és azokat webhelyekbe szervezni. Emellett a kibővített intelligens objektumtámogatás része az URL címekben használt intelligens kedvenc ikonok, illetve márka honlapokhoz kedvencek menü készítése. A GoLive CS2 továbbá tartalmazza az Adobe Bridge elemet, amely az Adobe Creative Suite 2 szoftvereinek többnézetes fájlböngészését és problémamentes, termékfüggetlen integrációját biztosítja. Biztosítja emellett az Adobe Stock Photos, az új képtári fényképszolgáltatás elérését is, amely szedéshez és tervezéshez kiváló minőségű, nem jogdíjas képek egy helyen történő beszerzési lehetőségét kínálja.

A GoLive CS2 Mac OS X 10.2.8 – 10.3.8, Java Runtime Environment 1.4.1, Microsoft Windows 2000 (4. szervizcsomag) és Windows XP (1. és 2. szervizcsomag) platformokra szánt változatai várhatóan május végétől kaphatók.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés