Connect with us

Megállapodást kötött az IHM és a Microsoft a Tisztaszoftver Program folytatásáról

Laptop

Megállapodást kötött az IHM és a Microsoft a Tisztaszoftver Program folytatásáról

Továbbra is legálisan használhatók a közoktatásban és a felsőoktatásban a Microsoft egyes termékei, miután az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Microsoft 3 évre szóló licenc-megállapodást kötött.

A Tisztaszoftver Program keretében 2008. február 28-ig szóló licencmegállapodást kötött az IHM és a Microsoft. A megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói, hallgatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows Frissítés (upgrade), valamint a Microsoft Office termékek.
A megállapodás a felsőoktatási intézmények és a középiskolák esetében licencet biztosít a Microsoft egyes szervertermékeinek használatára is. A szerződés értelmében a kedvezményezettek térítésmentesen juthatnak hozzá a termékekhez és a szoftverfrissítésekhez is.

Az IHM célja, hogy a Tisztaszoftver Program technológiasemleges legyen, illetve, hogy elősegítse a nyílt forráskódú rendszerek terjedését az oktatásban is. Az IHM, a Miniszterelnöki Hivatal és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság részvételével munkacsoport alakult azzal a céllal, hogy a nyílt forráskódú rendszerek a központosított közbeszerzés rendszerében hozzáférhetőek legyenek az intézmények számára. A Tisztaszoftver Programmal, a szoftverek igénylésével és licencelésével kapcsolatban az érintettek a www.tisztaszoftver.hu honlapon találhatnak részletes információkat.


Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium jogelődje, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága 2001-ben kötött három évre szóló szerződést a Microsofttal. Az úgynevezett Campus szerződés a Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmények valamennyi nappali, levelező és esti tagozatos hallgatója, továbbá valamennyi főállású, illetve szerződéses oktatója és dolgozója számára biztosított szoftvereket tanulási, oktatási és kutatás-fejlesztési célra az intézményi, illetve a hallgatók, oktatók és dolgozók saját, otthoni számítógépein is.

Az IHM 2004-ben indította el a Tisztaszoftver Programot, amelynek keretében megteremtette a lehetőségét annak, hogy a közoktatási intézmények és az ott dolgozó tanárok mind az operációs rendszerek, mind az irodai alkalmazások terén a legkorszerűbb szoftvertermékeket használhassák. A program keretében az IHM a megfelelő középiskolai szerverszoftverekről is gondoskodott. Ennek érdekében az IHM a Campus szerződéstől független 1 éves időtartamú szerződést (school szerződés) kötött, mely eddig biztosította a fenti feladatokra szóló Microsoft termékek legális használatát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő