Connect with us

Linus Torvalds hatékonyabbá tenné a Linuxot

Laptop

Linus Torvalds hatékonyabbá tenné a Linuxot

A nyíltforrású rendszer atyja, a skandináv származású Torvalds a hét közepén több általános teljesítményteszt végrehajtását javasolta a kernelt illetően, hogy hamarabb megszabadulhassanak a nem hatékony kódrészletektől.

Torvalds egy, a Linux kernel levelezőlistáján megjelentett közlése szerint egy új rendszermag kiadása jelenleg átlagosan két hónapos késést jelent, ami a fejlesztők teljesítményproblémákról való tájékoztatását illeti. A pingvines operációs rendszer létrehozója szerint körülbelül ennyi idő telik el a kernel kibocsátása és annak teljesítménybeli hiányosságairól való értesítés között. Ezért azt javasolja, hogy a teljesítményteszteket minden nap, de legalább párszor egy héten le kellene futtatniuk a fejlesztőknek. Mindennek meglenne az a haszna, hogy a nem hatékony kódrészlet gyorsabban felfedezhető, kiszűrhető lenne.

Azért kapott most nagyobb jelentőséget ennek fontossága, mert nemrég az Intel egyik alkalmazottja, Kenneth Chen olyan, a 2.6-os rendszermagot érintő teljesítményproblémákról számolt be, amelyek korábbi vizsgálatokkal kiküszöbölhetők lettek volna. A 11-es, 9-es, 8-as és 2-es változatok rendre 13, 6, 23 és 1 százalékkal voltak lassabbak emiatt, mint a Red Hat Enterprise Linux 3, amely a 2.4-es kernelt használja (a 2.6-os némely kiegészítésével).

Annak kiderítésére, hogy pontosan mely kódok okozzák ezt a komoly teljesítmény visszaesést, további tesztek szükségesek, mondta Torvalds. Szerinte érdekes lenne visszakövetni az egyes verziókat, akár naponként is megvizsgálva a változást. A skandináv programozó úgy véli, így könnyen ki lehetne szűrni, hogy mikor is következett be a jól érzékelhető csökkenés, amivel a problémás kódsorok is egyszerűen fellelhetők lennének.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő