Connect with us

technokrata

Linus Torvalds hatékonyabbá tenné a Linuxot

Laptop

Linus Torvalds hatékonyabbá tenné a Linuxot

A nyíltforrású rendszer atyja, a skandináv származású Torvalds a hét közepén több általános teljesítményteszt végrehajtását javasolta a kernelt illetően, hogy hamarabb megszabadulhassanak a nem hatékony kódrészletektől.

Torvalds egy, a Linux kernel levelezőlistáján megjelentett közlése szerint egy új rendszermag kiadása jelenleg átlagosan két hónapos késést jelent, ami a fejlesztők teljesítményproblémákról való tájékoztatását illeti. A pingvines operációs rendszer létrehozója szerint körülbelül ennyi idő telik el a kernel kibocsátása és annak teljesítménybeli hiányosságairól való értesítés között. Ezért azt javasolja, hogy a teljesítményteszteket minden nap, de legalább párszor egy héten le kellene futtatniuk a fejlesztőknek. Mindennek meglenne az a haszna, hogy a nem hatékony kódrészlet gyorsabban felfedezhető, kiszűrhető lenne.

Azért kapott most nagyobb jelentőséget ennek fontossága, mert nemrég az Intel egyik alkalmazottja, Kenneth Chen olyan, a 2.6-os rendszermagot érintő teljesítményproblémákról számolt be, amelyek korábbi vizsgálatokkal kiküszöbölhetők lettek volna. A 11-es, 9-es, 8-as és 2-es változatok rendre 13, 6, 23 és 1 százalékkal voltak lassabbak emiatt, mint a Red Hat Enterprise Linux 3, amely a 2.4-es kernelt használja (a 2.6-os némely kiegészítésével).

Annak kiderítésére, hogy pontosan mely kódok okozzák ezt a komoly teljesítmény visszaesést, további tesztek szükségesek, mondta Torvalds. Szerinte érdekes lenne visszakövetni az egyes verziókat, akár naponként is megvizsgálva a változást. A skandináv programozó úgy véli, így könnyen ki lehetne szűrni, hogy mikor is következett be a jól érzékelhető csökkenés, amivel a problémás kódsorok is egyszerűen fellelhetők lennének.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom