Connect with us

Az Intel kibővítette 64 bites szerver-platform kínálatát

Laptop

Az Intel kibővítette 64 bites szerver-platform kínálatát

Az Intel Corporation kibővítette 64 bites kínálatát egy új platformmal, mely megnöveli az alkalmazások teljesítményét, egyszerűsíti a nagy mennyiségű adatok kezelését, illetve csökkenti a fenntartási költségeket.

Az első számú célcsoport a vállalati szegmens, hiszen a platform egy új lapkakészletet, valamint 5 új szerver-processzort tartalmaz, a négy vagy több processzort használó szerverekhez.

A ˝Truland˝ kódnevű platform magában foglalja a 64 bites Intel Xeon MP processzort (multiprocesszor), és az Intel E8500 lapkakészletet. A kétmagos technológiához építve az új lapkakészlet felkészíti a felhasználókat a hamarosan bekövetkező ˝változásokra˝, mint például a több mag, vagy az Intel Virtualization technológia.

Elsőként ezen MP szerver platformban kombinálta az Intel egyben az Intel Extended Memory 64 technológiát, a PCI Express-t, a DDR2-400 memóriát, illetve a Demand-Based Switching with Enhanced Intel SpeedStep technológiát. Ezen képességek együtt segítenek kibővíteni a memória-címezhetőséget, támogatják a szerver teljesítményének növekedését, illetve javítják a megbízhatóságot.

A 64 bites Intel Xeon MP processzor ár/teljesítmény aránya előnyös az olyan középszintű vállalati alkalmazások számára, mint például SCM, ERM, CRM-rendszerek, vagy kis- és közepes méretű üzleti adatbázisok. A platform kiegészíti a két-processzoros szerverekhez szánt Intel Xeon processzorokat – amely célalkalmazásai elsősorban a webes, illetve e-mail szerverek. Emellett az új platform kiegészítést biztosít még az Intel Itanium processzor-kínálathoz, elsősorban a szabadalmazott és költséges RISC-alapú szerverek piacán, amelyek olyan alkalmazásokat futtatnak, mint a nagyobb adatbázisok, vagy egyéb nagy teljesítményt igénylő területről származó programok.

Az új platformok már képesek kihasználni az Intel Software Network hálózat előnyeit – amelyet szintén ma jelentett be az Intel. Az Intel Software Network hálózat fejlesztői eszközöket, illetve tréning- és tanácsadási lehetőségeket nyújt a vállalati vagy egyéni szoftverfejlesztők számára, akik 64 bites alkalmazásokat, többmagos architektúrákat vagy egyéb jövőben Intel platform-technológiákat kívánnak építeni.

A 64 bites Intel Xeon MP processzor platform teljesítménye 70 százalékkal magasabb az előző generációs Intel Xeon MP processzorokra épülő vállalati és tudományos alkalmazásokénál. A platform elérhető akár 8 MB-os harmadszintű gyorsítótárral is.

Az Intel E8500 lapkakészlete rendelkezik egy 667 MHz-es, duális, független FSB-vel, valamint 10,6 GB-os rendszer-sávszélességhez tervezték. Ez háromszorosa a korábbi generáció által használt sávszélességnek. Ezen, illetve további képességek biztosítják azt az infrastruktúrát, amely támogatja a következő kétmagos Intel Xeon MP processzorokat, köztük a ˝Paxville˝-t. Ezek bejelentése 2006 első negyedévére várható.

A 64 bites Intel Xeon MP processzorra épülő rendszerek (a négyutas penge- és rack- és különálló szerverektől a 32-bites rendszerekig) elérhetőek lesznek az olyan világszerte vezető gyártóknál, mint az Egenera, a Dell, a Fujitsu, a Fujitsu-Siemens, a HCL Infosystems, a HP, a Hitachi, az IBM, a Kraftway, a Langchao, a Lenovo, az NEC, a Maxdata, a Samsung, a Stratus, a Supermicro, a Tyan, a Toshiba, a Unisys, vagy a Wipro. Emellett az Intel jelenlegi tervei szerint a rendszerépítők és a termékintegrátorok részére külön rack és különálló Intel Xeon MP processzoros szerverplatformot kíván elérhetővé tenni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő