Connect with us

technokrata

Az Intel kibővítette 64 bites szerver-platform kínálatát

Laptop

Az Intel kibővítette 64 bites szerver-platform kínálatát

Az Intel Corporation kibővítette 64 bites kínálatát egy új platformmal, mely megnöveli az alkalmazások teljesítményét, egyszerűsíti a nagy mennyiségű adatok kezelését, illetve csökkenti a fenntartási költségeket.

Az első számú célcsoport a vállalati szegmens, hiszen a platform egy új lapkakészletet, valamint 5 új szerver-processzort tartalmaz, a négy vagy több processzort használó szerverekhez.

A ˝Truland˝ kódnevű platform magában foglalja a 64 bites Intel Xeon MP processzort (multiprocesszor), és az Intel E8500 lapkakészletet. A kétmagos technológiához építve az új lapkakészlet felkészíti a felhasználókat a hamarosan bekövetkező ˝változásokra˝, mint például a több mag, vagy az Intel Virtualization technológia.

Elsőként ezen MP szerver platformban kombinálta az Intel egyben az Intel Extended Memory 64 technológiát, a PCI Express-t, a DDR2-400 memóriát, illetve a Demand-Based Switching with Enhanced Intel SpeedStep technológiát. Ezen képességek együtt segítenek kibővíteni a memória-címezhetőséget, támogatják a szerver teljesítményének növekedését, illetve javítják a megbízhatóságot.

A 64 bites Intel Xeon MP processzor ár/teljesítmény aránya előnyös az olyan középszintű vállalati alkalmazások számára, mint például SCM, ERM, CRM-rendszerek, vagy kis- és közepes méretű üzleti adatbázisok. A platform kiegészíti a két-processzoros szerverekhez szánt Intel Xeon processzorokat – amely célalkalmazásai elsősorban a webes, illetve e-mail szerverek. Emellett az új platform kiegészítést biztosít még az Intel Itanium processzor-kínálathoz, elsősorban a szabadalmazott és költséges RISC-alapú szerverek piacán, amelyek olyan alkalmazásokat futtatnak, mint a nagyobb adatbázisok, vagy egyéb nagy teljesítményt igénylő területről származó programok.

Az új platformok már képesek kihasználni az Intel Software Network hálózat előnyeit – amelyet szintén ma jelentett be az Intel. Az Intel Software Network hálózat fejlesztői eszközöket, illetve tréning- és tanácsadási lehetőségeket nyújt a vállalati vagy egyéni szoftverfejlesztők számára, akik 64 bites alkalmazásokat, többmagos architektúrákat vagy egyéb jövőben Intel platform-technológiákat kívánnak építeni.

A 64 bites Intel Xeon MP processzor platform teljesítménye 70 százalékkal magasabb az előző generációs Intel Xeon MP processzorokra épülő vállalati és tudományos alkalmazásokénál. A platform elérhető akár 8 MB-os harmadszintű gyorsítótárral is.

Az Intel E8500 lapkakészlete rendelkezik egy 667 MHz-es, duális, független FSB-vel, valamint 10,6 GB-os rendszer-sávszélességhez tervezték. Ez háromszorosa a korábbi generáció által használt sávszélességnek. Ezen, illetve további képességek biztosítják azt az infrastruktúrát, amely támogatja a következő kétmagos Intel Xeon MP processzorokat, köztük a ˝Paxville˝-t. Ezek bejelentése 2006 első negyedévére várható.

A 64 bites Intel Xeon MP processzorra épülő rendszerek (a négyutas penge- és rack- és különálló szerverektől a 32-bites rendszerekig) elérhetőek lesznek az olyan világszerte vezető gyártóknál, mint az Egenera, a Dell, a Fujitsu, a Fujitsu-Siemens, a HCL Infosystems, a HP, a Hitachi, az IBM, a Kraftway, a Langchao, a Lenovo, az NEC, a Maxdata, a Samsung, a Stratus, a Supermicro, a Tyan, a Toshiba, a Unisys, vagy a Wipro. Emellett az Intel jelenlegi tervei szerint a rendszerépítők és a termékintegrátorok részére külön rack és különálló Intel Xeon MP processzoros szerverplatformot kíván elérhetővé tenni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle