Connect with us

technokrata

Újabb akciók az illegális DVD-másolás és -terjesztés ellen

Laptop

Újabb akciók az illegális DVD-másolás és -terjesztés ellen

Indul az ASVA országjáró kampánya: első állomás Vas megye, Szombathely.

Országos tájékoztató kampányt indít márciusban az ASVA (Audiovizális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) a nyomozóhatóságok/rendőrségek munkatársai számára. A kampány során, melynek első állomása Vas megye, az ASVA átadja a rendőröknek azokat az információkat és gyakorlati tapasztalatokat, melyek segítségével hatékonyabb lehet az illegális DVD-másolás és -terjesztés elleni küzdelem.

Az ASVA márciusban országos tájékoztató kampányt indít a rendőrségi munkatársak számára, mely során havonta egy-egy megye rendőr-főkapitányságán és a városi rendőrkapitányságok illetékes részlegeinek gyakorlati és elméleti ismereteket ad át a szerzői jogsértéssel kapcsolatos ügyek felderítéséről. A kampány első állomása Szombathely, ahová az ASVA munkatársai március 30-31-én látogatnak el.

„Fontosnak tartjuk, hogy átadjuk a nyomozóknak eddigi tapasztalatainkat és ösztönözzük őket önálló felderítő tevékenységek végzésére. Ehhez persze minden tőlünk telhető szakmai-, és technikai segítséget megadunk, így együttesen hatékonyabban tudunk fellépni az illegális filmletöltés és -terjesztés ellen.” – jelentette ki Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A kampány célja, hogy a nyomozóhatóságok munkatársai könnyebben felismerjék a szerzői jogsértéssel (különös tekintettel az audiovizuális alkotásokra) kapcsolatos ügyeket, és az ezt követő eljárásokat gyorsan és sikeresen végre tudják hajtani. Az ASVA tudatosítani akarja a nyomozókban a szellemi tulajdon védelmének fontosságát, felhívja figyelmüket az ezzel kapcsolatos bűncselekmények károkozásának nagyságára és következményeire, valamint megosztja velük nemzetközi tapasztalatait. Az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tudnivalókra is felhívják a figyelmet, például annak módjára, hogy kell felkutatni piacokat és nyilvános árusítóhelyeket vagy átvizsgálni a videotékákat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle