Connect with us

technokrata

A HP ünnepélyesen átadta egy milliomodik hazai gyártású tároló egységét Zalaegerszegen

Laptop

A HP ünnepélyesen átadta egy milliomodik hazai gyártású tároló egységét Zalaegerszegen

A HP kizárólag a magyarországi Flextronics-szal gyártatja StorageWorks LTO és DDS tárolóit. Új modellekkel bővül a hazai gyártás.

Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója Ivan Herd, a Flextronics alelnöke jelenlétében ünnepélyesen adta át Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek a Magyarországon gyártott egy milliomodik HP tárolóegységet. A jeles darab egy HP szalagos tároló (StorageWorks Ultrium 460 Tape Drive). Az eseményen bejelentésre került, hogy újabb típussal, a 448-as modellel bővül a hazai gyártás.

A gyártás 2002-ben került át főként a nagy-britanniai Bristolból illetve más európai gyárakból a Flextronics Nyugat-Magyarországi Ipari Park zalaegerszegi gyárába, ahol zöldmezős beruházásként indult meg a termelés. Az első, immár Zalaegerszegen gyártott HP tároló egység 2002-végén készült el. Az eltelt két és fél évben folyamatosan nőtt a termelési volumen, s jelenleg már az egy milliomodik terméket ünnepeljük.

A 400 Gb tárolókapacitású HP StorageWorks Ultrium 460 Tape Drive volt az első olyan termék a HP Ultrium családon belül, amelyet a cég Magyarországon kezdett gyártani, és amely technológiai alapját képezi a HP jelenlegi csúcsmodelljének, a harmadik generációs Ultrium 960-asnak is. A termék a HP technológiai felkészültségét jelképezi, melyet 800 Gb kapacitásával és a másodpercenkénti 160 Mb-os adatátviteli sebességével jelenleg a világ leggyorsabb ilyen jellegű eszközének minősül: az emberi kézfej nagyságú egység megközelítőleg egymillió könyv tartalmát lenne képes tárolni. A HP StorageWorks termékeket a kis-és közepes vállalkozások és a nagyvállalati felhasználók elsősorban vállalati adattárolásra, archiválásra és adatmentésre használják.

A HP világpiaci részesedése a szalagos tárolóegységek szegmensben 35 százalék, vagyis hozzávetőlegesen a világon használt minden harmadik termék Magyarországon készül. A HP kizárólag a Flextronics Nyugat-Magyarországi Ipari Parkjának zalaegerszegi egységében gyártatja DDS és LTO családba tartozó belső és külső tárolóegységeit, melyek a kereskedelemben DAT és Ultrium néven kerülnek forgalomba. A termékekhez kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokat is a Flextronics zalaegerszegi gyára végzi. A HP StorageWorks név mellett a termékek más világcégek márkaneve alatt is forgalomba kerülnek.

„Nagy örömmel ünnepeljük együtt Kóka miniszter úrral a HP egymilliomodik tárolóegységének legyártását itt a Flextronics Nyugat-Magyarországi Ipari Park zalaegerszegi üzemében.” – mondta Ivan Herd, a Flextronics alelnöke. „A HP igen fontos ügyfelünk és az elmúlt években igen sok sikert értünk el együtt partnerként régióbeli együttműködésünkben”.

A HP tárolóegységeinek gyártása magas szintű szakmai felkészültséget igénylő munka. Jelenleg 600 szakember, köztük 150 mérnök dolgozik a HP termékek gyártásában, három műszakban. A gyártást magas színvonalú tesztelési folyamat egészíti ki, mely biztosítja a HP által világszerte elvárt minőséget.

„A HP tárolóegységek gyártása kifejezetten magas mérnöki szakértelmet igényel.” – tette hozzá Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója. „Ez a tudásintenzív tevékenység meggyőződésünk szerint kiváló környezetre lelt Magyarországon.”

Dr. Kóka János, Gazdasági és Közlekedési Miniszter a folyamatosságot hangsúlyozta: „Egy beruházás megszerzése igen nehéz feladat egy ország számára, ám talán még nehezebb azt hosszabb távra megtartani, az adott országban fejlesztésre, fejlődésre ösztönözni. A HP egymilliomodik legyártott tárolóeszköze és a ma bejelentett új termék gyártása azt mutatja, Zalaegerszegen ez sikerült.”

A HP Flextronics-szal közösen folytatott magyarországi tevékenysége jól példázza a HP álláspontját, mely szerint a régió ideális helyszín magas hozzáadott értékű termelési tevékenység folytatásához. Ezt bizonyítja a Flextronics Nyugat-Magyarországi Ipari Parkjának zalaegerszegi HP gyártásban dolgozó magyar szellemi dolgozók magas aránya is, hisz a HP tárolóeszközeinek gyártása komoly felkészültséget és szakmai tudást igényel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle