Connect with us

technokrata

IT 2005 konferencia Egerben: Informatika a versenyképesség szolgálatában – Tervek vagy tettek?

Laptop

IT 2005 konferencia Egerben: Informatika a versenyképesség szolgálatában – Tervek vagy tettek?

IT-felhasználók szakmai konferenciája és kiállítása Egerben április 12-én és 13-án a Média Hungária rendezésében.

Immár harmadik alkalommal, április 12-13-án, idén Egerben kerül megrendezésre az IT 2005, az IT felhasználók szakmai konferenciája és kiállítása.

A konferencia alapvetése szerint az informatika, illetve az információs társadalmi szolgáltatások tudatos igénybevétele az ország, a vállalkozások és az egyének szempontjából is versenyképességet növelő tényezővé kell váljon. Az IT 2005 azt kívánja megvizsgálni, hogy az állami szféra és a főként kis- és közepes vállalkozások miként tudják az informatikai fejlesztéseket a nemzetgazdaság, illetve saját maguk versenyképességének szolgálatába állítani.

„Hiszen a high-tech világában sem minden megy úgy, mint a karikacsapás: hol a technológia hiányzik, hol az a felhasználói tudás, ami működtetni tudná a rendszereket. Előfordul, hogy mindkettő megvan, ám ekkor kiderül, a rendszerek nem átjárhatóak, adataik nem átláthatóak egymás számára.” – indokolta az idei témaválasztást Csermely Ákos a konferencia szervezője.

A konferencián részt vevők előtt talán nem kell bizonyítani: bár hihetetlen pénzeket költenek a szervezetek és az állam az IT-rendszerekre, a felhasználó végül mégsem elégedett. A fő kérdés tehát még mindig az: az IT-szerepe a versenyképesség növelésében csak üres szlogen, vagy valóban szolgálhatja a hatékonyságot? S ha igen, akkor mit kell tennie és mit nem szabad tennie az államnak, illetve a vállalatoknak? Ezekre a felvetésekre a konferencia rendezője és a résztvevők nemcsak a felhasználói és a szállítói oldal vállalati vezetőinek válaszait várják, hanem két, e szempontból kulcspozícióban lévő kormánytag, Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési, illetve Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszterét is. Az Európai Terv második operatív programja kapcsán megismerhetjük Baráth Etele, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter véleményét is.

A Média Hungária az IT 2005 konferencia keretében idén is meghirdeti „Az év innovatív üzleti megoldása” pályázatot. A díjra azok aspirálhatnak, akik a konferencia keretében egy kiállításon bemutatják saját fejlesztésű, innovatív technológia és-vagy üzleti megoldásukat. A díjat a rendezvény felett fővédnökséget vállaló Vezető Informatikusok Szövetsége közreműködésével ítéli oda egy 7 fős zsűri. Az 500 ezer forint készpénzzel és 500 ezer forint értékű hirdetéssel járó elismerést az első napon megrendezendő Gálavacsorán adják át.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle