Connect with us

technokrata

Kocogás a zene ütemére

Laptop

Kocogás a zene ütemére

A Siemens olyan szoftvert fejlesztett ki, amivel a jövőben a kocogók által például a mobiltelefon MP3-lejátszójáról hallgatott zene üteme pontos szinkronban lehet a futás lépésszámával anélkül, hogy a hangmagasság megváltozna.

Az idei CeBIT látogatói futószalagon ellenőrizhették a szoftver működőképességét. Az eredmények teremtik meg a termékké való továbbfejlesztéshez az alapot. Az MP3-lejátszó azért előnyös, mert a hordozható kazetta- vagy CD-lejátszóval ellentétben érzéketlen a rázkódásra.

A kocogás közbeni zenehallgatásban zavaró lehet a zene és a futás eltérő ritmusa. A Siemens Communications bocholti kutatói a szinkront egy gyufásdoboz méretű lépésszámláló segítségével teremtik meg, amelyet a kocogó az övére erősít, és amely a lépés ritmusát Bluetooth-összeköttetéssel továbbítja a handy-be. A szoftver az éppen lejátszásban lévő zene ritmusát megállapítja, és a lejátszás sebességét úgy változtatja, hogy az szinkronban legyen a futással.

A dolog fordítva is működik: a zene sebessége előre beállítható, a futó pedig e szerint szaporázza lépteit. Egy PC közbeiktatásával egész tréning-tervek beprogramozhatók a handy-be, például gyorsabb és lassabb iramú szakaszok váltakozva. A futó lelki motivációja bíztató kiáltások és tapsok szabadon programozható bekeverésével növelhető annak érdekében, hogy tartsa a neki diktált tempót.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek