Connect with us

Hirdetés

technokrata

Következő generációs DivX, surround MP3 támogatással

Laptop

Következő generációs DivX, surround MP3 támogatással

A Divxnetworks nyilatkozata szerint a DivX kodek következő generációja hivatalosan is támogatni fogja az MP3 és az MP3 surround hangformátumokat.

A The Inquirer kérdésére válaszolt a Divxnetworks, a közismert DivX kodekcsomagok fejlesztője, amikor bejelentette, hogy immár hivatalosan is támogatni fogja a leginkább elterjedt hangformátumot. Az MP3 ugyan már évek óta „elválaszthatatlan” a DivX-től, de mindeddig nem licencelték azt jogtulajdonosától, a Fraunhofer Intézettől és a Thomsontól. Ez pedig alapvetően fontos, ha a DivX olyan formátummá kíván válni, amit fizetős szolgáltatásokban is használni lehet – míg ugyanis a warezsite-okról letöltött filmek esetében mindegy a licenc kérdése, addig egy legális online filmáruházban nem kerülhet forgalomba olyan állomány, melynek nem tisztázott minden jogdíja.

Az MP3 Surround kodek támogatása viszont meglehetősen új, lévén, hogy maga a hangformátum sem túl régi születésű. Ahogyan arról már mi is írtunk, a kodek 5.1-es térhangzást ígér, az MP3-nál már megszokott formában, azaz veszteséges tömörítésre alapuló eljárással. A formátum egyébként visszafelé kompatibilis a maximum sztereó hanghatásra képes, „hagyományos” MP3-mal.

Érdekességképpen: a DivX az egyik legelterjedtebb videokodek, a világon több mint 160 millió ember használja kisebb-nagyobb rendszerességgel, azaz néz DivX-szel kódolt filmeket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés