Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legnagyobb plazmaképernyője a Panasonic-tól

Laptop

A világ legnagyobb plazmaképernyője a Panasonic-tól

A TH-65PHD7EK modellel a Panasonic bemutatja a 165 cm képátlójú plazma megjelenítőt, ami jelenleg a legnagyobb sorozatgyártású készülék ebben a kategóriában.

A megbízható 6-os sorozatú megjelenítők nagy sikere után a Panasonic most megkezdi három módosított helyettesítő modell gyártását, és két további új modell fejlesztését. A végfelhasználók igényeinek kielégítése mellett az új modellek bővítési lehetőségeik révén kifejezetten a professzionális bemutatók elvárásainak felelnek meg.


A jelenleg legnagyobb méretű, sorozatgyártásban készülő plazmaképernyővel stílusos bemutatók rendezhetők. A kibővített termékválasztékban immár a praktikus 37 colos mérettől a döbbenetes méretű, 65 colos képátlóig találhatók plazmaképernyők. Különösen lenyűgöző természetesen, az új TH-65PHD7EK megjelenítő mérete. 1,65 méteres képátlójával ez a képernyő igazi mérföldkő és megalkuvás nélkül mutatja be, hogy mi is lehetséges ma műszakilag. A Panasonic első alkalommal határozta el magát egy ekkora méretű megjelenítő sorozatgyártásban történő termelésére – ráadásul igen vonzó ár-érték arány mellett.

Annak érdekében, hogy minden igény számára a megfelelő terméket kínálhassa, a Panasonic kibővítette termékválasztékát, ugyanakkor a termékskálában javította a ragyogó reprodukciót biztosító paramétereket. A TH-37PWD7EK (37 col) és a TH-42PWD7EK (42 col) 4.000:1 kontrasztaránnyal és W-VGA felbontással rendelkezik. A TH-42PHD7EK (42 col), TH-50PHD7EK (50 col) és TH-65PHD7EK (65 col) modellek nagy felbontásuk mellett 3.000:1 kontrasztarányukkal nyűgözik le közönségüket. Ennek hála, akár világos környezetben is pontos és részletekben gazdag kép jeleníthető meg.

Rugalmas megoldások a fogadóaljzat alapelvének köszönhetően
A számos új megoldás és a moduláris csatlakoztatási lehetőségek jóvoltából a Panasonic plazmaképernyők maximális integrációs lehetőséggel bírnak – ezzel pedig különösen a rendszerintegrátorok, AV márkakereskedők és bérbeadó szervezetek számára nyílik gyakorlatilag korlátlan felhasználási lehetőség. A jelenleg létező minden formátum és jel számára elérhető csatlakozókártya közvetlenül és helytakarékos módon a megjelenítő többfunkciós fogadóaljzataiba illeszthető. Minden analóg (pl. RGB, Komponens Video, S-Video, Kompozit) vagy digitális jelforrás (például HDMI, DVI, SDI, HD-SDI) támogatott. Ezen felül egy WLAN modul lehetővé teszi a készülékek bármilyen, vezeték nélküli hálózatba történő integrálását. A strapabíró Panasonic plazma megjelenítők különösen alkalmasak a POS és POI helyszíneken, valamint bemutatókon, konferenciatermekben, kiállításokon, biztonsági szolgálatok megfigyelőhelyein vagy vasútállomások információs egységeinél történő felhasználásra.

Új technológiák a látható javulás érdekében
Az alkalmazási területek és környezeti feltételek legkülönfélébb területein biztosított maximális képminőség érdekében a Panasonic mérnökei rengeteg új technológiát fejlesztettek ki. Továbbfejlesztett ˝Új MACH Panel˝: Ennek legfőbb jellemzője a megújult, sokkal finomabban elhatárolt cella struktúra. A cella foszforbevonatú felületét keresztdarabok alkalmazásával növelték meg. Ennek eredményeképpen a fényhatásfok és a fénykibocsátás 10 százalékkal megnőtt, az élettartam jelentősen hosszabb lett, ugyanakkor az energiafogyasztás a korábbi modellekhez képest javult. A felhasznált foszfor minőségi javításának köszönhetően a megjelenítők gyakorlatilag érzéketlenek az állóképek esetén tapasztalható úgynevezett beégésre.

˝Adaptív Automatikus Jelerősítés Szabályozás (AGC)˝: Ez az újonnan kifejlesztett fényerősség szabályozás a zaj megnövelése nélkül fokozza a teljes kép általános fényességét. A kép sötét részeinek fényessége nem nő meg, az adaptív AGC arra nincs hatással. Ez pedig összességében a kontraszt tartomány jelentős növekedéséhez vezet.

˝Nagy precizitású MPD zajcsökkentés˝: A mozgás érzékelésének ezen új módszere láthatóan csökkenti az interferenciát – az úgynevezett maradványzajt -, amit a mozgó képek megjelenítése okoz. Az eredmény: éles, tiszta kép még az olyan gyorsan mozgó képsorok esetében is, mint például a sportesemények.

˝3D színkezelő rendszer˝: A hagyományos kétdimenziós rendszerekkel ellentétben ez az új képjavító eljárás egy háromdimenziós színmátrixon működik (színtónus, telítettség és fényerő) és ebből eredően még erőteljesebb színeket és abszolút természetes megjelenésű bőrtónusokat eredményez.

˝Aktív I/P konverzió˝: A Panasonic ezzel az új, váltott sorosról progresszívre történő jelkonverziós funkcióval egy intelligens képjavító folyamatot hozott létre. A lassabb mozgások kiértékelése pontosabban történik, nagyobb számú képpont kielemzésével. Ez megszünteti a legkisebb mozgások megjelenítésekor előforduló interferenciát. A végeredmény pedig a tisztább kép és a váltottsoros képek nagyobb függőleges felbontása.

Amikor a nagy nem elég nagy
Egy belső elosztó, ami a video és PC jelek feldolgozását végzi, lehetővé teszi az akár 16 (4×4) Panasonic plazma megjelenítőből felépített videofalak összeállítását is – mindezt további berendezés alkalmazása nélkül. Ugyanakkor a komplett technológiának köszönhetően az analóg vagy nagy felbontású jelek kezelése sem lehetetlen feladat. Így könnyedén megvalósíthatók a – függőlegesen vagy vízszintesen – mintegy 6,20×3,70 méter méretű, lenyűgöző videofalak is.

A Panasonic kipróbált és bevált saját képjavító technológiái természetesen az új 7-es sorozatban is megmaradtak:
-Az ˝aszimmetrikus cella struktúra˝ megfelel a színek az emberi szem által érzékelt intenzitásának.
-Az ˝Új Valódi Fekete Meghajtó Rendszer ˝ gondoskodik a mély, telt fekete színről és az akár 4.000:1 arányú, szenzációs kontrasztról.
-A ˝háromdimenziós progresszív pásztázás˝ minimálisra csökkenti a mozgó képekben az átlós vonalak és élek egyenetlen, fűrészes megjelenítését.
-A ˝MACH Fokozó˝ növeli az élességet az éleknél és javítja a részletek pontos reprodukcióját.
-A ˝Plazma C.A.T.S. Rendszer˝ automatikusan kijavítja a fényerősséget, hogy az megfeleljen a környezeti megvilágítás erősségének.

Mindegyik modell már kapható a boltokban. A kötelezettség nélküli javasolt fogyasztói árak: a TH-37PWD7EK 800.000 forint, a TH-42PWD7EK 800.000 forint, a TH-42PHD7EK 1.110.000 forint, a TH-50PHD7EK 1.623.750 forint, és a TH-65PHD7EK pedig 3.999.000 forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés