Connect with us

technokrata

Új multifunkciós készülékek a Canontól: PIXMA MP110 és MP130

Laptop

Új multifunkciós készülékek a Canontól: PIXMA MP110 és MP130

A Canon a PIXMA sorozat két belépőszintű, külső megjelenésében is új hatású tagjával jelent meg a hazai piacon.

A PIXMA MP110 és a PIXMA MP130 multifunkciós készülékek csillogó fehér felületeikkel és letisztult vonalaikkal szakítottak a kompakt készülékek hagyományos megjelenési formáival – ugyanakkor egyetlen készülékben integrálják a szkenner, a másoló és a fotólabor minőségű nyomtatók tulajdonságait.


Az új modellek legfontosabb tulajdonságai:
-18 lap/perc monokróm / 13 lap/perc sebességű színes nyomtató
-fotónyomtató – 4.800×1.200 dpi, 2 pikoliteres tintacseppek, FINE (Full-photo-lithography Inkjet Nozzle Engineering) technológia
-színes másoló
-síkágyas szkenner – teljes színmélység, 1.200×2.400 dpi optikai felbontás, nagysebességű USB 2.0 interfész
-közvetlen nyomtatás memóriakártyáról (csak MP130)

Mindössze egy kábel a számítógéphez történő illesztéshez, egy meghajtó-program telepítés és egy elektromos hálózati kábel a csatlakozáshoz – és a készülékek már üzemképesek. A közvetlen fotónyomtatáshoz azonban egyetlen kábelre sincs szükség: az MP130 ˝6 az 1-ben˝ foglalata minden elterjedt memóriakártya-típusról lehetővé teszi a közvetlen fotónyomtatást. A ˝Tick-a-Box˝ (˝Jelölj be egy kockát˝) típusú fotó-index lapok leegyszerűsítik a fényképek és a média kiválasztását, amikor közvetlenül a memóriakártyáról – PC használata nélkül – kerülnek a képek kinyomtatásra.

A felhasználók segítése érdekében a teljesen új MP Navigator segédprogramot mellékelik, így azonnal a lehető legjobb eredmények érhetők el, a legkevesebb kellemetlenség árán. A felhasználó kiválasztja a kívánt műveletet (pl. szkennelés, kép nyomtatása PC-ről, majd kiválasztja a kívánt kimenetet: fotó nyomtatás, PC másolás, OCR, nyomtatás vagy mentés PDF fájl-ba).

Személyi fotólabor
Egy speciális eljárás – a FINE – formájában, a Canon a saját szilícium chipek gyártásánál alkalmazott technológiáját adaptálta, így a nyomtatófejek olyan kis tűréshatárokkal és olyan fokú precizitással készülhetnek, ami megközelíti az integrált áramkörökét. Az új PIXMA multifunkciós készülékekben található FINE nyomtatófejek olyan páratlan sebességgel, megbízhatósággal, konzisztenciával és pontossággal juttatják a mikroszkopikus méretű tintacseppeket a papírra, ami nem lehetséges hagyományos, több alkatrészből összeállított nyomtatófejekkel. Fotók nyomtatása esetén ez olyan képminőséget eredményez, ami vetekszik sok fotólaboréval.
A szegélynélküli, 4.800×1.200 dpi felbontású, labor-minőségű nyomtatás sokféle alapanyagra lehetséges, A4 méretig (többek között Photo Paper Pro papírra).

Színes és monokróm másolás
A nagy nyomtatási sebességek közvetlenül nagy másolási sebességeket eredményeznek, a minél jobb minőségű másolatok érdekében monokróm módban automatikusan 600×600 dpi, míg színesben 1.200×1.200 dpi a felbontás. A szegély nélküli másolás, az ˝oldalra illesztett˝ formátumú valamint a 2 az 1-ben másolat funkció szintén támogatott.

Hatékony szkennelés
A dokumentumok, kártyák, fotók és könyvek mind beszkennelhetők az 1.200×2.400 dpi felbontású síkágyas lapolvasóval. Szoftveresen legfeljebb 9.600×9.600 dpi felbontás érhető el. A Multi-Photo funkció külön állományba menti el az egy menetben beolvasott különálló képeket. A továbbfejlesztett Z alakú fedél javítja a végeredményt vastag könyvek és magazinok szkennelésekor és másolásakor, mivel egyenletes nyomást gyakorol a teljes dokumentumra.

Szoftverek
Mindkét készülékhez az alábbi szoftvercsomagokat mellékelik:
-ScanSoft OmniPage SE – hatékony Optikai karakterfelismerő program, ami a beszkennelt szöveget szerkeszthető szöveges fájllá alakítja. Időt takarít meg és növeli a hatékonyságot, mivel a papírkupacokat gyorsan szerkeszthető szöveges dokumentumokká illetve táblázatokká alakítja.
-ArcSoft PhotoStudio – képszerkesztő program automatikus szín- és tónuskorrekció, klónozás, animált 3D szöveg funkciókkal és több mint 40 effekttel.
-Easy-PhotoPrint – különböző opciókkal segít, pl. a média kiválasztása, skálázás. Olyan funkciókat tartalmaz, mint például a Face Sharpening (Arckép élesítése), ami a nem fókuszban lévő arcokat teszi élesebbé a képen, a Red-Eye Correction (Vörös-szem effektus korrekció) és a Digital Face Smoothing (Digitális arc simítás), ami a ráncokat teszi kevésbé láthatóvá.
-Easy-WebPrint – az Explorer eszközsorába költözik be és megszünteti a weboldalak nyomtatásával járó vesződséget. Időt, tintát és papírt takarít meg a kimenet megfelelő skálázásával, megszüntetve azt az általános problémát, hogy nyomtatáskor gyakran lemarad a weblapok jobb oldala.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák