Connect with us

technokrata

Panasonic íriszfelismerő rendszerek

Laptop

Panasonic íriszfelismerő rendszerek

Egy mély pillantás a szemekbe a jövőben megvédi a biztonságos telephelyeket és leegyszerűsíti a reptéri bejelentkezést.

Az új BM-ET330 íriszfelismerő rendszerrel és a BM-DT120 írisz kamerával a Panasonic bemutatja a biometrikus személyazonosítás legújabb generációját. Mindegyik egység azonos elv alapján működik. Felvesz-nek egy azonosító képet az íriszről, amit két másodpercen belül összehasonlítanak az adatbázisban tárolt írisz-mintázatokkal.


A Panasonic most első alkalommal bemutatja az írisz kód közvetlenül egy kártyán történő tárolásának lehetőségét, ami így lehetővé teszi az adatok ˝mobil˝ elérhetőségét. Ez azt jelenti, hogy immár nem szükséges a biometrikus adatok kifejezetten egy adatbázisban történő tárolása. A belépőkártya használható a rendszerbe történő bejelentkezésre, és az azonosítás ezt követően a szokásos módon megy végbe.

Az íriszmintázat felismerése a pontos személyazonosítás legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb módszere. Az emberi írisz mintázata egyedi. Még az ikerpárok egy részének is eltérő az íriszmintázata, sőt egy ember két szemének is más-más a mintázata. Az első életév végéig teljesen kialakuló íriszmintázat a későbbiekben – az egyén élete végéig – már nem változik. A hibás felismerés és a felhasználó téves engedélyezésének esélye 1 az 1,2 millióhoz. Az íriszfelismerés ezért az egyetlen biometrikus eljárás, ami alkalmas a nagy adatbázisok alapján történő személyazonosításra. Természetesen a rendszer érzékeli a szemüvegek és kontaktlencsék jelenlétét, és ezek nem zavarják meg a személyek felismerését.

A CeBIT 2005 kiállításon a Panasonic a BM-ET330 íriszolvasó formájában bemutatta a legújabb fejlesztési eredményeit, ami felhasználható a már meglévő beléptető-rendszerek íriszfelismeréssel történő kiegészítésére is. A vizuális információk mellett egy hangkimenettel is rendelkező memóriachip irányítja a felhasználót az írisz-kép felvételéhez megfelelő helyzetbe. A kameraegységek mellett különleges adminisztrációs szoftver és akár 5.000 felhasználó kezeléséhez elegendő licensz beszerzése szintén szükséges.

A rendszer már elérhető és számos alkalmazási területen használják. Azonosítás vagy ellenőrzés – ezt maga a vásárló döntheti el. Az íriszfelismerés rugalmassága a napi használatban ebből eredően megnőtt, és ismét tisztán kiemelkedik a többi biometrikus módszer közül. A Panasonic íriszfelismerő rendszerei már itthon is kaphatóak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle