Connect with us

Hirdetés

technokrata

WCG 2005 – sikert aratott a Samsung európai e-sport-bajnoksága

Laptop

WCG 2005 – sikert aratott a Samsung európai e-sport-bajnoksága

Sikeresen zárult a világ legnagyobb számítógépes- és videojáték-bajnokságának, a World Cyber Games-nek az európai beharangozó rendezvénye, a Samsung Euro Championship.

A Cebit 2005 kiállítás keretében megtartott Samsung Euro Championship Németország elsöprő győzelmével ért véget. A német csapat négy aranyérmet hozott el a rendezvényről. Az eseményt a World Cyber Games stratégiai partnere, az ACE rendezte, a Samsung Electronics Europe támogatásával.

A játék résztvevői egy 6000 négyzetméteres alapterületű csarnokban, március 10. és 13. között, négy napon keresztül mérhették össze tudásukat. A Samsung európai bajnoksága – amely a közelgő világverseny, a World Cyber Games promóciós rendezvénye – bebizonyította, hogy mára az e-sport bajnokságok olyan látványos eseményekké nőtték ki magukat, amelyek méltán tarthatnak számot nemcsak a játékosok, de a nézőközönség érdeklődésére is. A rendezvény színhelyét is biztosító Cebit 2005 kiállítás, valamint – egyéb vállalatok mellett – a Samsung Electronics Europe támogatásának köszönhetően több mint 200 ezer néző kapott ízelítőt az elektronikus összecsapások izgalmaiból.

Az összesen harminc országból érkező háromszáz résztvevő nyolc számítógépes játékban mérkőzhetett meg egymással a 150 ezer euró összdíjazású versenyen. Amint az várható volt, a World Cyber Games tavalyi győztesei vitték el a pálmát az európai bajnokságon is. A holland Manuel Schenkuizen a WarCraft III játékban szerzett aranyérmet, míg a német Niklas Timmermann a Need for Speed című játékban bizonyult a legrátermettebbnek.

Az idei World Cyber Games világkupa döntőjét 2005 novemberében Szingapúrban rendezik. Az előselejtezők hamarosan elkezdődnek a világ hetven országában, hogy a legjobbak képviselhessék hazájukat a novemberi döntőn.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés