Connect with us

Veritas szoftverek az ingyenessé váló Solaris 10 operációs rendszeren

Laptop

Veritas szoftverek az ingyenessé váló Solaris 10 operációs rendszeren

A Veritas Software bejelentette, hogy tárolófelügyeletet és nagyfokú rendelkezésre állást biztosító termékei mostantól teljes mértékben támogatják a Sun Microsystems Solaris 10 operációs rendszerét.

A cég a Veritas Storage Foundation, a Veritas Cluster Server és a Veritas Volume Replicator szoftverei új, 4.1-es verzióinak piacra dobásával teljesítette azon vállalását, miszerint az operációs rendszerek új verzióit azok általános kereskedelmi forgalomba kerülését követő 90 napon belül támogatja. A Sun ügyfelei most azzal a tudattal frissíthetik operációs rendszerüket az új Solaris 10 verzióra, hogy a Veritas továbbra is biztosítja a Solaris 8 és 9 esetében már megszokott tároló-felügyeleti és nagyfokú rendelkezésre állási technológiáját, miközben olyan új funkciókkal bővíti szolgáltatásait, amelyek a Solaris 10 operációs rendszer újításain alapulnak.

Racionalizált felügyelet: A megnövelt teljesítményű Veritas Storage Foundation legfontosabb tárolófelügyeleti funkciói mostantól teljes mértékben támogatják a Solaris 10 legújabb funkcióit és bővítéseit, például a Solaris Containers, a DTrace, valamint a Process Rights Management és Solaris Secure Execution funkciókat is tartalmazó új biztonsági szolgáltatást. A Veritas Storage Foundation szoftver ezenkívül alkalmazói programinterfészt és teljes körű szoftverfejlesztői készletet is tartalmaz. Ezen bővítések révén a vállalatoknak könnyebbé válik különböző tárolási és kiszolgálói környezeteiket közös tárolófelügyeleti platformon egységesíteni. Ezenkívül a partnerek és az egyéb fejlesztők mostantól olyan új alkalmazásokat írhatnak, amelyek teljes mértékben kihasználják a Veritas tárolókezelő keretrendszerét.

Az adatok optimalizált rendelkezésre állása
A Solaris 10 alapú helyi vagy távadathálózatok, illetve a Solaris 10 Container futtatókörnyezeteket használó rendszerek esetében a Veritas Cluster Server 4.1 megnövelt rendelkezésre állást biztosít az alkalmazások, adatbázisok és kiszolgálók számára, és fokozott védelmet nyújt a tervezett és nem tervezett leállások ellen. A Veritas lehetővé teszi, hogy az ügyfelek az egyes Container futtatókörnyezetek vagy akár a teljes host fürtözése révén biztonságosan vonjanak össze kiszolgálókat a nagyobb költséghatékonyság és a megnövelt kihasználás érdekében, amivel nemcsak a host számára, hanem a hoston futó virtuális operációsrendszer-példányok számára is nagyfokú rendelkezésre állást biztosítanak. A Veritas Cluster Server segítségével csökkenthető az állásidő, és kiküszöbölhetők a kritikus meghibásodási pontok. A Veritas Cluster Server 4.1 segítségével a Solaris ügyfelei frissíthetik környezetüket a 10-es verzióra, és nagyobb fokú rendelkezésre állást érhetnek el a helyi és távadathálózatokon futó alkalmazások és az azokon található adatok esetében.

Megnövelt teljesítmény: A Veritas Volume Replicator 4.1 verziójának „Data Replication over IP” funkciója a Solaris 10 felhasználóinak lehetővé teszi, hogy az adott környezetben futó alkalmazástól vagy az adatbázistól függetlenül replikálják és helyreállítsák kritikus fontosságú adataikat, beleértve az Oracle RAC adatbázisokat is. A Volume Replicator biztosítja a fürtözött adatbázisok szinkron és aszinkron replikálását, ami egyrészt védi a felhasználókat a tárolóleállások ellen, másrészt lehetővé teszi a gyors adatbázis-helyreállítást. A Volume Replicator sávszélesség-szabályozó funkciókat is tartalmaz, amellyel javítható a teljesítmény és az IP alapú adatreplikálás rugalmassága. A sávszélesség-adagolással korlátozhatók a nagy forgalmú replikálási időszakok, így csökkenthetők a replikálási költségek, egyúttal sávszélesség szabadítható fel a hálózati erőforrásokat igénylő egyéb kritikus alkalmazások számára.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom