Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veritas szoftverek az ingyenessé váló Solaris 10 operációs rendszeren

Laptop

Veritas szoftverek az ingyenessé váló Solaris 10 operációs rendszeren

A Veritas Software bejelentette, hogy tárolófelügyeletet és nagyfokú rendelkezésre állást biztosító termékei mostantól teljes mértékben támogatják a Sun Microsystems Solaris 10 operációs rendszerét.

A cég a Veritas Storage Foundation, a Veritas Cluster Server és a Veritas Volume Replicator szoftverei új, 4.1-es verzióinak piacra dobásával teljesítette azon vállalását, miszerint az operációs rendszerek új verzióit azok általános kereskedelmi forgalomba kerülését követő 90 napon belül támogatja. A Sun ügyfelei most azzal a tudattal frissíthetik operációs rendszerüket az új Solaris 10 verzióra, hogy a Veritas továbbra is biztosítja a Solaris 8 és 9 esetében már megszokott tároló-felügyeleti és nagyfokú rendelkezésre állási technológiáját, miközben olyan új funkciókkal bővíti szolgáltatásait, amelyek a Solaris 10 operációs rendszer újításain alapulnak.

Racionalizált felügyelet: A megnövelt teljesítményű Veritas Storage Foundation legfontosabb tárolófelügyeleti funkciói mostantól teljes mértékben támogatják a Solaris 10 legújabb funkcióit és bővítéseit, például a Solaris Containers, a DTrace, valamint a Process Rights Management és Solaris Secure Execution funkciókat is tartalmazó új biztonsági szolgáltatást. A Veritas Storage Foundation szoftver ezenkívül alkalmazói programinterfészt és teljes körű szoftverfejlesztői készletet is tartalmaz. Ezen bővítések révén a vállalatoknak könnyebbé válik különböző tárolási és kiszolgálói környezeteiket közös tárolófelügyeleti platformon egységesíteni. Ezenkívül a partnerek és az egyéb fejlesztők mostantól olyan új alkalmazásokat írhatnak, amelyek teljes mértékben kihasználják a Veritas tárolókezelő keretrendszerét.

Az adatok optimalizált rendelkezésre állása
A Solaris 10 alapú helyi vagy távadathálózatok, illetve a Solaris 10 Container futtatókörnyezeteket használó rendszerek esetében a Veritas Cluster Server 4.1 megnövelt rendelkezésre állást biztosít az alkalmazások, adatbázisok és kiszolgálók számára, és fokozott védelmet nyújt a tervezett és nem tervezett leállások ellen. A Veritas lehetővé teszi, hogy az ügyfelek az egyes Container futtatókörnyezetek vagy akár a teljes host fürtözése révén biztonságosan vonjanak össze kiszolgálókat a nagyobb költséghatékonyság és a megnövelt kihasználás érdekében, amivel nemcsak a host számára, hanem a hoston futó virtuális operációsrendszer-példányok számára is nagyfokú rendelkezésre állást biztosítanak. A Veritas Cluster Server segítségével csökkenthető az állásidő, és kiküszöbölhetők a kritikus meghibásodási pontok. A Veritas Cluster Server 4.1 segítségével a Solaris ügyfelei frissíthetik környezetüket a 10-es verzióra, és nagyobb fokú rendelkezésre állást érhetnek el a helyi és távadathálózatokon futó alkalmazások és az azokon található adatok esetében.

Megnövelt teljesítmény: A Veritas Volume Replicator 4.1 verziójának „Data Replication over IP” funkciója a Solaris 10 felhasználóinak lehetővé teszi, hogy az adott környezetben futó alkalmazástól vagy az adatbázistól függetlenül replikálják és helyreállítsák kritikus fontosságú adataikat, beleértve az Oracle RAC adatbázisokat is. A Volume Replicator biztosítja a fürtözött adatbázisok szinkron és aszinkron replikálását, ami egyrészt védi a felhasználókat a tárolóleállások ellen, másrészt lehetővé teszi a gyors adatbázis-helyreállítást. A Volume Replicator sávszélesség-szabályozó funkciókat is tartalmaz, amellyel javítható a teljesítmény és az IP alapú adatreplikálás rugalmassága. A sávszélesség-adagolással korlátozhatók a nagy forgalmú replikálási időszakok, így csökkenthetők a replikálási költségek, egyúttal sávszélesség szabadítható fel a hálózati erőforrásokat igénylő egyéb kritikus alkalmazások számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés