Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

BenQ 937s+

8 mm, 8 mérföld, 8 ms… Nem most kerültek a boltokba az első LCD monitorok, így tehát volt idő a fejlődésre. De vajon milyen fejlődésre? Az elsők között jelentette be a BenQ 8 ms-os válaszidejű monitorát.


Méret – nem kis darab
Sebesség tekintetében fantasztikus, tulajdonképpen mindegy is, hogy számadatként milyen gyors, lenyűgöző a sebesség és nem is gondolkodunk rajta, hogy szükséges-e a további fejlődés. Ilyennek kell lennie (mondom én most, persze a fejlődést mindig szereti az ember). De azért nem ez az egyetlen tulajdonsága egy monitornak. A színei rendben vannak. Telítettek, szépek, rikítanak.
Ami egy picit talán gond lehet, az a feketeszint. Sajnos az LCD monitorok egyik legnehezebben orvosolható problémája – működési elve miatt (háttérvilágítás előtt egy folyadékkristályos maszk) – az hogy sajnos bármilyen nagy fényerőt eresztenek bele, a kontrasztarány megfelelő szintre tud nőni, de sajnos a fekete nem teljesen fekete. Ez amiatt van, hogy tulajdonképpen a koromfekete képernyő is kap háttérvilágítást. Ezt az egy ˝tökéletlen˝ részét találtam a monitornak, ami viszont nem kifejezetten saját probléma, hanem általános LCD monitor gond. De vegyük figyelembe, hogy ez sem zavaró, csak épp nem olyan fekete mint egy CRT monitor esetében.
Felbontása ebben a méretben az általánosnak mondható 1280×1024 (az igazat megvallva 19” esetében nagyon szívesen megnéznék egy 1600×1200-as megjelenítőt, de ilyen jelenleg nincs), mely kellemes képet ad.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés