Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen Nero Burning Rom

Laptop

Ingyen Nero Burning Rom

A CD/DVD-írót fejlesztő cég ingyen változatot kínál Linux alá.

A Nero-t bizonyára senkinek sem kell bemutatni, számos alkalommal írtunk már mi is a szoftverről. Mint ismeretes, a Microsoft operációs rendszerén 6.6-os verziónál járó program támogatja a rövid kivezetéseket (short lead out), a kétrétegű DVD-ket, a DVD-k túlírását stb. Mindamellett nem kell egy erőmű ahhoz, hogy elfusson a szoftver: egy 300 MHz-es Pentium II-es processzor és 64 MB-nyi operatív tár már elegendő a használatához.

A német fejlesztők nemrég egy újdonsággal lepték meg az érdeklődőket: azon internetezők számára, akik már rendelkeznek egy eredeti Windows-os Nero-val, ingyenesen elérhetővé tették az alkalmazás linuxos változatát. A NeroLINUX névre keresztelt program a NeroAPI 6.6 által támogatott összes belső és USB-n csatlakoztatható CD- és DVD-írót támogatja. Kernel optimalizációkat tartalmaz, kompatibilis a FreeDB-vel, így képes a lemezinformációkat közvetlenül az Internetről leszedni. Támogatja az új, 2.6-os IDE driver interfészt, képes audió kódolásra és dekódolásra on the fly módon (azaz röptében, ideiglenes állomány alkalmazása nélkül), külső alkalmazások használatával (mpg123, ogg123). A 2.4 és a 2.6-os kernelekkel is képes együtt dolgozni.

Szinte minden formátumú optikai lemez vagy file-rendszer égetésére képes: adat CD-k/DVD-k (ISO9660, UDF és UDF/ISO9660 Bridge), bootolható CD-k/DVD-k, audio CD-k, kevert módú CD-k – nem okoz gondot egyik sem. CD- és DVD-képeket (ISO, NRG és Cue Sheet) is kezel, tud többmenetes (multisession) CD-t és DVD-t, kétrétegű DVD-t írni; képes CD és DVD másolására, mint Windows alatt. Audio CD-kről képes leszedni a hanganyagot stb.

Támogatott platformok (32 biten)
– Red Hat Linux 7.2, 7.3, 8.0, 9
– Red Hat Enterprise Linux 3
– Fedora Core 1, 2, 3
– SuSE Linux 8.0-9.2
– Debian GNU/Linux 3.0 (legalább 2.4-es kernellel)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés