Connect with us

technokrata

A SAS Credit Risk Management új verziója

Laptop

A SAS Credit Risk Management új verziója

A SAS Credit Risk Management segíti a bankok tőkeallokációjának javítását, jövedelmezőségük növelését.

Az új verzió legfontosabb jellemzői:
• Előre konfigurált kalkulációk a szabályozás szerinti tőketartalék kiszámítására, valamint a gazdasági tőke kiszámítására. Az intézmények eszközfajtánként eltérő számítási módszereket alkalmazhatnak, és egyetlen környezetben végezhetik el az összes szükséges számítást. A felhasználók tárolhatják a különböző szabályozási követelmények szerinti preferenciáikat.
• Lehetőség a kockázatot csökkentő biztosítékok optimalizálására.
• Integrált rendszer, amelyben dinamikusan összekapcsolhatóak a PD és LGD modellek.
• Webes kezelőfelület, amely eseti elemzéseket és a riportokban lefúrásokat tesz lehetővé, testre szabható adatokat kínál és közzéteszi a szabályozói jelentéseket.

A SAS Credit Risk Management megoldás része a SAS Risk Dimensions, amelynek új verziója szintén fontos új elemeket kínál. Továbbfejlesztett funkciók támogatják az ügyfelek definiálását és a különböző kockázatcsökkentő technikák kezelését. A Java alapú interfész jobban illeszkedik a kliens/szerver környezetbe, és integrált módon biztosítja a felhasználók és csoportok védelmét. Ezenfelül a megoldás új verziója a SAS Intelligence Platformon fut, amely lehetővé teszi az üzleti adatok elemzését és megosztását az egész vállalatot átfogóan.

„A Basel II megköveteli, hogy az intézmények a korábbinál pontosabban mérjék és kezeljék a hitelkockázatot. A követelmény betartásához meg kell vizsgálni és át kell alakítani a hitelkockázati rendszerek adatkezelését, elemzési képességét és jelentéskészítését.” – fejtette ki Jeff Hasmann, a SAS nemzetközi hitelkockázati ügyekkel foglalkozó stratégiai tanácsadója.

A SAS Credit Risk Management egyetlen megoldásban biztosítja a credit scoring és a fejlett elemzési képességek lehetőségét. A termék a SAS Risk Intelligence megoldás része, amely a vállalati kockázatkezelés valamennyi aspektusát támogatja. A SAS Risk Intelligence átfogó megoldásokból álló integrált platform, amely átláthatóságot biztosít, csökkenti a hitelek, a piac és a működés teljes kockázatát, valamint lehetővé teszi az előírások szerinti működést. A SAS Risk Intelligence konszolidált és egymással összefüggő nézetben ábrázolja az összes kockázati és megfelelőségi információt, lehetővé téve a gyorsabb, pontosabb és hatékonyabb kockázatkezelést.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák