Connect with us

technokrata

Óriási plazma TV-k, második generációs DVD felvevők és új MP3 lejátszók, kamerák a Samsungtól

Laptop

Óriási plazma TV-k, második generációs DVD felvevők és új MP3 lejátszók, kamerák a Samsungtól

A Samsung Electronics a CeBIT-en két televízió óriással és sok egyéb, ugyancsak figyelemre méltó újdonsággal ejtette ámulatba az otthoni mozizás szerelmeseit.


A világ legnagyobb, 102 colos plazmatévéje és a gyártó 71 colos DLP televíziója páratlan minőségben jelenítik meg kedvenc filmjeiket. A plazma modell nem kevesebb, mint 68,7 millió színárnyalat reprodukálására képes, a DLP készülék pedig 10.000:1 kontraszt-aránnyal büszkélkedhet. A Samsung mindkét televízióba beépítette saját fejlesztésű digitális képminőség optimalizáló technológiáját, a DNIe-t (Digital Natural Image engine).

A vállalat bemutatta a DVD-felvevők második generációját. A karcsú kialakítású R121 típus támogatja az MPEG 2 formátumú fájlok rögzítését, míg a V320 modellel DVD-ken kívül hagyományos VHS-kazettákra is felvehetünk. Mindkét új DVD-felvevőt ellátták azzal a processzorral, amellyel egyszerre három különböző formátumban vehetjük fel kedvenc műsorainkat. Mindkét készüléken találunk DV-bemenetet, amely egyszerűvé teszi a DVD-felvevő videokamerával történő összekapcsolását.

A Samsung legújabb házimozi-berendezéseit is kiállította a hannoveri CeBit-en. Közülük az egyik a HT-P1200, amely a Samsung saját sDSM-EX elnevezésű digitális jelfeldolgozási rendszerének köszönhetően 360 fokos térhatású hangzást biztosít mindössze öt hangszóró segítségével.

A Samsung új digitális kamera-fényképezőgép kombinációival mozgó- és állóképek egyaránt kiváló minőségben rögzíthetőek. A kazetta nélkül dolgozó Miniket fantázianevű (VP-M110) multifunkcionális készülék 1 GB beépített memóriája 1.600-2.000 fényképet vagy 22-130 percnyi mozgóképet tárol. Használható diktafonként és MP3-lejátszóként is. A Magyarországon is kapható DuoCam család újabb tagja is a nagyközönség elé került. A VP-D6550i videofelvételek készítésére szolgáló lencséje tízszeres optikai és 900-szoros digitális zoomot kínál. A fotók immár 5 megapixeles felbontásban raktározhatóak a memóriában.

A gyártó újdonságokkal látta el MP3-lejátszóit is. Az YH-J70 készülékkel nemcsak zene hallgatására, de MPEG4 formátumú filmek megtekintésére is alkalmas, sőt videojátékokat is játszhatunk az 1,8 colos LCD kijelzőn. Merevlemeze 5.000-7.000 darab zeneszám rögzítésére alkalmas. Az YH-J50 hasonló feladatokat lát el, szűkebb memóriakapacitással, ám kisebb méretben. 5 illetve 6 GB-os merevlemezzel kerül forgalomba, amely 1.000-1.200 zeneszám tárolását teszi lehetővé. Az YP-D1 egy MP3 lejátszó és egy 2 megapixeles fényképezőgép ötvözete. Beépített 1,8 colos LCD-kijelzőjén azonnal meg is nézhetjük fotóinkat. A készüléket FM-rádióval is ellátták a tervezők.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle