Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ első lézeres egerét a Logitech most egy vezeték nélküli billentyűzettel együtt adja

Laptop

A világ első lézeres egerét a Logitech most egy vezeték nélküli billentyűzettel együtt adja

A Logitech bejelentette, hogy a világ első lézeres egerét egy vezeték nélküli billentyűzettel együtt hozza forgalomba Európában.

A CeBIT-en bemutatott Logitech Cordless Desktop MX 3100 csomagban a Logitech díjnyertes Logitech MX1000 vezeték nélküli lézeregere mellett a legjobb navigációt biztosító Logitech billentyűzet kapott helyet. Ez a nagyteljesítményű periféracsomag gyorsabbá és könnyebbé teszi a munkát és a játékot is mai digitális világunkban.


A Logitech egyedi lézer technológiája a nemrég bemutatott Logitech MX1000 vezeték nélküli lézeregeret nagyon hamar a vállalat legtöbbet eladott termékévé emelte. A lézeres megoldásnak köszönhetően az egér körülbelül 20-szor nagyobb felületi részletességgel lát, mint a hagyományos vörös LED (világító dióda) meghajtású optikai egerek, így sokkal pontosabb mozgást biztosít, és többféle felületeten működik.

A Logitech navigációs billentyűzete megkönnyíti a zene- és internetes rádióhallgatást, az üzenőprogramok használatát, a videók lejátszását, és a képek nézegetését is. A billentyűzet – fényes média- és navigációs gombjaival – a szórakoztató elektronikai termékektől megszokott látványvilágot tükrözi. A gombokhoz a különböző médiaalkalmazásokban hasznos funkciókat rendelnek, ami nagyban megkönnyíti azok kezelését. A billentyűzet lapos kialakítása és alacsony gombjai a számítógép használatát kényelmesebbé és egészségesebbé teszik.

A Logitech Cordless Desktop MX 3100 billentyűzet és egér minden tekintetben jól kiegészítik egymást: mindkettő kiváló navigációs eszköz, és hasonlóan stílusos a kivitelük is. A közös, vezeték nélküli vevőállomás akkumulátortöltőként is szolgál az egérnek.

Lézeres követés a tökéletes teljesítmény érdekében
A lézeres letapogatási technológia két vállalat együttműködésének eredménye: a Logitech, a világ első számú egérgyártója, és az Agilent Technologies, az egerek letapogatási technológiáinak királya. A lézerfény sajátos hullámhossza révén sokkal nagyobb pontossággal térképezi fel a megvilágított felületet, mint az optikai egerekben manapság használatos vörös LED fénye. Ennek köszönhető, hogy a lézer megbízhatóan követi a mozgást a fénylő- vagy trükkös famintázatú felületeken is.

A Logitech MX1000 vezeték nélküli egérben használt lézerfény majdhogynem láthatatlan az emberi szem számára, és rendkívül biztonságos. A lézersugár az egér alján elhelyezett ezüstös gyűrűn át világítja meg az asztal felületét, ahonnan visszaverődve ismét áthalad a gyűrűn, végül a szenzorhoz jutva az kiértékeli a felület mintázatát. Az érzékelő másodpercenként 5,8 megapixelnyi információ feldolgozására képes. Ahogy a lézeregeret elmozdítjuk, az érzékelő felismeri a felület legkisebb változását is, és ezt a képernyőn mozgássá alakítja.

Optimális navigáció és médialejátszás
Hosszú ideig az egérrel történő kattogtatás volt az egyetlen módja, hogy végignézzünk egy hosszú szöveges dokumentumot, bejárjuk a menüket, mappákat, internet oldalakat, és a számítógép képernyőjének egyéb elemeit. A Logitech Cordless Desktop MX 3100 egér és billentyűzet kombináció kétkezes navigációra lett kialakítva. A billentyűzeten és az egéren is sok hasznos gomb teszi a gép használatát még kényelmesebbé és még hatékonyabbá.

A billentyűzeten található egy médiapanel, csupa olyan gombbal, amiknek a legtöbb népszerű médialejátszó hasznát tudja venni. Találunk rajta segítséget zenei CD-k másolásához és írásához, valamint csatornaválasztó gombokat, amiket a kedvenc internetes rádióállomásainkra köthetünk. Az egéren és a billentyűzeten is megtalálhatók a vízszintes és függőleges görtgetést segítő gombok. Ezen kívül vannak még a dokumentumok nagyítását illetve kicsinyítését szolgáló vezérlőeszközök, így könnyedén kijavíthatjuk egy digitális fénykép apró részletét, megigazíthatunk egy prezentációt, vagy átnézhetjük messziről az egész dokumentumunk szerkezetét. A billentyűzeten még egy olyan gomb is van, amivel a dokumentumot egy szempillantás alatt visszaállíthatjuk eredeti méretére.

A Logitech Cordless Desktop MX 3100 csomahoz megkapjuk a Logitech MediaLife szoftverét, egy könnyen navigálható, teljes képernyős felületet, amivel a számítógépen lévő zenéket, képeket és videókat együtt tudjuk kezelni. A Logitech MediaLife szoftver segítségével gyorsan hozzáférhetünk kedvenc zenéink listájához, rögtönözve levetíthetünk egy prezentációt, vagy nézhetünk videókat is.

Ergonómia és kényelem
A Logitech Cordless Desktop MX 3100 billentyűzet olyan ergonómiai jellemzőkkel bír, amelyek digitális élményeinket úgy teszik kényelmesebbé, hogy közben nem kell változtatnunk munkaszokásainkon. A billentyűzet meglehetősen alacsony építésű: mindössze 22,3 milliméter magas, ha sima felületre fektetjük. A klaviatúra zéró dőlésszögű kialakítása azt jelenti, hogy az elsődleges billentyűk mind ugyanolyan magasan helyezkednek el. Független kutatások szerint a dőlés nélküli alacsony billentyűzet előnye, hogy minimálisra csökkenti a csukló nyújtogatását. A csukló gyakori megfeszítése kényelmetlen érzést kelt a kézfejben és az alkarban.

Ár és elérhetőség
A Logitech Cordless Desktop MX 3100 egér és billentyűzet kombináció már kapható a boltokban és az interneten egyaránt. Javasolt fogyasztói ára 33.000 forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés