Connect with us

technokrata

A világ első lézeres egerét a Logitech most egy vezeték nélküli billentyűzettel együtt adja

Laptop

A világ első lézeres egerét a Logitech most egy vezeték nélküli billentyűzettel együtt adja

A Logitech bejelentette, hogy a világ első lézeres egerét egy vezeték nélküli billentyűzettel együtt hozza forgalomba Európában.

A CeBIT-en bemutatott Logitech Cordless Desktop MX 3100 csomagban a Logitech díjnyertes Logitech MX1000 vezeték nélküli lézeregere mellett a legjobb navigációt biztosító Logitech billentyűzet kapott helyet. Ez a nagyteljesítményű periféracsomag gyorsabbá és könnyebbé teszi a munkát és a játékot is mai digitális világunkban.


A Logitech egyedi lézer technológiája a nemrég bemutatott Logitech MX1000 vezeték nélküli lézeregeret nagyon hamar a vállalat legtöbbet eladott termékévé emelte. A lézeres megoldásnak köszönhetően az egér körülbelül 20-szor nagyobb felületi részletességgel lát, mint a hagyományos vörös LED (világító dióda) meghajtású optikai egerek, így sokkal pontosabb mozgást biztosít, és többféle felületeten működik.

A Logitech navigációs billentyűzete megkönnyíti a zene- és internetes rádióhallgatást, az üzenőprogramok használatát, a videók lejátszását, és a képek nézegetését is. A billentyűzet – fényes média- és navigációs gombjaival – a szórakoztató elektronikai termékektől megszokott látványvilágot tükrözi. A gombokhoz a különböző médiaalkalmazásokban hasznos funkciókat rendelnek, ami nagyban megkönnyíti azok kezelését. A billentyűzet lapos kialakítása és alacsony gombjai a számítógép használatát kényelmesebbé és egészségesebbé teszik.

A Logitech Cordless Desktop MX 3100 billentyűzet és egér minden tekintetben jól kiegészítik egymást: mindkettő kiváló navigációs eszköz, és hasonlóan stílusos a kivitelük is. A közös, vezeték nélküli vevőállomás akkumulátortöltőként is szolgál az egérnek.

Lézeres követés a tökéletes teljesítmény érdekében
A lézeres letapogatási technológia két vállalat együttműködésének eredménye: a Logitech, a világ első számú egérgyártója, és az Agilent Technologies, az egerek letapogatási technológiáinak királya. A lézerfény sajátos hullámhossza révén sokkal nagyobb pontossággal térképezi fel a megvilágított felületet, mint az optikai egerekben manapság használatos vörös LED fénye. Ennek köszönhető, hogy a lézer megbízhatóan követi a mozgást a fénylő- vagy trükkös famintázatú felületeken is.

A Logitech MX1000 vezeték nélküli egérben használt lézerfény majdhogynem láthatatlan az emberi szem számára, és rendkívül biztonságos. A lézersugár az egér alján elhelyezett ezüstös gyűrűn át világítja meg az asztal felületét, ahonnan visszaverődve ismét áthalad a gyűrűn, végül a szenzorhoz jutva az kiértékeli a felület mintázatát. Az érzékelő másodpercenként 5,8 megapixelnyi információ feldolgozására képes. Ahogy a lézeregeret elmozdítjuk, az érzékelő felismeri a felület legkisebb változását is, és ezt a képernyőn mozgássá alakítja.

Optimális navigáció és médialejátszás
Hosszú ideig az egérrel történő kattogtatás volt az egyetlen módja, hogy végignézzünk egy hosszú szöveges dokumentumot, bejárjuk a menüket, mappákat, internet oldalakat, és a számítógép képernyőjének egyéb elemeit. A Logitech Cordless Desktop MX 3100 egér és billentyűzet kombináció kétkezes navigációra lett kialakítva. A billentyűzeten és az egéren is sok hasznos gomb teszi a gép használatát még kényelmesebbé és még hatékonyabbá.

A billentyűzeten található egy médiapanel, csupa olyan gombbal, amiknek a legtöbb népszerű médialejátszó hasznát tudja venni. Találunk rajta segítséget zenei CD-k másolásához és írásához, valamint csatornaválasztó gombokat, amiket a kedvenc internetes rádióállomásainkra köthetünk. Az egéren és a billentyűzeten is megtalálhatók a vízszintes és függőleges görtgetést segítő gombok. Ezen kívül vannak még a dokumentumok nagyítását illetve kicsinyítését szolgáló vezérlőeszközök, így könnyedén kijavíthatjuk egy digitális fénykép apró részletét, megigazíthatunk egy prezentációt, vagy átnézhetjük messziről az egész dokumentumunk szerkezetét. A billentyűzeten még egy olyan gomb is van, amivel a dokumentumot egy szempillantás alatt visszaállíthatjuk eredeti méretére.

A Logitech Cordless Desktop MX 3100 csomahoz megkapjuk a Logitech MediaLife szoftverét, egy könnyen navigálható, teljes képernyős felületet, amivel a számítógépen lévő zenéket, képeket és videókat együtt tudjuk kezelni. A Logitech MediaLife szoftver segítségével gyorsan hozzáférhetünk kedvenc zenéink listájához, rögtönözve levetíthetünk egy prezentációt, vagy nézhetünk videókat is.

Ergonómia és kényelem
A Logitech Cordless Desktop MX 3100 billentyűzet olyan ergonómiai jellemzőkkel bír, amelyek digitális élményeinket úgy teszik kényelmesebbé, hogy közben nem kell változtatnunk munkaszokásainkon. A billentyűzet meglehetősen alacsony építésű: mindössze 22,3 milliméter magas, ha sima felületre fektetjük. A klaviatúra zéró dőlésszögű kialakítása azt jelenti, hogy az elsődleges billentyűk mind ugyanolyan magasan helyezkednek el. Független kutatások szerint a dőlés nélküli alacsony billentyűzet előnye, hogy minimálisra csökkenti a csukló nyújtogatását. A csukló gyakori megfeszítése kényelmetlen érzést kelt a kézfejben és az alkarban.

Ár és elérhetőség
A Logitech Cordless Desktop MX 3100 egér és billentyűzet kombináció már kapható a boltokban és az interneten egyaránt. Javasolt fogyasztói ára 33.000 forint.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák