Connect with us

technokrata

A Nokia okostelefonokkal támogatja a BME-t

Laptop

A Nokia okostelefonokkal támogatja a BME-t

A Nokia 20 darab Nokia 6630-as 3G megapixeles okostelefont adományoz a Műegyetemnek, a Mobil Operációs rendszerek és alkalmazások oktatására kialakított laboratórium felújítására. Eddig összesen 220 hallgató vette fel a Nokia támogatásával tavaly elindított „Szoftverfejlesztés Mobil Eszközökre” című tantárgyat, amely nemzetközi szinten is egyedülálló szaktudást biztosít a hallgatóknak.

A Nokia 20 darab Nokia 6630-as mobiltelefont és 27 darab teszt SIM kártyát adott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar, Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének a Mobil Operációs rendszerek és alkalmazások oktatására kialakított laboratórium felújítására.

A kutatás-fejlesztés területén nemzetközi szinten is egyedülálló képzést biztosító „Szoftverfejlesztés Mobil Eszközökre” című választható tantárgyat másfél éve indította a Nokia az Egyetemmel közösen, mostanra mintegy 220 hallgató vette fel a gyakorlati és versenyképes tudást biztosító tárgyat. A tárgy keretében a hallgatók megismerkedhetnek a mobiltelefonokra történő szoftverfejlesztés alapjaival, valamint közvetlen programozási tapasztalatra tehetnek szert olyan kommunikációs technológiákról, mint a GPRS, Bluetooth, MMS. A hallgatók első kézből kaphatnak információt a Symbian operációs rendszerről, a nyílt szoftverplatformokról és a Nokia Series 60 telefonok architektúrájáról.

Az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék idén is meghirdette a „Legjobb alkalmazás Symbian-on” elnevezésű versenyt a Szoftverfejlesztés Mobil Eszközökre tantárgyat felvevő diákok között. A beérkező féléves házi feladatok között 3 díjat osztottak ki, közöttük szerepel egy GPRS és Bluetooth alapon is működő fényképes társkereső alkalmazás, valamint egy ügyességi és egy 3D-s FPS-jellegű (first person shooter) többszereplős játék. A díjazottak egy-egy Nokia 6600 készüléket kapnak.

A Nokia mostani adománya része annak a több mint 100 millió forint értékű kutatás-fejlesztési és oktatási támogatásnak, amelyet a Nokia nyújtott az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéknek. A mostani támogatás a Nokia és a BME között 1998 óta fennálló kapcsolat szerves része.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle