Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logitech Harmony 885: színes kijelzős távvezérlő

Laptop

Logitech Harmony 885: színes kijelzős távvezérlő

A 2005-ös CeBIT-en a Logitech bemutatta új univerzális távirányítóját, amelyet azoknak a felhasználóknak fejlesztett ki, akik új, komplikáltabb, csúcsminőségű televíziót vagy videomagnót (PSP – personal video recorder) vásároltak otthonukba.

Nagyméretű színes kijelzője révén az új Logitech Harmony 885 továbbfejlesztett távirányító még tökéletesebb navigációt tesz lehetővé, és ezzel leegyszerűsíti az újfajta otthoni szórakoztató rendszerek használatát. A tervek szerint áprilistól megvásárolható új távvezérlő elsőként hasznosítja a Logitech világhírű formatervezési tapasztalatát a távvezérlésben, ezáltal a Harmony távirányító még stílusosabb és intuitívabb, az otthoni szórakozás pedig még több élményt és még kellemesebb kikapcsolódást nyújt.


˝Aki ma csúcsminőségű televíziót vásárol, gyakran elveszíti a kedvét, mert olyan sok mindent kell szabályoznia ahhoz, hogy például a TV-üzemmódról egyszerűen DVD-nézésre váltson át˝ – mondta Bryan McLeod, a Logitech távirányító részlegének alelnöke. ˝Az új otthoni szórakoztató rendszerek nagyon bonyolultak lehetnek, különösen a családok számára. Az új Harmony 885 megszabadítja a felhasználókat a fejfájástól és a zűrzavartól. Az új Harmony 885-nél megtartottuk azt a kényelmes fogást biztosító formát, ami a korábbi Harmony távirányítóknál már bevált, de kiegészítettük az eszközt egy ragyogó színvilágú LCD kijelzővel, valamint ízléses gombokkal, amelyek segítségével szinte egy leheletnyi érintéssel váltani lehet a funkciók között. Mostantól színes ikonok is kiegészítik a szöveget az LCD kijelzőn, így még könnyebb és gyorsabb a házi szórakoztató rendszerek irányítása. A távirányító újratölthető, ezért elemcserére sincs szükség. Használaton kívül a távirányító egy vonzó külsejű töltőállomáson pihen. A design-ra érzékeny vásárlókat rabul ejtheti a polírozott króm iránybillentyűk és gombok kontrasztja a lakkfekete és fémesen matt szürke felületekkel˝.

A Harmony távirányító megoldja azt a problémát, amely gyakran felmerül a modern nappalikban: feleslegessé teszi a sok komplikált távvezérlőt. Bármilyen infravörös vevővel felszerelt eszközt képes irányítani. Az intuitív, internetről működő beállításnak köszönhetően a család bármely tagja segítség és kudarcélmények nélkül használhatja ezt a távirányítót. Ahhoz, hogy kiválasszunk egy funkciót – például a DVD-nézést vagy a tévézést – csak egyetlen gombot kell megnyomnunk. A Logitech szabadalmazott Smart State Technológiája révén a Harmony távvezérlő könnyedén irányítja az otthoni szórakoztató rendszert, mert felismeri, hogy az egyes eszközök hogyan csatlakoznak egymáshoz, az adott időpontban milyen státuszban vannak, és azt is tudja, hogy melyiket hogyan kell kezelni.

A színes kijelzőn nyolc gomb található, négy a jobb és négy a bal oldalon, amelyek együtt személyre szabott funkció-irányító központként szolgálnak. A beállításkor a felhasználó az egyéni ízlése szerint tölthet le háttérképeket. Hogy a vizuális navigáció még optimálisabb legyen, ikonok és szövegek is megjelennek, amelyek egy-egy működési módot jeleznek: például tévénézést vagy zenehallgatást. Az egész távirányítót háttérvilágítás teszi hangsúlyossá, így a sötétben is könnyen megtalálható. A felhasználó akkor is könnyen, egy érintéssel azonosíthatja a fontos gombokat, amikor a szeme a tévé képernyőjére tapad. A fő navigációs vezérlők – például a ˝Lejátszás˝, a ˝Szünet˝, a ˝Felvétel˝ és a számokat jelző gombok – érintésre is gyorsan felismerhetők, változatos méretüknek, alakjuknak és elhelyezkedésükek köszönhetően.

Az újratölthető lítium-ion elemek garantálják, hogy a Harmony 885 távirányítóban soha ne kelljen elemet cserélni. Használaton kívül a távvezérlő a stílusos újratöltő állomáson pihen, így az egész család tudja, hova kell tenni, és honnan lehet felvenni. A vízszintesen fekvő újratöltő állomás simulékonyan illeszkedik az asztalra vagy a szórakoztató eszközök tetejére, ráadásul vonzó látványt nyújt.

Smart State Technológia
A szabadalmazott Smart State Technológia lehetővé teszi, hogy a Harmony távirányítók úgy működjenek, ahogy az emberek gondolkodnak. Egy gombnyomás, és bármely otthoni szórakoztató eszköz működni kezd. Például ahhoz, hogy egy műholdas tévéadást nézzünk, és közben elindítsuk a videót, a TV-t, a műholdas vevőkészüléket és a videómagnót is el kell indítanunk, és be kell állítanunk. A Harmony távirányító pontosan a megfelelő infravörös (IR) parancsokat küldi el egyetlen gombnyomással. E nélkül a távvezérlő nélkül legalább tíz gombot kéne megnyomni a műveletekhez – több különböző távirányítón.

Minden Harmony távirányító internet-alapú: az USB-kapcsolat segítségével a számítógép számára is interfész eszközökké válnak. A megosztott internetes adatbázis révén, amelyben több tízezer otthoni sztereó készülék és irányítható eszköz adatai szerepelnek, könnyen be lehet programozni őket. A Harmony összes felhasználójának rendelkezésére áll egy saját internetes honlap az egyéni beállításokkal, és egy új eszköz vásárlásakor a személyes adatbázis egyszerűen frissíthető vagy változtatható.

Ár és beszerezhetőség
A Harmony 885 távirányító várhatóan májustól lesz kapható Európában. Ajánlott fogyasztói ára előreláthatólag 249 euró lesz. A termék Magyarországon csak megrendelés alapján lesz kapható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés