Connect with us

technokrata

Logitech Cordless 2,4 GHz Presenter: vezeték nélküli prezentációs távirányító LCD időzítővel

Laptop

Logitech Cordless 2,4 GHz Presenter: vezeték nélküli prezentációs távirányító LCD időzítővel

A Logitech a CeBit-en bemutatta új vezeték nélküli prezentációs távirányítóját, amely beépített, programozható időzítővel rendelkezik.

Az új Logitech Cordless 2,4 GHz Presenter segít az üzletembereknek tartani magukat az időbeosztáshoz, és lehetővé teszi, hogy kábelek nélkül adhassák elő prezentációjukat.


A Logitech Cordless 2,4 GHz Presenter az utazó üzletemberek egyre bővülő csoportjának készült, akiknek gyakran kell prezentációt tartaniuk. Kialakítása lehetővé teszi a maximális szemkontaktust és a természetes interakciót a közönséggel. Az időzítő egy 1×0,5 colos LCD kijelzőn jelenik meg, amely elég nagy ahhoz, hogy egyetlen pillantással le lehessen róla olvasni az időt – ezen kívül vibrációs feedbackkel jelzi, amikor már csak öt vagy két perc van hátra az időkeretből. A prezentációt irányító gombokat érintéssel is könnyű felismerni, ennek köszönhetően az előadó sokkal jobban figyelhet a közönségére, és nem kell azzal vesződnie, hogy megtalálja a következő diaképet. A vezeték nélküli eszköz hatótávolsága 15 méter, így az előadó teljesen szabadon mozoghat a környezetében, mégis irányítása alatt tarthatja a prezentációt.

˝Ezzel a termékkel két problémát is sikerült megoldanunk, amelyek állandóan zavarják a prezentációt tartó embereket: hogy kifutnak az időből, illetve hogy mechanikai gondjaik akadnak a diaképek cseréjénél˝ – jelentette ki Ashish Arora, a Logitech Retail Pointing Devices részlegének termékmarketing igazgatója. ˝Az időzítő segít abban, hogy a prezentáló az előadására figyelhessen, és betarthassa az időkorlátokat. A könnyen felismerhető gombokkal és a meghosszabbított vezeték nélküli szabadsággal garantáljuk, hogy az előadó a számítógép helyett a közönségre tud figyelni. A prezentáló szemkontaktust tarthat fenn az emberekkel, miközben szabadon járkálhat körbe a teremben. Nem kell folyton visszamennie a számítógéphez, és nem kell integetnie valaki másnak, hogy nyomjon meg egy gombot a diaképek váltásához˝.

A Logitech megbízható 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológiája gondoskodik róla, hogy az eszközt könnyen össze lehessen állítani, illetve a végén összecsomagolni. Az üzembe helyezéshez csak egy 2,4 GHz-es mini-vevőkészüléket kell csatlakoztatni a számítógép USB portjához. A Logitech Cordless 2,4 GHz Presentert már a gyártáskor automatikusan ráhangolják a saját mini-vevőjére, ezért sem az összekapcsolással, sem a szoftvertelepítéssel nem kell bíbelődni. Használaton kívül a mini-vevőt könnyen és biztonságosan lehet tárolni a Logitech Cordless 2,4 GHz Presenterben kialakított belső rekeszben. A termékhez mellékelünk egy hordtáskát is, ami megvédi az utazások során.

A Logitech a termék funkciójának és formájának kialakításakor azoknak az embereknek az igényeit tartotta szem előtt, akik rendszeresen tartanak prezentációkat. A megközelítőleg 4,5 colos hosszúságú és 1,5 colos szélességű Logitech Cordless 2,4 GHz Presentert könnyen lehet kézben tartani, és elég nagy a biztonságos kezeléshez is, de nem annyira nagy és nem annyira feltűnő, hogy feleslegesen magára vonja a figyelmet. A Logitech Cordless 2,4 GHz Presenternek egyszerű, logikus gombelosztása van, amit tapintással is könnyen lehet navigálni. A két legnagyobb gomb az ˝Előre˝ és ˝Hátra˝ funkciót irányítja; ezeket a gombokat jól megkülönböztethető, homorú formájúra tervezték, hogy a hüvelykujj belesimuljon. Közöttük egy magasabb gomb található, amely a beépített lézermutatót aktiválja, így lehetővé teszi, hogy a felhasználó az éppen feltüntetett diakép bizonyos részeire külön is felhívja a közönség figyelmét.

A Logitech Cordless 2,4 GHz Presenteren az említett ˝Előre˝ és ˝Hátra˝ gombokon kívül két kisebb gomb is található: az egyik elindítja vagy megállítja a diafilm-vetítési módot PowerPoint-ban, a másik teljesen feketévé változtatja a kijelzőt. Az eszköz oldalán egy hangerőszabályzót is elhelyeztünk a multimédiás alkalmazásokhoz, az időzítő gombja pedig a másik oldalon található. Az LCD kijelző nemcsak a hátralévő időt mutatja meg, hanem az elemek töltöttségi állapotát is. A Logitech Cordless 2,4 GHz Presenterben az elemek várható élettartama – gyakori használat esetén – hat hónap.

Ár és beszerezhetőség
Az új Logitech Cordless 2,4 GHz Presenter márciustól kapható Európában. Ajánlott fogyasztói ára 19.900 forint. A Logitech Cordless 2,4 GHz Presenter öt darabos csomagolásban is kapható lesz bizonyos üzleti és rendszerépítő csatornákon keresztül.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle