Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bluetooth technológiás digitális toll a Logitech-től

Laptop

Bluetooth technológiás digitális toll a Logitech-től

A Logitech a CeBIT-en bejelentette, hogy 2005 tavaszától kezdve üzleti megoldásokat nyújtó partnerei számára elérhetővé teszi a díjnyertes Logitech io2 Digital Pen termékének vezeték nélküli Bluetooth technológiával ellátott változatát.

Egy Bluetooth digitális toll, ha azt Bluetoot vezeték nélküli kéziszámítógéppel együtt használják, jelentősen megkönnyítheti egy vállalat külső helyszíneken dolgozó munkatársainak a lényeges adatok villámgyors bevitelét, továbbítását és megosztását.


A termékeladással, biztosítással, pénzügyi szolgáltatásokkal, egészségüggyel és kormányzati ügyekkel foglalkozó szervezetek hatékony működése nagy mértékben múlik azon, hogy mobil munkaerejük külső helyszíneken pontos adatokat gyűjtsön, és azokat gyorsan továbbítsa. Egy Bluetooth hátterű digitális toll növelheti a már meglévő mobil adatgyűjtési eszközök értékét, és új, digitális megoldást jelenthet olyan üzletágakban, melyeknek még mindig papírral kell dolgozniuk.

A Logitech io2 digitális toll használatával a kiküldött munkatárs szabványos nyomtatványok testreszabott verziójáról – mint például egy biztosítási kérelem vagy egy megrendelés – könnyen begyűjtheti a szükséges adatokat. A toll automatikusan létrehozza azt a digitális információt, ami továbbítható az éppen használt kéziszámítógépre vagy mobiltelefonra. Ezeket az adatokat a kéziszámítógép tárolhatja, kiértékelheti, vagy akár azonnal továbbíthatja is a cég központi adatbázisába, ahol azok feldolgozásra kerülnek. A mobil munkaerőnek ez egy egyszerű, automatizált eljárás, amit a megszokott nyomtatvány kitöltésével kezdhet, és a kéziszámítógépen az adatok átvitelének jóváhagyásával fejezhet be.

A Framingham – egy massachusettsi IDC kutatóvállalat – előrejelzése szerint a vezeték nélküli Bluetooth technológiát használó kéziszámítógépek és mobiltelefonok eladása világszerte a 2003-as 45 millióról 2008-ra több, mint félmilliárd darabra emelkedik majd. A Logitech vállalat -, mely vezeték nélküli Bluetooth technológiát használó perifériákat is gyárt számítógépekhez, mobiltelefonokhoz és hordozható zenelejátszókhoz, – számol a Bluetooth mobil telefonok és egyéb kézi eszközök iránti igény növekedésével. Igen jó felhasználási lehetőséget lát a digitális toll számára, amely segítségével a fogyasztók Bluetooth eszközeik kihasználtságát tovább növelhetik.

˝A legtöbb dologra az emberek még ma is a papírt és a tollat szeretik használni, mivel ez az adatgyűjtés legkényelmesebb, leghatékonyabb és legpontosabb módszere˝ – mondta Chris Bull, a Logitech digitális írás csoportjának igazgatója. ˝Ha adatgyűjtés során Bluetooth digitális tollat használnak egy szervezet kiküldött munkatársai, akkor egyszerűen növelni tudják a begyűjtött adatok minőségét és mennyiségét, továbbá a szervezet többi részével is azonnal megoszthatják azokat˝.

Manapság az adatokat kétféle jellemző módon gyűjtik be: kézzel írott nyomtatványokon, hagyományos toll-és-papír technikával; vagy vezeték nélküli kéziszámítógépeken. Azokban az iparágakban, ahol a papírra írt másolat nélkülözhetetlen, a Bluetooth digitális toll kielégíti ezt az igényt, ugyanakkor pedig elektronikus formában is rögzíti a felvett információt, ami lehetővé teszi az adatok valósidejű követését, és felgyorsítja a számlázást és hasonló feladatokat. Azokon a területeken, ahol már vezeték nélküli eszközökkel digitálisan viszik be az adatokat, a Bluetooth digitális toll segítségével a mobil munkaerő még több adatot tud felvenni még rövidebb idő alatt. Egy PDA-ba vagy mobiltelefonba nagy mennyiségű adatot kézzel beírni nehézkes lehet az eszközök kis mérete és a digitális felület korlátai miatt.

Forgalomba hozatal
A Bluetooth vezeték nélküli technológiát használó Logitech io2 digitális toll 2005 tavaszától áll majd az üzleti szolgáltatásokat nyújtó partnerek rendelkezésére. A későbbiekben ezeken a partnercsatornákon keresztül, az egyedi mobil-munkaerő megoldások részeként kerül majd forgalomba. A termék Magyarországon nem kerül forgalmazásba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés