Connect with us

technokrata

Magyar nyelvű irodai csomag a Novelltől

Laptop

Magyar nyelvű irodai csomag a Novelltől

Elkészült a Novell OpenOffice magyar nyelvű változata, amely magyar nyelvű irodai környezetet biztosít a felhasználóknak.

A Novell Magyarország és az FSF.hu Alapítvány a mai napon bejelentette, hogy elkészült az OpenOffice magyar nyelvű változata, amely mostantól a Novell új generációs asztali operációs rendszerével, a Novell Linux Desktoppal is elérhető. A magyar nyelvű irodai környezet minden otthoni felhasználó, kis- és közép vállalat, valamint nagyvállalat számára költséghatékony alternatívát jelent a hagyományos irodai megoldásokkal szemben. A rendkívül felhasználóbarát, magyar nyelvű kezelő felület tovább egyszerűsíti az OpenOffice és a Novell Linux Desktop használatát.

Az OpenOffice alternatívája lehet bármely más szövegszerkesztőnek, táblázatkezelőnek, prezentációkészítőnek. Az OpenOffice kiterjedt file-formátum kompatibilitást biztosít a Microsoft Office formátumaival, így a felhasználók hatékonyabban oszthatják meg állományaikat a platformok között. A Novell Linux Desktop olyan betűkészleteket tartalmaz, melyek metrikusan kompatibilisek a Microsoft betűkészleteivel, így jobb formátumhűséggel olvashatók az eredeti Microsoft Office file-ok. Az OpenOffice a dokumentumok Adobe PDF formátumú exportálására is képes, további szoftverek telepítése nélkül.

A két szervezet még 2004 novemberében, a Novell Linux Desktop angol nyelvű verziójának bejelentésekor megegyezett, hogy kölcsönösen segítik egymás munkáját az OpenOffice, illetve a Novell Linux Desktop magyar nyelvű változatának elkészítésében. Az OpenOffice.org tavaly decemberben megjelent 1.1.4 verzióján kezdődtek el a munkálatok, amely a legfrissebb, több teszt fázisnak alávetett, stabil verzió. Az OpenOffice 1.1.4. buildek Linux/x86 és Windows platformokra érhetők el, angol és magyar felhasználói felülettel egyaránt.

A Novell és az FSF.hu közös munkájának eredménye, hogy egyesítik a korábbi FSF.hu buildek és a Ximian (Novell) buildek legjobb tulajdonságait, mint például:
• „hunspell”: továbbfejlesztett magyar helyesírás-ellenőrző az angol verzióban is (FSF.hu)
• „huhyphn”: magyar elválasztás az angol verzióban is (FSF.hu)
• true color ikonok (Ximian/Novell)
• javító patchek (Ximian/Novell + FSF.hu)Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle