Connect with us

technokrata

WinDVD 6 – DVD-lejátszás a számítógépen

Laptop

WinDVD 6 – DVD-lejátszás a számítógépen

A DVD-filmek PC-n való megjelenítésére és megszólaltatására kifejlesztett alkalmazás legújabb változata már kipróbálható.

Habár a Windows Media Playere (és sok más egyéb médialejátszó) is lehetőséget kínál DVD-filmek megtekintésére, a két legnépszerűbb alkalmazás e téren a fizetős PowerDVD és WinDVD. Mindkettő olyan funkcióbőséggel rendelkezik, mely csak a profi asztali lejátszóeszközök sajátja – nem csoda, hogy töretlen népszerűségnek örvendenek annak ellenére, hogy használatukért fizetni kell.

Lássunk néhány funkciót a WinDVD hatos változatából! Az olyan alapvető szolgáltatásokon kívül, mint a video- és hanglejátszás, számos extrával egészítették ki a szoftvert: például lehetőség nyílik akár visszafele is lejátszani az adott filmet, videoklipet. Zökkenőmentesen képes váltani a képarányok (4:3, 16:9) között, és természetesen lehetőség van a fényesség, a színek, a kontraszt, az árnyalatok stb. finomhangolására. Rendelkezik az úgynevezett Trimension DNM (Digital Natural Motion) technikával, aminek használata révén a mozgások sokkal finomabbá válnak. Ellátták screen capture funkcióval is, így tud képet lopni a lejátszott filmekből.

Hanghatások terén is sokat nyújt az alkalmazás: támogatja a DVD-Audio, Intel High Definition Audio, WMV-HD szabványokat; képes kihozni a maximumot a 96 kHz-es, 24 bites hangokból és kihasználhatjuk vele a nyolc csatornás hangrendszereket is. TruSpeed Playback technikája révén 4%-os csúszást is korrigálni tud, támogatja a DSP effekteket stb. „Egyszerű” zenelejátszónak is lehet használni, playlisták készítésére is alkalmas.

A szoftver legújabb (6.0 B06.128) változata kipróbálható, akár a Terminal Download szerveréről is letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle