Connect with us

technokrata

Újabb nyílt levél az európai szoftverszabadalmi törvény ellen

Laptop

Újabb nyílt levél az európai szoftverszabadalmi törvény ellen

A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének nyílt levele.

“Tisztelt Kormány,

Tisztelt Parlamenti Pártok,

Tisztelt Magyarországot az Európai Unióban Képviselő- Parlamenterek!

A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete nevében ezúton kérem Önöket, hogy a Számítógéppel megvalósított találmányokról szóló direktívatervezet jelen formájában történő elfogadása ellen, minden lehetséges helyen, tegyenek lépéseket. Tegyenek azért, mert a szoftverek szabadalmaztathatóságának nyílt vagy rejtett módon történő bevezetése, gazdasági okokból sem érdeke országunknak, s az Európai Uniónak sem.

Az elmúlt időszak eseményei bebizonyították, hogy jelen direktívatervezeten még nagyon sok a javítani való. Nem csak Magyarország informatikusai, hanem egyre több ország civil és politikai szervezetei táplálnak, és fejeznek ki, kételyeket jelen irányelvtervezet jóságával kapcsolatban.

Történelmi lehetőség előtt állunk. Talán pont úgy jobbá tehetjük mi informatikusok az önökkel politikusokkal végzett közös és felelősségteljes munkánkkal jelen direktívát, mint amilyen módon Neumann tette jobbá munkájával a számítástechnikát.

Véleményünk szerint Magyarország akkor tesz mind magának, mind az őt befogadó Európai Uniónak jót, ha segít elérni jelen direktívatervezet kidolgozásának újraindítását. Majd az új tervezetet előkészítő munka során eléri, egy olyan irányelvtervezet, majd irányelv kialakítását, mely megfelelően védhetővé teszi a valódi számítógéppel megvalósított találmányokat, és még is teljes mértékben ellehetetleníti a nyílt, vagy bújtatott szoftver szabadalmakat.

2005.03.06

Balsai Péter Lajos
LME elnök
sk”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle