Connect with us

technokrata

PIXMA MP760: film-beolvasásra is képes a Canon új csúcskategóriájú multifunkciós eszköze

Laptop

PIXMA MP760: film-beolvasásra is képes a Canon új csúcskategóriájú multifunkciós eszköze

A Canon bemutatta a nagysikerű PIXMA sorozat legújabb tagját. A PIXMA MP760 a Canon első olyan csúcskategóriájú multifunkciós eszköze, amely a 35 mm-es filmek szkenneléséhez szükséges filmadapterrel is rendelkezik.

Az analóg és digitális forrásból dolgozó fotónyomtatásra fejlesztett modell különlegessége 2,5 colos képátlójú színes LCD megjelenítő, valamint az, hogy a PictBridge technológiának köszönhetően alkalmas PC nélküli nyomtatásra is.

Az MP760 ugyanazt a nagy sebességű, öt tintával nyomtató ContrastPLUS nyomtatóművet tartalmazza, mint a Canon népszerű PIXMA iP4000 fotónyomtatója, így egy 10×15 centiméteres fotó kinyomtatásához csupán 36 másodpercre van szüksége.

Az MP760 legfontosabb jellemzői:
-Fotónyomtató – 4.800×1.200 dpi felbontás, 2 pikoliteres csepptérfogat, ContrastPLUS technológia, egyenként cserélhető, átlátszó falú tintapatronok
-25 lap/perc mono és 17 lap/perc sebességű színes dokumentumnyomtató
-Film beolvasására is képes síkágyas szkenner – színes, 2.400×4.800 dpi, felbontás, 6 darab 35 mm-es filmkockát fogadó filmadapter
-2,5 colos átmérőjű színes LCD – a filmkockákon és a memóriakártyán lévő képek előnézetéhez
-Színes másoló – 25 lap/perc fekete-fehér és 17 lap/perc színes másolási sebesség
-USB 2.0 Hi-Speed interfész
-2 papíradagoló – lapadagoló és papírkazetta
-Kétoldalas nyomtatás és másolás
-CD-R/DVD lemezekre történő nyomtatás
-Közvetlen nyomtatás kameráról és memóriakártyáról – PictBridge kompatibilis

A Canon FINE (Full-photolithographic Inkjet Nozzle Engineering) technológiája 2 pikoliteres tintacseppekkel biztosítja a kiváló fotóminőségű nyomtatást, amely felülmúlja a legtöbb utcai fotólabor minőségét. Letisztult vonalaival, csillogó felületével és a PIXMA márkára jellemző egyszerűségével az MP760 tökéletesen illeszkedik az otthoni környezethez.

Kényelmes papírkezelés
A Canon egyedülálló, kétutas papírtovábbító rendszerével egyszerre tölthető be a normál és a fotópapír, lehetővé téve a dokumentum- és a fotónyomtatás közötti átváltást a papír cseréje nélkül. A készülék a megfelelő felületű CD-R és DVD lemezekre is nagy sebességgel tud nyomtatni a speciális médiatálca segítségével. Újdonság az automatikus kétoldalas dokumentumnyomtatás, a kiváló minőségű fotónyomtatás és a másolás a PIXMA-család már ismerős funkciói.

Az olyan további másolófunkciók, mint a két oldal egy oldalra másolása, az oldalra illesztett másolás, és a keret nélküli másolás, tökéletes funkcionalitás biztosítanak az eszköznek. Az új ˝Fakulás-korrigáló másolás˝ (Fading correction copy) funkció automatikusan élénkíti a fakult színeket, a régi nyomatok és fényképek azonnali helyreállításához.

Laborminőségű nyomtatás PC nélkül
A számítógép nélküli használat támogatására az új 2,5 colos képátlójú színes LCD megjelenítőn nyomtatás előtt megnézhetők, kiválaszthatók és átméretezhetők a képek mind a memóriakártyáról mind pedig a beszkennelt filmről való nyomtatáskor.


A PictBridge portról közvetlenül lehet nyomtatni valamennyi, a szabványt ismerő digitális fényképezőgépről és videokameráról. A fotónyomtatás memóriakártyáról is közvetlenül lehetséges, a készülék alkalmas valamennyi elterjedt memóriakártya-típus befogadására. Az MP 760-assal egy olyan indexképet is nyomtathat a memóriakártyán lévő fotókról, amellyel egyszerűen kiválaszthatóak a nyomtatni kívánt képek. Az indexképen a felhasználó megjelöli azokat azoknak a képeknek a miniatűrjeit, amelyeket ki akar nyomtatni, majd az indexképet behelyezi a készülékbe, amely szkenneléssel leolvassa róla a szükséges információt.

Az MP70 egy kompakt filmadapter egységet is tartalmaz. A speciális tartóba egy maximum 6 képkockányi 35 mm-es filmcsík, vagy négy keretezett dia helyezhető be, amelyek 2.400×4.800 dpi felbontással és 48 bites színmélységgel olvastathatók be, így kitűnő minőségű nyomtatott nagyítások készíthetők.

A speciális szoftver-meghajtó azonosítja és eltávolítja azokat a hibákat, amelyeket a szkennelt felületen lévő por és karcolások okoznak. A ˝Fakulás korrigálás˝ telített színekkel javítja a régi fényképeket, a szemcsézettség-korrekció pedig eltávolítja azokat a szemcséket, amelyek a magas fényérzékenységű (magas ISO értékű) filmek beolvasásakor válnak láthatóvá.

A FINE nyomtatótechnológia, amelyet az MP760 is alkalmaz, a Canon saját szilíciumlapka gyártástechnológiáján alapul, így a nyomtatófejek az integrált áramkörökhöz közel álló pontossággal készülnek. A Micro-Nozzle fúvókák másodpercenként több millió 2 pikoliteres tintacseppet lövellnek ki – amely ebben a kategóriában a legkisebbnek számít – kevesebb idő alatt több tintát juttatva a papírra, ennek eredménye a nyomatok páratlan tisztasága, kontrasztja, színmélysége és a színek egyenletessége.

Jobb tinták, jobb kontraszt, veszteség nélkül
A Canon ContrastPLUS technológiája pigment alapú fekete tintát használ az éles dokumentum nyomtatáshoz és festékalapú fekete és színes tintákat a magas kontrasztú, fényes felületű fotónyomtatáshoz. Minden egyes tinta átlátszó falú, egyenként cserélhető patronban van, és mivel csak a kifogyott patront kell cserélni, kiküszöbölhető a többtintás patronok cseréjekor fellépő veszteség. A számítógép képernyőjén megjelenő ablak figyelmezteti a felhasználót, ha valamelyik tinta kifogyóban van – sőt, a nyomtató el sem kezdi a következő oldal kinyomtatását, ha a tinta már nem elegendő a befejezéséhez. A számítógép nélküli használat elősegítésére a színes LCD kijelző is mutatja a tintaszintet.

Gyors és egyszerű
Az MP760 fekete-fehér A4-es másolatokból percenként 25-öt készít, és képes szegélynélküli, a teljes A4-es felületet betöltő másolásra. A papírdokumentumok beolvasás után elektronikusan PDF állományokként tárolhatóak, a meghajtó-program ˝Szkennelés PDF állományba˝ (Scan-to-PDF) funkciójával. Maximum 10 fénykép szkennelhető be egy menetben a gyors Multi-Photo móddal, amely automatikusan szétválasztja, indexeli és önálló képállományokban tárolja a képeket. Az esetleges papírelakadás megakadályozására az előlapon lévő emelő-tálca automatikusan kinyílik a másolás vagy nyomtatás megindulásakor.

Széles médiaválaszték
A Canon nyomtatástechnológiai előnye az eredeti Canon nyomathordozók és tinták használatakor válik igazán kézzelfoghatóvá. A Canon hordozók széles és egyre bővülő választékát kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomtatótechnológiájához fejlesztették ki. A Canon Photo Paper Pro (PR-101) fotópapírjával az MP760 olyan nyomatokat készít, amelyek élettartama fotóalbumban tárolva 100 év.

A fotópapírok és egyéb hordozók sokféle méretben, formátumban és felülettel kaphatóak. Van közöttük kétoldalas fotópapír is (PP-101D 13×18 centiméteres és A4-es méretben), albumkészlet, amely kétoldalas fotópapírt és tároló-mappát tartalmaz (PAK-101 13×18 centiméteres és A4-es méretben), névjegykártya méretű fényes fotópapír (GP-401), mini-matrica (PS-101) és a csúcsminőségű Photo Paper Pro (PR-101), a professzionális minőségű, 100 év élettartamú fotókhoz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle