Connect with us

technokrata

Novell NetWare – együtt a nyílt és zárt forráskódú rendszerek legjobb tulajdonságai

Laptop

Novell NetWare – együtt a nyílt és zárt forráskódú rendszerek legjobb tulajdonságai

A Novell Magyarország a mai napon bemutatta az Novell Open Enterprise Servert (OES), amely a világ első „vegyes forráskódú” vállalati rendszere.

A Novell NetWare legújabb verziója, az Open Enterprise Server egy olyan biztonságos és megbízható hálózati szolgáltatáscsomag, amely a NetWare és SUSE Linux Enterprise Server kombinálásával fejlett file-megosztási, nyomtatási, felügyeleti, csoportmunka és alkalmazásszerver szolgáltatásokat nyújt. Az Open Enterprise Server egyesíti a vezető kereskedelmi és nyílt forráskódú hálózati platformok előnyeit és emellett integrált felügyeleti eszközöket, személyazonosság alapú szolgáltatásokat és a Novell teljes támogatási rendszerét kínálja a vállalati szintű számítástechnikai igények kielégítéséhez. Az Open Enterprise Server minden idők legtöbbet tudó NetWare és egyben Linux szervere. A termék az összes főbb hardver- és lapkagyártó cég – például az AMD, Dell, HP, IBM és Intel – támogatását élvezi már a piacra kerülés időpontjában.

Az Open Enterprise Server fő szolgáltatásai
• alkalmazásszerver
• file-, nyomtatás és tárolórendszer
• cluster szolgáltatások
• rendszerfelügyelet
• hálózati szolgáltatások
• személyazonosság kezelés és biztonság

Az Open Enterprise Server előnyei
A Novell Open Enterprise Server nagy környezetekben például lecsökkentheti a szolgáltatások konfigurálási és a szerverek telepítési és felügyeleti költségeit, így az informatikai osztály gyorsabban alkalmazkodhat a környezet változásaihoz. A Novell Open Enterprise Server a Linux képességeit további szolgáltatásokkal is kiegészíti, mivel munkacsoportos végfelhasználói hálózati szolgáltatásokat, személyazonosság alapú biztonságot, nagyobb skálázhatóságot, hatékony felügyeleti eszközöket, valamint a beállítást megkönnyítő központi címtárat és minta alapú telepítést kínál. A Novell a NetWare rendszermagot is továbbfejlesztette az új NetWare verzióban, így az Open Enterprise Server többek között hatékonyabb szerver elérést, fürtözést, protokollkezelést és hardvertámogatást biztosít.

A termék címtárszolgáltatásai biztosítják a kapcsolatot Active Directory és tartomány alapú rendszerekhez egyaránt, az azonosítási, file és nyomtató szolgáltatások pedig a megszokott módon teszik lehetővé a felhasználók számára a hálózat elérését. A Microsoft már nem támogatja a még sokak által használt Windows NT rendszereket- az Open Enterprise Serverre való frissítés egy könnyen megvalósítható választás ezen szerverek felhasználói számára is. A felhasználóbarát áttérési és konszolidációs eszközök egyszerű és bonyolult szerverkörnyezetekben is leegyszerűsítik és felgyorsítják az adatok régi szerverekről új szerverekre történő átvitelét. A legfontosabb, hogy az új szolgáltatások párhuzamosan használhatók a már meglévő platformokkal.

A Novell Open Enterprise Server bétatesztelése
A Novell Open Enterprise Server december második felében jutott nyílt bétatesztelési fázisba, és mintegy 7.000 résztvevővel a Novell történetének legnagyobb béta-letöltési hullámát indította el. A főbb hardver- és lapkagyártó cégek támogatása mellett a vezető vírusvédelmi és biztonsági másolat készítő szoftverek gyártói – a BakBone Software, CommVault Systems, McAfee, Syncsort, Trend Micro és VERITAS – hamarosan olyan termékeket mutatnak be, melyek kiterjesztik az Open Enterprise Server képességeit.

Árak és elérhetőség
A Novell Open Enterprise Server március elejétől érhető el a Novell partnereinél. Az árképzés követi a jelenlegi NetWare árakat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle