Connect with us

technokrata

Közgyűlés előtt az IVSZ

Laptop

Közgyűlés előtt az IVSZ

2005. március 17-én tisztújító közgyűlésre kerül sor az Informatikai Vállalkozások Szövetségében.

2005. március 17-én tisztújító közgyűlésre kerül sor az Informatikai Vállalkozások Szövetségében, ahol azért gyűlnek össze az IVSZ tagok, hogy új elnököt és elnökséget válasszanak. Két héttel az esemény előtt 5 elnökjelölt és 18 elnökségi tagjelölt szerepel a listán, várhatóan ők szállnak versenybe az elnöki cím és a 11 elnökségi poszt elnyeréséért.

2004. októberében Dr. Kóka Jánost, az IVSZ akkor hivatalban lévő elnökét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Köztársaság gazdasági és közlekedési miniszterévé nevezte ki, s ezért távozott az IVSZ éléről. Az elnökség ügyvezető elnökké választotta a ScanSoft-Recognita Rt. vezérigazgatóját, Dr. Reszler Ákost, aki egy másik nehéz helyzetben, Gyurós Tibor halála után egyszer már volt ügyvezető elnöke a Szövetségnek. Dr. Reszler Ákos az IVSZ decemberben megbízott új ügyvezető igazgatójával, Dr. Kátai Szabolccsal biztosítja a szervezet zökkenőmentes működését és folyamatos munkáját, amely abban is megmutatkozik, hogy az elmúlt fél évben az IVSZ tagsága 280-ról 310 fölé emelkedett.

Az elmúlt hat hónap munkájának állomásai címszavakban:

NFT II. – iparpolitikai ajánlás
A magyar ICT szektor hosszú távú szerepét, irányvonalát jelentősen meghatározó II. Nemzeti Fejlesztési Tervben való aktív részvétel elősegítésére – az IVSZ által 2004-ben létrehozott civil kezdeményezés eredményeképp – jött létre az IHM PPP (Public Private Partnership) munkacsoportja, az ICT szektor piaci és kormányzati szereplőinek bevonásával. 2004. decembere és 2005. februárja között, széles szakértői réteg és a gazdaságban meghatározó szerepet betöltő felhasználói vezetők bevonásával a munkacsoport kidolgozott egy iparpolitikai ajánlást. Jelenleg az iparpolitikai ajánlás széleskörű ismertetése folyik.

NFT I. – pályázati kiírások ésszerűsítése
Felismerve, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv Operatív programjaiban, pályázati kiírásaiban, a pályázatok értékelésében és a projektek elindításában számos tényező nehezíti a megvalósíthatóságot, a Szövetség aktív szerepet vállal a problémák orvoslásában. Többek között októberben a HEFOP kiíró hatósággal folytattak tárgyalásokat, míg novemberben a GVOP pályázati rendszer visszásságaira hívták fel a figyelmet az I. Országos Pályázati Találkozó, Szakmai Konferencia és Kiállításon.

Közbeszerzések
Az IVSZ folyamatos partneri viszonyban áll a Központi Szolgáltatási Főigazgatósággal, tagjai közreműködésével több javaslatot dolgozott ki a KSZF felé.

Állásfoglalás a számítógéppel megvalósított találmányok szabadalmaztathatóságáról
2004. októberében az IVSZ elnöksége belső és iparági szintű egyeztetéseket folytatott és munkacsoportot hozott létre, melynek eredményeképpen az IVSZ megfogalmazta a “Számítógéppel megvalósított találmányok szabadalmaztathatóságáról” alkotott álláspontját.

Az IVSZ E-hulladék megoldása
A tagok elektromos és elektronikai termékek hulladékaival kapcsolatos gyártói kötelezettségeinek teljesítésének elősegítésére 2005. januárjában az IVSZ az Elektro-Coord Kht.-val együttműködési megállapodást kötött. 2005. elején az Electro-Coord-on belül létrehozzuk az ICT termékcsoportok divízióját. 2004. decemberében az IVSZ a svéd hasznosítási példát bemutató 1 napos workshopot szervezett Budapesten 80 résztvevővel.

ICT Biztonság munkacsoport
A február 10-én alakult, már több mint 30 tagcéget aktivizáló munkacsoport létrejöttének motivációja az információs társadalom technológiák biztonságos használatának megvalósítása és elterjesztése volt. Céljai között szerepel a jogszabályi környezet harmonizálása a valós igényekkel, a témakör fontosságának tudatossága, a kommunikáció erősítése, illetve a munkacsoport tagok szolgáltatásai közötti szinergiák feltérképezése, együttműködések kialakításának elősegítése.

E-health munkacsoport
Ez a munkacsoport február 11-én jött létre azzal a céllal, hogy az IVSZ közreműködőként részt vállaljon hazánk korszerű, magas szolgáltatási színvonalú és költséghatékony egészségügyének létrehozásában. A már több mint 25 tagot számláló munkacsoport tagcégeinek meggyőződése, hogy ez komoly ICT fejlesztésekkel érhető el.

Gyártói szakcsoport
Az utóbbi időszak dinamikus tagszám bővülése időszerűvé tette, s így 2004. november 25-én megalakult az IVSZ Gyártói szakcsoportja, amelynek elsődleges célja a hardvereszközök, elektronikai berendezések, telekommunikációs berendezések gyártóinak speciális érdekeit összefogni, képviselni.

Brüsszeli kapcsolatok
Az IVSZ elnöke Dr. Reszler Ákos, Dr. Kóka Jánost felváltva 2004. októbere óta igazgatósági tagja az EICTA nevű szervezetnek, amely 24 európai ország 32 informatikai szövetségét és 46 világméretű cégét tömöríti. Dr. Kátai Szabolcsot az IVSZ igazgatóját az EICTA “New Cohesion Policy” munkacsoport vezetőjének választották meg 2004 decemberében, így a Szövetség aktívan beleszólhat a 2007-2013-as kohéziós felzárkóztatási alapok EU szintű tervezésébe.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle