Connect with us

technokrata

ImpressCam C-630: 6 megapixeles kompakt digitális fényképezőgép

Laptop

ImpressCam C-630: 6 megapixeles kompakt digitális fényképezőgép

Újabb kompakt digitális fényképezőgépet mutatott be az egyetlen hazai digitális fényképezőgép márka, az ImpressCam.

A C-630 igen nagy, 6 millió önálló képpont felbontású felvételek készítésére alkalmas. Ilyen nagy felbontáshoz már komoly fejlesztésekre volt szükség az optika területén, hiszen mit sem ér a nagy felbontás, ha azt nem képes szolgáltatni az optika.


A fényképezőgép lencsék törésmutatója nem azonos minden hullámhosszon. A lencsére ferdén beérkező fény ezért egy kicsit más szögben térül el, attól függően, hogy milyen a színe. Ezért a lencséken áthaladó fénynek különböző hullámhosszak (azaz fény színek) esetén nem azonos az útja, így az azonos pontból kiinduló sugarak nem biztos, hogy a lencserendszer után a CCD ugyanazon pontjára érkeznek. Ez színeltérésekhez vezet, amit a képen főleg a világos háttérbe belógó sötét színű tárgyak (például vakító kék égbe belógó fenyőágak) mentén húzódó sötét kékes, lilás képpontok formájában fedezhetünk fel a kép 100 százalékos felnagyításakor. Ezt a jelenséget nevezik kromatikus aberrációnak. Szinte minden lencserendszer védekezik ez ellen a színeltérítést korrigáló lencsetagok beiktatásával. Az új C-630-nál is fontosnak tartották a jelenség minél jobb kiküszöbölését a mérnökök, ezért továbbfejlesztették a lencserendszert és így nagyon kedvező mértékben csökkenteni tudták a nagy felbontású gépek esetében fokozottabban megfigyelhető kromatikus aberrációt.

A gép profi fekete könnyűfém házat kapott. 5 féle üzemmóddal rendelkezik: PASM (program, idő előválasztás, blende előválasztás, manuális), visszajátszás, beállítási üzemmód, program üzemmód (14 féle automatikus programmal) és videó üzemmód. A 6 megapixeles képekből igen nagy nagyítások készíthetők, a 3x-os optikai zoom 5 lépésben állítható. Különlegessége a készüléknek a sokféle manuális beállítási lehetőség (pl. EV korrekció, körvonalak élességállítása, színtelítettség állítás, kontraszt állítás, manuális fehéregyensúly állítás) amellyel fantáziánk szabadon szárnyalhat.

A gép akár az Interneten keresztül is beszerezhető a cég online áruházában, és a 63.990 Ft-os bruttó árban még a korszerű Li-ion akkumulátor és az akkutöltő benne van.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom