Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon MV880X: egyszerűen használható új digitális videokamera

Laptop

Canon MV880X: egyszerűen használható új digitális videokamera

A Canon bejelentette az MV800 sorozatú videokamerák új zászlóshajóját: az 1,33 megapixeles MV880X-et.

A kamera a stílusválasztásban is megfontolt, első kamerájuk megvásárlására készülő felhasználók számára készült, akik elsősorban a minőséget, a kezelés egyszerűségét és a nagyfelbontású 16:9 módot részesítik előnyben. A sötét fémvázas MV880X a Canon eddigi legkönnyebben kezelhető kamerája, amely ezzel együtt megalkuvás nélküli minőséget és precíz optikai teljesítményt biztosít.


Az új ˝Easy˝ gomb segítségével a kamera teljesen automata módba kapcsolható, így a felhasználók azonnal, hihetetlenül egyszerűen készíthetnek nagyszerű felvételeket. A digitális videokamera a tiszta, bemozdulástól mentes mozgó- és állóképek érdekében 14-szeres optikai zoommal és elektronikus képstabilizátorral (EIS), nagyfelbontású 16:9-es üzemmóddal, fehér LED-es Szuper éjszakai üzemmóddal, Éjszakai móddal, a túl erős fényeket kiküszöbölő dupla semleges szűrővel, valamint webkamera funkcióval rendelkezik. A digitális videokamera DIGIC DV képfeldolgozó processzora valós osztott csatornákon végzi a videók és a fényképek feldolgozását, a PictBridge kompatibilitás pedig a számítógép használata nélküli közvetlen nyomtatást segíti elő.
1,33 millió képpontos szenzora révén az MV880X nagyobb felbontással rendelkezik, mint a többi 800 ezer pixeles felbontású modell, és ezzel az MV800-as sorozat élére áll. Az általában a drágább modellekre jellemző extra-felbontás észrevehetően javítja a videofelvétel minőségét. A kamera emellett nagyobb felbontású digitális állóképek készítésére is alkalmas, amelyek már képalbumokba szánt nyomatokhoz is felhasználhatók. Kis mérete és tömege ellenére (mindössze 51 milliméter vastag és 430 grammos) az MV880X nagy, 2,4 colos képátlójú színes LCD képernyővel rendelkezik.

16:9 mód
Az új digitális videokamera nagyfelbontású 16:9 szélesvásznú módja a ˝moziszerű˝, teljes képernyős megjelenítést szolgálja a széles formátumú televíziókon. A ˝Letter Box˝ megjelenítési mód biztosítja a 16:9-es felvétel közben a teljes kép megjelenítését, kiküszöbölve az egyébként ˝nyújtott” képet. A mozgó és állóképek panoráma-szerű megjelenítését egy 0,6-szoros nagylátószögű előtétlencse szolgáltatja.

Egyszerű használat
Az MV880X kamerán minden a könnyed felvételkészítést és lejátszást szolgálja. Az automata és a programozott mód közötti átkapcsolásra szolgáló ˝Easy˝ gombon kívül számos fontos kezelőszerv kényelmesen az ujjak alá simul, hogy a kamera kezelése intuitív és egykezes legyen. Az ergonómikus, ovális kivitelezés vonalasan rovátkolt kapcsolókkal és gombokkal járul hozzá a könnyed használathoz és az ˝áramvonalas érzés˝ kialakulásához. A felvételkészítés egyszerűsége érdekében a kamera célirányosan elhelyezett üzemmód-gombokkal rendelkezik: például a ˝Night Mode˝ (Éjszakai mód) gombbal, az LCD háttérvilágítás gombbal, valamint a ˝Widescreen˝ (Széles formátum) gombbal, amellyel a felhasználó a normál 4:3 és a szélesvásznú 16:9 mód között váltogathat. A menüben választható opciók az egyszerű navigálást szolgálják.

Precíz optika
A precíziós optika területén szerzett több mint 60 éves tapasztalatát kamatoztatva a Canon – a kimagasló kontraszt, és az éles felvételek érdekében – aszférikus lencsetagokat is tartalmazó üvegoptikát épített az MV880X-be, amely megszünteti az alacsony minőségű objektívekre jellemző szférikus aberrációt. A dupla semleges (ND) szűrő segítségével elkerülhető a különböző fehér színárnyalatok elvesztése, amely gyakran jelentkezhet a nagyon fényes helyeken (pl. strandon vagy sípályán) történő felvételkészítés során. Az elektronikus képstabilizátor mérsékli a bemozdulást, és kellemesen egyenletes felvételkészítést biztosít, ami különösen a nagymértékű nagyításoknál fontos, és a legtöbb fényképezési szituációban feleslegessé teszi az állvány használatát .

Digitális állóképek
A Canon immár hetvenéves kameragyártási tapasztalata alapján olyan készüléket fejlesztett ki, amely a minőségi digitális állóképeket videofelvétel közben is rögzíti. Az 1,33 millió képpontos képérzékelő által létrehozott állóképeket a kamera JPEG formátumban közvetlenül az MMC vagy az SD memóriakártyára menti, ezáltal leegyszerűsödik az albumokba szánt képek kiválasztása és a nyomatok elkészítése. A memóriakártya kapacitásától függően arra közvetlenül akár 60 perces Motion JPEG formátumú mozgókép is elmenthető. A mechanikai zár valódi digitális fényképezőgép-funkcionalitást kölcsönöz a kamerának, segítségével elkerülhetők a hagyományos kamerákra gyakran jellemző életlen felvételek. A nagysebességű USB 2.0 HS port leegyszerűsíti a kártyán lévő képek áttöltését, és számítógép használata nélkül is biztosítja a képek bármilyen PictBridge kompatibilis nyomtatón való közvetlen kinyomtatását.

Üzemmódok teljes skálája
A külső ˝Night mode˝ gomb segítségével közvetlenül, a menük használata nélkül lehet átkapcsolni az Éjszakai felvételi üzemmódba. A fehér LED-es Szuper éjszakai módban akár teljes sötétségben is készíthet felvételt, míg a ˝Night+˝ módban az akkumulátorral való takarékosság érdekében a LED be- és kikapcsolható. A digitális videokamera gyenge vagy kevert fényviszonyok között is kiváló felvételeket készít; ennek érdekében egy sor felvétel-készítési üzemmóddal rendelkezik: EASY (Egyszerű felvételkészítés), Automata, Sport, Portré, Szpotfény, Hó és homok, Gyenge megvilágítás, valamint az éjszakai üzemmódok. A kreatív digitális effektusok között található a Művészi, Szépia, Fekete-fehér, Mozaik, Kocka és Hullám funkció is; emellett 9-féle átúsztatási mód választható. A Bőrfelület funkció használata lágyabb bőrszínt kölcsönöz a fotóalanynak, és véget vet a konvencionális digitális videokamerákkal készített, gyakran meglehetősen rossz minőségű portréfelvételeknek.

Csodálatos színek
Az általános célú processzorok használatára kényszerülő versenytársaival ellentétben a Canon a saját DIGIC DV processzorát kifejezetten a képminőség optimalizálására tervezte. A processzor két független csatornán végzi a digitális állóképek, illetve a videók feldolgozását, így egyik jelfolyam minőségét illetően sem kell kompromisszumot kötnie. Ahelyett, hogy egyszerűen csak rögzítené, amit az optika ˝lát˝, a DIGIC DV processzor újraalkotja az ˝emocionális˝ színeket, színárnyalatokat és részleteket, amelyek így még kellemesebbnek és valóságosabbnak hatnak az emberi szem számára. A DIGIC DV technológia egyetlen chipben egyesíti az összes kulcsfontosságú képfeldolgozási és memóriakezelési funkciót. A DIGIC DV processzort tartalmazó Canon digitális videokamerák hatékonyabbak más gyártmányú társaiknál, így például akár 5 órányi folyamatos felvétel-készítési időt biztosítanak.

Szoftver és csatlakoztathatóság
A kétirányú kommunikációs szoftver, a DV Messenger 2.0 verziója a Microsoft Windows Messenger elemeit a Canon saját hálózatkezelési megoldásával kombinálja. A szoftverrel kétirányú (peer-to-peer) kommunikáció folytatható, ami lehetővé teszi az élő vagy rögzített audio- és videoadatok internetes cseréjét, valamint a webkamera és a VCR üzemmódokat. A digitális videokamera beépített IEEE1394 interfésze a nagysebességű utóhangosítást és másolást, valamint a nem lineáris képszerkesztési és -kezelési funkciókat szolgálja.

Analóg/digitális átalakító
Az analóg vonali bementhez számos külső eszköz (VHS lejátszó, analóg vagy digitális kamera) csatlakoztatható. Ezáltal az eszközökről érkező analóg jelek digitálisakká alakíthatók át a digitális videokamera analóg/digitális konverterével. Az újonnan létrehozott digitális fájlok ezután közvetlenül a videokamerán vagy egyéb digitális eszközön – például számítógépen – tárolhatók.

Többnyelvű megjelenítés
A menük nyelve nyolcféle beállítás közül választható ki: angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz, japán és egyszerűsített kínai.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés