Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon Digital IXUS 50: a legkisebb 5 megapixeles optikai zoomos Digital IXUS

Laptop

Canon Digital IXUS 50: a legkisebb 5 megapixeles optikai zoomos Digital IXUS

A Canon bejelentette az 5 millió képpontos Digital IXUS 50 fényképezőgépét.

A nemrég piacra került Digital IXUS 40 formatervezett váza alapján fejlesztett Digital IXUS 50 remekbeszabott rozsdamentes acél kivitelezése ugyanazokat a funkciókat rejti, amelyekkel a nemrégen bejelentett ˝nagy testvér˝, a Digital IXUS 700 is rendelkezik.


A fényképezőgépen 3-szoros optikai zoom és nagy méretű, 2 colos LCD kijelző van. A gép másodpercenként akár 30 képkockás, kiváló (VGA) minőségű videofelvételek készítésére képes, a felvétel hosszának csak a memóriakártya kapacitása szabhat határt. A különböző funkciók között megtalálható a nagy sebességű USB 2.0 csatlakozási lehetőség, a ˝Saját szín˝ funkció, vagyis a színek szerkesztése a fényképezőgépben, valamint a Print/Share (Nyomtatás/megosztás) gomb is, amely leegyszerűsíti a PictBridge kompatibilis közvetlen nyomtatást és a képek gyors áttöltését. Az 5 millió képpontos képérzékelő akár A3 méretig is részletes nagyításokat tesz lehetővé. A villámgyors rendelkezésre állási idő, a kiváló reakciókészség és a kimagaslóan pontos színreprodukció, valamint képminőség érdekében a fényképezőgép ugyanazzal a DIGIC II képfeldolgozó processzorral dolgozik, mint a Canon legújabb professzionális sorozatú digitális fényképezőgépei.

Kiváló minőség, kiemelkedő teljesítmény
A lehető legjobb képminőség érdekében a Canon továbbfejlesztette a második generációs DIGIC II képfeldolgozó processzor által nyújtott kivételes színgradációs és fehér-egyensúly beállítást. A DIGIC II gyorsasága és pontossága kifinomult megoldást jelent a bonyolult képfeldolgozási algoritmusok végrehajtására – anélkül, hogy ezzel negatívan befolyásolná a fényképezőgép teljesítményét. A DIGIC II emellett villámgyors, az 1 másodpercet alig meghaladó üzembeállási időt, valamint a megszakítás nélküli 2,1 kép/másodperc sebességű, a memóriakártya teljes szabad kapacitását kihasználó felvételkészítést biztosít. Az új, nagy sebességű USB 2.0 interfész a maga kategóriájában a leggyorsabb áttöltési időket teszi elérhetővé. A megnövelt feldolgozási kapacitás lehetővé teszi az új fejlesztésű, nagy sebességű megjelenítést, a képek közötti ugrást (egyszerre 10 vagy 100 képpel, illetve a fényképezési dátum alapján), a képek gyors elforgatását és a megnövelt kártyaírási sebességet is.

Nagyobb, világosabb kijelző
A nagy, 2,0 colos képátlójú LCD kijelző a speciális ˝QuickBright˝ funkció segítségével ideiglenesen maximális fényerőre kapcsolható, ezáltal könnyebbé válik a képek ellenőrzése a kültéri fényképezés során. Gyenge megvilágításnál a ˝Night Display” (Éjszakai nézet) funkció használatával komponáláskor tökéletesen láthatóvá válik a felvétel az LCD kijelzőn, anélkül, hogy az befolyásolná a kép expozícióját.

Új állókép-felvételi funkciók
A ˝fényképezz és mutasd meg a többieknek˝ élmény érdekében az új ˝Hold˝ (Tartás) funkcióval az elkészített kép tetszőleges ideig megjeleníthető, illetve azonnal, a lejátszási módba való átkapcsolás mellőzésével is törölhető. A fényképezés azonnal folytatható, elegendő ismét lenyomni az exponáló gombot. Az új ˝My Colours˝ (Saját szín) funkciónak köszönhetően a felhasználók álló- és mozgóképek készítése előtt is beállíthatják a felvételek színeit. A kilenc okos színszerkesztő funkció között megtalálható a ˝Colour Swap˝ – vagyis a színcsere funkció, a ˝Colour Accent˝ – amellyel egy kivételével valamennyi szín fekete-fehérré konvertálható, továbbá az élénk kék, zöld vagy vörös elsődleges szín kiemelési lehetősége. A fényképezőgép emellett rendelkezik világosabb vagy sötétebb bőrfelület funkcióval is, amely segítségével a háttér és a környezet színeinek befolyásolása nélkül is sötétíthető vagy világosítható a fotóalany bőrárnyalata.

Fényképezési módok
Összesen 10 különböző fényképezési üzemmód biztosítja a lehető legnagyobb rugalmasságot és a használat egyszerűségét. Ezek között megtalálható hat ˝témaautomatika˝ mód, amelyek a fényképezőgép fehér-egyensúlyát, expozícióját és más beállításait az adott fényképezési helyzetre optimalizálják, így bonyolult fényviszonyok mellett is lenyűgöző eredményt nyújtanak. A téma módok között megtalálható a jól ismert ˝Éjszakai felvétel˝, a ˝Mozgó gyerekek˝, ˝Portré˝ és a ˝Víz alatti˝ üzemmód, amely a fényképezőgéphez külön megvásárolható időjárásálló tokkal használható. A kézi üzemmódban a tapasztaltabb és kalandvágyó fotósok olyan beállításokat módosíthatnak, mint a fehér-egyensúly, a fénymérés, az ISO érzékenység és a 15 mp (Hosszú záridő módban) és 1/1500 másodperc között állítható záridő. Az önkioldó funkció egy sor időzítési opcióval használható (1 –10 másodperc, 15, 20 vagy 30 másodperc), és beállítható az időzítés végén elkészítendő képek száma is (egytől tízig).

Új videofelvételi funkciók
A Digital IXUS 50 számos új videofelvételi és -lejátszási funkciót tartalmaz. A ˝My Colours˝ (Saját szín) funkció effektusai videók esetében is alkalmazhatók, a digitális zoom pedig immár a videofelvétel közben is állítható. A digitális zoomolással együtt járó minőségromlás minimalizálása érdekében a CCD vezérlését úgy állították be, hogy a lehető legtöbb információt rögzítse a CCD-ről. A fotósok akár 1 perces, 60 képkocka/másodperc sebességű lassított felvételt is készíthetnek. A lassított felvétel vezérlése immár érzékenyebb, ötfokozatú sebességállítási funkcióval gazdagodott, míg a fehéregyensúlyt és az expozíciót a fényképezőgép automatikusan módosítja a videofelvétel során. A különleges ˝Compact˝ mód segítségével kis méretű, e-mailhez csatolható, akár 3 perces felvételek is készíthetők (15 képkocka/másodperc sebességgel, 160×120 képpontos felbontásban).

Beépített segéd
Az Intelligens helyzetérzékelő nem csak automatikusan a megfelelő helyzetbe forgatja el a függőlegesen exponált képeket, hanem javítja a fehér-egyensúlyt, az élességállítást és az expozíciót is, mivel segítséget nyújt a fényképezőgép beépített iSAPS fotósegédjének, hogy az figyelembe vehesse például az égbolt és az előtér valószínűsíthető elhelyezkedését.

Fejlett kiegészítők
A külön megvásárolható, 3 méteres vízmélységben is használható, a különböző időjárási körülményeknek jól ellenálló AW-DC30 védőtok védelmet nyújt a fényképezőgépnek, és bővíti annak felhasználási területeit. Az új, külön megvásárolható HF-DC1 nagy teljesítményű kiegészítő vaku tovább növeli az éjszakai és beltéri fényképezés lehetőségeit. A 18-as kulcsszámú (ISO 100, méter) segédvaku automatikusan, az elővillantások figyelembe vétele nélkül, szinkronban villan a fényképezőgép beépített vakujával. A fényképezőgép blendeértéke alapján a segédvaku három különböző teljesítményértékre állítható. A vaku a hozzá mellékelt tartóval csatlakoztatható a fényképezőgéphez, így együtt is állványra szerelhetők.

Egyszerű nyomtatás, egyszerű megosztás
A PictBridge közvetlen nyomtatási funkció segítségével a képek számítógép használata nélkül is kinyomtathatók. Ha a fényképezőgépet egy DIGIC II processzorral felszerelt kompakt fotónyomtatóhoz – például a Canon új SELPHY CP600 fotónyomtatójához – csatlakoztatja, akkor egy ilyen fényképezőgép-nyomtató párosnak mindössze 63 másodpercébe telik egy keret nélküli fotónyomat elkészítése. Ezen kívül a fényképezőgép támogatja az igazolványkép nyomtatást, az N-Up többképes nyomtatást, továbbá a videofelvételek képkockáinak nyomtatását is. A Levelezőlap nyomtatási módban a dátum és az idő mindegyik felvételen nyomtatásra kerül.

Szoftverek
A mellékelt szoftverek között megtalálható a képek megjelenítésére, kezelésére és archiválására szolgáló ZoomBrowser EX 5.1 (Windows) és ImageBrowser 5.1 (Mac) program is. A többi alkalmazás között megtalálható a PhotoStitch és a PhotoRecord, valamint az ArcSoft PhotoStudio képszerkesztő program. Kétféle illesztőprogram is használható: a TWAIN (Windows 98/2000) és a WIA (Windows Me). A Picture Transfer Protocol (PTP) támogatás révén a fényképezőgép bármilyen Windows XP (SP1 – 2) és Mac OS X (v10.1.5 – 10.3) rendszert futtató számítógéphez csatlakoztatható, külön illesztőprogram telepítése nélkül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés