Connect with us

technokrata

Újabb rekord az Oracle Database 10g-n

Laptop

Újabb rekord az Oracle Database 10g-n

A Sun Fire E25K kiszolgáló az Oracle Database 10g-vel rekordot állított fel a három terabyte-os adattárházas sebességpróbán.

A Sun Microsystems és az Oracle bejelentették, hogy a Transaction Processing Performance Council (TPC) által kidolgozott TPC-H SF3000 benchmark során minden eddigi rekordot felülmúló 59 435,7 QphH@3000GB-os adattárházas sebességpróba-eredményt értek el 114,00 dollár/QphH@3000GB ár/teljesítmény arány mellett. Az eredményt egy 72 darab 1,2 GHz-es UltraSPARC(R) IV processzort tartalmazó Sun Fire E25K kiszolgálóval, Sun StorEdge lemeztömbökkel, valamint Solaris 10 operációs rendszerrel és az automatikus tárolókezelési szolgáltatással kiegészített Oracle Database 10g adatbázis-kezelővel érték el. Az eredmény jól mutatja a Sun UltraSPARC és a Solaris vezető szerepét a nagyteljesítményű SMP-platformok terén, és jelzi, milyen kiemelkedő teljesítményre képes az Oracle Database 10g a legigényesebb vállalati alkalmazásokat futtató környezetben.

A Sun Fire E25K rendszer több mint 30%-kal körözte le legközelebbi versenytársát a QphH@3000GB-os TPC-H összesített mérőszám tekintetében, amely mind a nagy mennyiségű adatra vonatkozó átbocsátóképességet, mind az egyes lekérdezések során nyújtott teljesítményt tükrözi. Ennek a sebességpróbának nincs az IBM Power4 illetve az IBM Power5 kiszolgálókon mért egygépes megfelelője.

A rendszer 96 darab Sun StorEdge 3510 FC lemeztömbbel volt ellátva. Az Oracle Database 10g automatikus tárolókezelési (ASM) szolgáltatása valójában olyan adatbázis-kezelői file-rendszer, amely a fürtözött file-rendszerhez és a kötetkezeléshez szükséges funkciókat tartalmazza. Az Oracle ASM szolgáltatása a nyers aszinkron I/O-val egyező teljesítményt nyújt, ugyanakkor megőrzi a file-rendszer könnyű kezelhetőségét.

A Sun számos világrekorddal rendelkezik a teljesítmény és a méretezhetőség területén. Az új UltraSPARC IV processzorok és a nagyteljesítményű I/O révén a Sun folyamatosan megfelel a legkomolyabb igényeket támasztó adattárházas és tranzakciófeldolgozási követelményeknek. A rendszer 18 GB/sec értéket ért el az I/O-sávszélesség területén, ami mutatja, milyen kiemelkedő teljesítményre képesek a Solaris 10 és a StorEdge 3510 FC tárolótömbök a valós körülményekhez igazodó I/O-tesztek során.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle