Connect with us

Mától lehet pályázatokat benyújtani a GVOP 2005. évi informatikai pályázati felhívásaira

Laptop

Mától lehet pályázatokat benyújtani a GVOP 2005. évi informatikai pályázati felhívásaira

Egyszerűbb, pályázóbarát feltételek.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatósága az Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés prioritásán belül öt pályázati felhívást tett közzé, melyekre március 1-jétől december 31-éig folyamatosan lehet pályázatokat benyújtani a pályázatokat kezelő közreműködő szervezethez, az IT Információs Társadalom Kht.-hoz.

A „Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” elnevezésű pályázat integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetését és bővítését; döntéstámogató, illetve üzleti intelligencia rendszerek bevezetését; valamint munkafolyamat-irányítási, elektronikus iratkezelési rendszerek bevezetését támogatja. Az „Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése” című pályázat elektronikus piacterek kiépítéséhez és azokhoz való csatlakozáshoz; elektronikus értékesítési és ügyfélszolgálati rendszer létrehozásához; valamint vállalatok közötti elektronikus üzleti kapcsolatok kialakításához nyújt segítséget. Az „Üzleti tartalomfejlesztés támogatása kis- és középvállalkozások számára” és a „Tartalomipari és közcélú tartalomszolgáltatás fejlesztése” elnevezésű pályázatok célja, hogy az emelt szintű szolgáltatásokat nyújtó, a kis- és középvállalkozások működését támogató internetes oldalak jöjjenek létre, valamint bővüljön a versenyképességet támogató közcélú adatok újrafelhasználása és kereskedelme. A GVOP-4.4.1 jelű pályázat a szélessávú Internet-infrastruktúra kiépítését támogatja Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein.

Várhatóan márciusban új pályázat jelenik meg „Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatása Magyarország üzletileg kevéssé vonzó településein” (GVOP 4.4.2) elnevezéssel.

A pályázatok jellemzően a tavalyi konstrukciókra épülnek, de az elmúlt pályázati év tapasztalatait és a pályázó szervezetek igényeit felmérve jelentős egyszerűsítések, pályázóbarát változások történtek, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

 • A támogatásra jutó, le nem vonható ÁFA támogathatóvá vált;

 • A belépési küszöbök, vagyis a minimálisan igényelhető támogatási összegek csökkentek, ezzel több vállalkozás számára nyílik lehetőség pályázat beadására;
 • A felajánlható biztosítékok köre a korábbi bankgarancia és kezesi kötelezvény mellett mostantól a jelzáloggal is bővült;
 • A bankgarancia/kezesi kötelezvény ígérvény helyett a pályázat benyújtásához elegendő a pályázó nyilatkozata arról, melyik biztosíték típust kívánja igénybe venni;
 • A bővült a GVOP 4.1.1 pályázat keretében megvalósítható informatikai alkalmazások köre: 2005-ben a vállalatirányítási és döntéstámogató rendszerek bevezetésén túl munkafolyamat-irányítási, elektronikus iratkezelési rendszerek bevezetésének támogatására is lehetőség nyílik.

Az információs társadalom kiépítését szolgáló, a kis- és középvállalkozások informatikai fejlesztéseit támogató 2005-ös pályázati lehetőségeket az IT Információs Társadalom Kht. előadássorozaton mutatja be. Az „EU támogatások informatikai fejlesztésekre” című rendezvénysorozaton az új kiírások ismertetése mellett a közreműködő szervezet eddigi tapasztalatainak közreadásával segíti a pályázók munkáját.

A rendezvények időpontjai és helyszínei a következők:

 • 2005. március 3. – Győr

 • 2005. március 9. – Dunaújváros
 • 2005. március 10. – Békéscsaba
 • 2005. március 22. – Budapest
 • 2005. március 23. – Debrecen
 • 2005. március 30. – Pécs
 • 2005. április 7. – Székesfehérvár

Az előadásokkal kapcsolatos részletek az IT Információs Társadalom Kht. nyitóoldalán, az Eseménynaptárban találhatóak.

2004. december végéig az IT Információs Társadalom Kht.-hoz 602 pályázat érkezett be. A már rögzített pályázatokban 32,76 milliárd forintnyi támogatásra pályáznak a kis- és középvállalkozások, illetve az önkormányzatok.

2005. február közepéig összesen 104 nyertes kapott támogatásról szóló döntést, számukra 14,384 milliárd forint támogatást ítélt meg a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatósága, jelenleg a szerződéskötések zajlanak a nyertesekkel. A pályázati nyertesek egy része már elkezdte projektjét, a nyertes pályázók első jelentései a projekt előrehaladásáról, illetve a projekttel kapcsolatban felmerült eddigi költségeik elszámolásáról már beérkeztek az IT Kht.-hoz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom