Connect with us

technokrata

A Microsoft állásfoglalása az Európai Bíróság döntésével kapcsolatosan

Laptop

A Microsoft állásfoglalása az Európai Bíróság döntésével kapcsolatosan

A Microsoft a tegnapi napon kapta kézhez az Elsőfokú Bíróság határozatát, mely válasz az Európai Bizottság márciusi döntése kapcsán benyújtott fellebbezésünkre. Bár a Bíróság elutasította a Microsoft átmeneti intézkedések iránti kérelmét, több szempontból is bíztatónak tartjuk azt a szemléletet, amellyel az ügy érdemi kérdéseit tárgyalta.

Bár a Bíróság úgy ítélte meg, hogy a Bizottság által előírt jogorvoslat nem okozna azonnali, visszafordíthatatlan károkat a cégnek, azt elismerte, hogy érveink nagy része megalapozott, és akár győzelmet is hozhat akkor, amikor a teljes körű fellebbezés nyomán döntés születik majd az ügy lényeges kérdéseiben.

Bár azt reméltük, hogy a Bíróság részben vagy teljes egészében felfüggeszti az ügyben előírt jogorvoslatot, kedvező fejleményként értékeljük, hogy a testület elismerte a Microsoft teljes körű fellebbezés során mérlegelendő, megalapozott érveit.

Amint a Bíróság kifejtette, a Microsoft meggyőző érveléssel támasztotta alá álláspontját az ügy mindkét fontos kérdésében.

Reméljük, hogy a Bíróság megállapításai nyomán a feleknek lehetősége nyílik tárgyalni a megegyezésről. Már többször kifejtettük meggyőződésünket, mely szerint nem ez a legjobb módja annak, hogy az európai fogyasztóknak és az európai technológiai ágazatnak kárt okozva rendezzük az ilyen összetett, technikai kérdéseket.

Továbbra is úgy tartjuk, hogy a Bizottság által előírt jogorvoslat nagyon kevés előnnyel jár a versenytársakra és az európai fogyasztókra nézve, sőt valójában kárt okoz a Windows operációs rendszer számos felhasználójának és annak a több ezer európai vállalatnak, amely Windows platformra építette üzleti működését.

Véleményünk szerint a kódeltávolításra vonatkozó jogorvoslat, amely a Windows operációs rendszer csökkentett funkcionalitású változatának kibocsátására kötelezi a Microsoftot, káros lesz a fogyasztók és a versenytársak számára, továbbá alááshatja az elmúlt három évtized informatikai forradalmának motorját hajtó technológia-integrációs törekvéseket.

További lépések kezdeményezése előtt szeretnénk alaposan tanulmányozni a határozatot, de korábbi nyilatkozatainkhoz hasonlóan most is szeretnénk leszögezni, hogy a jogerőre emelkedést követően teljes mértékben eleget fogunk tenni a Bíróság határozatában foglaltaknak, figyelembe véve az Európai Bizottsággal egyeztetett akciótervek (contingency plan) rendelkezéseit.

E folyamat előrehaladásával párhuzamosan további új fejlesztéseket és innovációkat fogunk bevezetni az európai üzleti és otthoni felhasználók számára, és elkötelezetten együttműködünk Európa kormányaival számos fontos ágazatpolitikai kérdésben, az adatvédelmet, a biztonságot és a technika oktatási célokra történő felhasználását is beleértve.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák