Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: Folytatódik a Make a Connection – Kapcsolódj be! program Magyarországon

Laptop

Nokia: Folytatódik a Make a Connection – Kapcsolódj be! program Magyarországon

A második év önkéntes projektjei több mint negyvenezer önkéntes munkaórával közel százezer embert értek el.

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a Nokia bejelentette, hogy sikeresen zárult a Make a Connection – Kapcsolódj be! ifjúsági civil közösségépítő program második éve, ezért a program tovább folytatódik Magyarországon.

Dr. Göncz Kinga, ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter, a program fővédnöke elmondta: „Nagyon örülök a program sikerének, mert a társadalom számára fontos, hogy a fiatalok önkéntes munkával segítsék szűkebb közösségüket, hiszen a civil értékek erősítése nélkülözhetetlen a társadalmi szolidaritás kialakulásához.”

Több tízezer tervezett önkéntes munkaórával, közel 700 önkéntes fiatal részvételével, az ország 22 településén megvalósuló programokkal folytatódik hazánkban a két éve futó civil kezdeményezés. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) és a Nokia programjának célja, hogy önkéntes munka végzésén keresztül hozzásegítse a 14-25 éves fiatalokat olyan gyakorlati készségek elsajátításához, mint például a konfliktuskezelés, problémamegoldás vagy a csapatmunka.

„A Make a Connection – Kapcsolódj be! második évében a pályázati fordulókon 31 pályamunka nyerte el a pályázatonként maximum 180 ezer Ft-os pénzügyi támogatást, valamint a programhoz kapcsolódó képzéseken való részvétel lehetőségét.” – mondta Pethe Zsolt, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány programigazgatója. „A képzéseken a fiatalok megtanulnak csoportokban dolgozni, valamint elsajátítják a projekt menedzsment és a kommunikáció alapismereteit.” – tette hozzá.

Pethe Zsolt kiemelte: „Az egyik legsikeresebb kezdeményezésünk a tavaly elindított civil percek, ezen 101 alkalommal 4.300 fiatal ismerhette meg a Make a Connection programot.”

A program második évében a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány irányításával 30 önkéntes csoport tevékenykedett. A csoportok képzésben részesültek többek között a projekt menedzsment, csapatépítés, és az adománygyűjtés terén, emellett támogatásért pályázhattak saját közösségük hasznára váló projektek megvalósításához. A támogatást nyert projektek között volt például a Hagyományos Integrált Speciális Öttusa verseny, melynek keretében fogyatékkal élő és ép fiatalok sportoltak együtt Nagyvázsonyban, vagy a szegedi EGO diáklap által szervezett Országos Ifjúsági Médiatalálkozó. A 2004-es év egyik kiemelkedő önkéntes projektje volt, mintegy 20 ezer embert ért el a nyár elején megrendezett Diavetítés – Önkéntes nap, melynek keretében 250 önkéntes fiatal vett részt a budapesti Ferencvárosban szervezett szelektív hulladékgyűjtési akcióban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés