Connect with us

Középiskolai diákportál HP szerverekkel

Laptop

Középiskolai diákportál HP szerverekkel

Szerverpályázat az informatika sokrétű felhasználhatósága jegyében.

A HP Magyarország immár hagyományos, szakközépiskoláknak szóló szerverpályázatát idén ősszel rendhagyó módon hirdette meg. A pályázat célja az volt, hogy feltérképezze a HP által az előző években adományozott számítástechnikai eszközök legújabb alkalmazási területeit.

A HP Magyarország 2004 őszén arra kereste a választ, vajon a korábbi szerverpályázatokon elnyert számítástechnikai eszközök mennyiben járultak hozzá a nyertes iskolák tanítási, esetleg kutatási tevékenységeinek fejlesztéséhez. Felhívásában arra kérte az intézményeket, írják le, az iskolájukban üzemelő eszközt milyen újszerű, korábban el nem érhető célok, funkciók betöltésére használják, továbbá milyen innovatív fejlesztéseket végeztek az eszközök segítségével, valamint milyen új alkalmazásokat futtatnak az oktatási tevékenység támogatása céljából. A pályázatok között előnyt élveztek az Európai Unióval kapcsolatos kezdeményezések, illetve azok, melyek más iskolák számára is követhető modellt jelentettek.

A nyertes iskolák sokféle alkalmazási területet találtak a HP szervereknek. Némelyik diákportált, az iskola folyosóján elhelyezett terminálokat, illetve levelező rendszert futtat rajta, de akadt olyan is, amely az intranet üzemeltetésére, a belső levelezési rendszer fejlesztésére és az iskolai portál kialakítására használta az elnyert számítástechnikai eszközt. Kreatív tevékenységekhez is megfelelő alapot biztosít a HP szerver, hisz segítségével képgaléria, iskolai fórum, iskolaújság szerkesztése és nemzetközi informatikai versenyek lebonyolítása is megvalósítható. Szerves részét képezheti az oktatás mindennapjainak is, mert multimédiás oktatásra, oktatási linkgyűjtemény kialakítására és szimulált vállalkozás működtetésére is kiválóan alkalmas. Talán az egyik legérdekesebb alkalmazási területe az Internet segítségével megvalósított tanár-szülő kapcsolat volt.

A HP idei szerver pályázatának nyertesei: a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola, Csongrád, a Bay Zoltán Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, Gyula, a III. Béla Szakképző Iskola, Szentgotthárd, a Kandó Kálmán Szakközépiskola, Miskolc, a Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola, Szécsény, a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szentes, a School of Business Szeged Üzleti Szakközépiskola, Szeged, a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola, Békéscsaba.

A nyerteseket a HP Magyarország szakértői az általuk meghatározott, egységes elbírálási szempontok alapján választották ki. A pályázat győztesei egy-egy korszerű HP szerverhez jutottak hozzá.

A HP Magyarország a nyolcadik éve működő pályázati rendszeren keresztül támogatja csúcstechnológiai eszközökkel a középfokú iskolákat. A cég a pályázatok kreatív témáin keresztül díjazta az ötletességet és a számítástechnikai jártasságot a 14 és a 18 éves közötti korosztálynál. Az eddigi pályázatokon több mint 230 magyarországi középiskola nyert csúcstechnológiájú HP szervert és informatikai eszközt, összesen mintegy száztizenötmillió forint értékben.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom