Connect with us

technokrata

Az Axelero Internet egész évben támogatja a rászorulókat

Laptop

Az Axelero Internet egész évben támogatja a rászorulókat

Az Axelero 2004-ben is piaci súlyának megfelelően segítette a rászorulókat, támogatási politikájának megfelelően elsősorban az Internet-használat népszerűsítésével és terjedésének gyorsításával összekapcsolva.

Amellett, hogy az oktatás fejlesztését segítette, egyben a fogyatékkal élők felzárkózását támogatta az Axelero Internet, amikor a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Karán siketek és vakok informatikai oktatásának dotálása mellett döntött. Eddig 42 vak és 27 siket fiatal tett sikeres ECDL vizsgát az intézményben, és jelenleg is 23 vak, valamint 18 siket tanul az ingyenes tanfolyamokon. A vállalat emellett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tagjainak biztosított Internet-hozzáférést, amely a kapcsolattartásban, a tanulásban és a munkavégzésben egyaránt segíti felhasználóit.

A vállalat szakképzési hozzájárulás révén segítette a Vakok Speciális Szakiskolájának munkáját, ahol évente 15-20 látássérült fiatal szerezhet az OKJ által elismert számítógép-kezelői, szőnyegszövő, virágkötő, kosárfonó vagy fazekas szakképesítést. A szakiskola a támogatás nagy részét hálózatépítésre és fejlesztésre fordítja, amelynek révén bekapcsolódhat a Vakok Iskolájának intézményi hálózatába, valamint négy asztali számítógépet, két laptopot és négy nyomtatót vásárol az oktatás színvonalának emelése érdekében.

A siket tanulóknak többek között számítógép-kezelői szakmát nyújtó Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája Speciális Szakiskolája, Módszertani Intézménye és Diákotthona is támogatásban részesült 2004-ben. A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete szintén a támogatottak között volt, az intézmény a konduktor hallgatók informatikai képzésére, illetve a mozgássérült gyerekek speciális informatikai képzésére és segédeszközök ellátására fordítja a kapott összeget.

Az Axelero Internet-szolgáltatás formájában nyújt támogatást a Tudor Alapítvány tevékenységéhez, amelynek célja, hogy az országban különböző helyeken folyamatosan segítsen a tehetséges hátrányos helyzetű gyerekeknek 8-10 éves koruktól kezdve általános iskolai tanulmányaik során, tehetségük kibontakoztatásában. Ennek érdekében az Alapítvány speciális pedagógiai műhelyeket – Tudor Műhelyeket – hozott és hoz létre a társadalmi szolidaritásra támaszkodva, amelyekben szakemberek segítik a gyerekek iskolán kívüli életét, hogy eljussanak a középiskoláig.

Szélessávú Internet-hozzáféréssel, valamint pénzadománnyal támogatta a vállalat a kallódó fiatalokat felkaroló Jövőbarát Alapítványt, amelynek önkéntesei több mint 10 éve dolgoznak azon, hogy a korunk veszélyeivel – droggal, alkohollal és egyéb szenvedélybetegségekkel – fenyegetett fiataloknak biztonságot és odafigyelést nyújtó, családpótló közösséget hozzanak létre, a szabadidő alternatív eltöltését jelentő esti és éjszakai sportprogramok biztosításával.

Az elmúlt évhez hasonlóan ismét anyagi támogatásban részesítette a hátrányos helyzetű gyermekeket felkaroló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hazai egyesületét. A támogatás keretében a vállalat szélessávú Internet-kapcsolattal látja el a kiemelten közhasznú tevékenységet folytató szervezet budapesti központját és gyermekorvosi szakrendelőjét, valamint Pécsett működő internetes klubját, ahol tizenkét gépen havonta kétszáz 12-18 év közötti gyermek használhatja ingyenesen az Internetet.

Az Axelero a Cisco Systems Cisco Hálózati Akadémia Programját 2000 óta folyamatosan támogatja, 2004-ben 3 millió forinttal segítette a program további hazai elterjesztését és a résztvevő iskolák számának növelését. Mindennek hátterében az áll, hogy a tapasztalatok szerint az IT munkaerőhiány csökkentésének egyik hatékony módja a magánszféra és a közoktatási intézmények együttműködése. A magyarországi CNA közösséget már 74 Akadémián 2250 diák és 230 oktató alkotja.

A vállalat a Matávval közösen 50 mozgássérült számára ingyenes szélessávú hozzáférést biztosított egy informatikai tanfolyam elvégzéséhez a képzés időtartamára, az „Esélyt a tanulásra” program keretében.

Az Axelero Internet 2004-ben nem csak adott, hanem munkájáért elismerésben is részesült. Az Axelero Internet társadalmi szerepvállalásának legjelentősebb eleme a minap Prima Primissima Díjjal kitüntetett, immár negyedik szemeszterét záró Mindentudás Egyeteme program. A Mindentudás Egyeteme 2002. szeptember 16-án indult útjára a Magyar Tudományos Akadémia szakmai együttműködésével, a Matáv és az Axelero Internet támogatásával, és ma már a magyar tudományos kommunikáció, a magyar média intézményesült sikertörténete, amelynek internetes jelenléte is számottevő.

Szintén megtisztelő, hogy a Budapest Business Journal idén második alkalommal odaítélt üzleti díjai sorában a legjobb Internet-szolgáltatónak járó elismerést az idei évben is az Axelero Internet kapta. A díjakat az üzleti hetilap olvasóinak szavazati alapján ítélték oda a győzteseknek, amelyeket a “BBJ Awards” ceremónián vehették át a legjobb üzleti szolgáltatásokat nyújtó vállalatok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle