Connect with us

technokrata

Változik a Matáv Csoport szervezeti felépítése és irányítása

Laptop

Változik a Matáv Csoport szervezeti felépítése és irányítása

A liberalizált távközlési piac kihívásaira válaszolva a Matáv kidolgozta középtávú Értékteremtő Programját.

A Matáv Csoport Igazgatósága mai ülésén döntött arról, hogy hatékonyságnövelő programja részeként 2005. január 1-jei hatállyal átalakítja a cégcsoport szervezetét. A változás eredményeként egyszerűsödik a Matáv Csoport szervezeti felépítése, és hatékonyabbá válik működése. Megszűnik a szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettes pozíciója. Az újonnan létrejövő Vezetékes Szolgáltatások Üzletág integrálja a Lakossági Szolgáltatások Üzletág, az Internet Üzletág, valamint a Hálózati Rendszerek Üzletág tevékenységét. Az Ügyvezető Bizottság tagjainak száma a jelenlegi 8 főről 6-ra csökken.

A liberalizált távközlési piac kihívásaira válaszolva a Matáv kidolgozta középtávú Értékteremtő Programját. Az augusztus 12-én bejelentett hatékonyságnövelő program részeként megvalósuló létszám-racionalizálás eredményeként mintegy 40%-kal csökken a szervezeti egységek száma, s ennek kapcsán számos vezetői pozíció is megszűnik.

Az új – egyszerűbb és hatékonyabb – szervezeti struktúrában létrejön a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág, amely integrálja a Lakossági Szolgáltatások Üzletág, az Internet Üzletág és a Hálózati Rendszerek Üzletág tevékenységét: a lakossági telefon és Internet szolgáltatást, valamint a hálózati működést. Az újonnan létrejövő üzletág vezetője Christopher Mattheisen, a Lakossági Szolgáltatások Üzletág jelenlegi vezetője lesz. Az Axelero menedzsmentje és jogi státusza változatlan marad. Megszűnik a szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettes pozíciója, e terület tevékenységeit a jövőben más irányítási területek, az üzletágak, illetve az outsourcing partnerek látják el. A Matáv Csoport operatív irányítását ellátó Ügyvezető Bizottság tagjainak száma – a változások révén – 8 főről 6 főre csökken.

Straub Elek elnök-vezérigazgató, Dr. Klaus Hartmann gazdasági vezérigazgató-helyettes, Dr. Pásztory Tamás emberi erőforrás és jogi vezérigazgató-helyettes, valamint Tankó Zoltán vezérigazgató-helyettes – az Üzleti Megoldások Üzletág vezetője – felelősségi és tevékenységi köre nem változik, s Christopher Mattheisennel, az új üzletág vezetőjével együtt a jövőben is tagjai maradnak az Ügyvezető Bizottságnak. A Mobil Üzletágat (T-Mobile Magyarország) továbbra is Sugár András vezeti, aki 2005. január 1-jétől szintén tagja lesz a Matáv Csoport Ügyvezető Bizottságának.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek