Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PIXMA iP8500: professzionális fotónyomtatás A4-es méretben

Laptop

Canon PIXMA iP8500: professzionális fotónyomtatás A4-es méretben

A Canon újabb modellel bővítette a PIXMA-családot.

A 8 tintával dolgozó PIXMA iP8500 minden tekintetben a professzionális fotónyomtatók közé sorolható: felbontása 4.800×2.400 dpi, a ChromaPLUS technológia további vörös és zöld tintákat alkalmaz a vibráló, telt színek érdekében.

A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiát használó nyomtatófejekkel kombinálva (amelyek folyamatosan képesek 2 pikoliteres tintacseppeket előállítani) az új PIXMA nyomtató páratlan minőségű professzionális fotónyomatok előállítására képes, s mindezt rekordidő alatt – egy A4-es fotó kinyomtatása mindössze 34 másodpercet vesz igénybe. Az iP8500 fejlett papírkezeléssel rendelkezik és sajátja a Canon különálló tintatartály technológiája is, emellett támogatja a közvetlen fotónyomtatást napjaink PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépeiből és digitális videokameráiból.

Páratlan fotóminőség…
Egy speciális eljárás – a FINE – formájában, a Canon a saját, a szilícium-chipek gyártásánál alkalmazott technológiáját adaptálta, így a nyomtatófejek olyan kis tűréshatárokkal és olyan fokú precizitással készülhetnek, ami megközelíti az integrált áramkörökét. A PIXMA nyomtatókban található FINE nyomtatófejek olyan páratlan sebességgel, megbízhatósággal, egyenletességgel és pontossággal képesek a mikroszkópikus méretű tintacseppeket a papírra juttatni, ami nem lehetséges a hagyományos, több alkatrészből összeszerelt nyomtatófejekkel. Az iP8500 FINE nyomtatófeje 6.144 Micro-Nozzles fúvókával rendelkezik, amelyek elképesztő mennyiségű, 147 millió 2 pikoliteres tintacseppet képesek egy másodperc alatt a papírra juttatni. Ennek eredményeként kevesebb idő alatt több tinta kerül a papírra nagyobb pontossággal, ami páratlan tisztaságú, kontrasztú, színvisszaadású, egyenletesen árnyalt, szemcsézettségtől mentes nyomatokat eredményez. A Canon ChromaPLUS technológiája 8 különböző színű tintát használ: cián, magenta, sárga, világos cián, világos magenta, fekete, vörös és zöld. A Canon festék alapú tintái az egyes fotónyomtatókban alkalmazott egyhangú és fénytelen pigment alapú tintákkal összehasonlítva élénkebb színű, kisebb szemcsézettségű és nagyobb kontrasztú fotónyomatokat biztosítanak. A nagy telítettségű vörös és zöld szín bevezetése kiterjeszti az ábrázolható színteret a sárga-vörös és sárga-zöld tartományban. A színtelítettség a felső vörös tartományban 60 %-al javult (egy 6 tintás fotónyomtatóhoz viszonyítva), így sokkal közelebb került a diafilmek színkarakterisztikájához.


… és páratlan sebesség
A személyi fotólaborként használható készülék elképesztő sebességgel produkál professzionális minőségű, szegély nélküli nyomatokat, kényelmes csatlakoztathatóság mellett. Egy A4-es fénykép elkészítése mindössze 34 mp-ig tart, egy 10×15 ccentiméteres fotó kinyomtatása 21 másodpercet vesz igénybe; szegély nélküli nyomatok készíthetők továbbá hitelkártya, 13×18 centiméteres és A4 méretben. A hagyományos dokumentumok nyomtatása is nagy sebességgel történik: 17 lap/perc (monokróm), 15 lap/perc (színes). A nyomtató támogatja a gyártóktól független PictBridge szabványt. Napjaink legtöbb digitális fényképezőgépe és digitális videokamerája PictBridge kompatibilis, így az ezekben tárolt képek közvetlen kábeles kapcsolaton keresztül, PC közbeiktatása nélkül nyomtathatók ki az iP8500-zal. A piacon az iP8500 az egyetlen tintasugaras nyomtató, amely nagy sebességű USB 2.0 porttal rendelkezik. Erre amiatt van szükség, hogy a nagy felbontású színes képeket olyan sebességgel lehessen továbbítani, ami elegendő ahhoz, hogy a nyomtatómű folyamatosan dolgozhasson. A nyomtató fotólabor képességeit hatékony szoftverek teszik teljessé, az EasyPhotoPrint és a PhotoRecord az iP8500 tulajdonosa számára lehetővé teszi egyedi nyomatok, albumok és egyebek egyszerű, gyors elkészítését.

Formatervezés felsőfokon
Az új PIXMA sorozat meghatározó jellemzője, a gyökeresen új, futurisztikus megjelenést kölcsönző design, ami a Canon azon felismerését jelzi, hogy a felhasználók egyre inkább olyan eszközöket részesítenek előnyben, amelyek esztétika és funkcionalitás terén egyaránt kiemelkedők. Az iP8500 letisztult vonalakkal rendelkező, csillogó burkolata egyértelmű elszakadást jelent a hagyományos ˝szürke doboz˝ designtól.

Az elhelyezés szabadsága
A PIXMA sorozat tagjainál a tervezés egyik vezérelve volt az elhelyezés szabadságának maximálisra növelése. Amellett, hogy a készülékek megjelenési stílusa illeszkedik az otthoni környezethez, a piacon egyedül a PIXMA készülékek rendelkeznek a hagyományos lapadagoló (˝J˝ alakú papírút) mellett papírkazettával is (˝U˝ alakú papírút), ami lehetővé teszi a tárolásukat illetve használatukat például polcon vagy más szűk helyen. A 2 utas papíradagolás lehetővé teszi továbbá, hogy a nyomtatóban egyszerre legyen normál és fotópapír, így mindkét fajta dokumentum leállás és papírcsere nélkül nyomtatható. Először a nyomtatók tervezésének történetében úgy került teljes integrálásra a 2 utas papíradagolás, az automatikus kétoldalas nyomtatás és a CD-R/DVD nyomtatás, hogy az nem ment a megjelenés rovására.

Különálló tintatartály technológia
Minden tinta átlátszó, külön cserélhető tartályban található. A pazarlás elkerülése érdekében csak azt a tartályt kell kicserélni, amelyikből kifogyott a tinta. Ha valamelyik tintából már kevés van, akkor a meghajtó program egy figyelmeztető ablakban értesíti a felhasználót, ha pedig már túl kevés a tinta egy oldal befejezéséhez, akkor a készülék nem fog neki a kinyomtatásának.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés