Connect with us

technokrata

Canon PIXMA iP6000D: páratlan fotók, páratlan csatlakoztathatóság

Laptop

Canon PIXMA iP6000D: páratlan fotók, páratlan csatlakoztathatóság

A Canon a magyarországi piacon is megjelent a 6 tintával dolgozó, 4.800×1.200 dpi felbontású PIXMA iP6000D személyi fotónyomtatóval, amely a FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiát és 2 pikoliteres Micro-Nozzles fúvókákat alkalmaz a nagy kontrasztú, fényes fotónyomatok elkészítéséhez – az így kinyomtatott fotók minősége vetekszik a professzionális fotólaborokból származó képekével.

Az összes népszerű memóriakártya-formátum támogatása mellett, az iP6000D PC közbeiktatása nélkül összeköthető bármely, a gyártóktól független PictBridge szabványt támogató, digitális fényképezőgéppel és digitális videokamerával. A nagyméretű, 2,5 col méretű színes LCD-n jelennek meg a memóriakártyán található képek kicsinyített másai, intuitív kezelőfelület segíti a képek széleinek levágását, a papírméret kiválasztását, a fotó effektusok létrehozását illetve a képek elforgatását.

Formatervezés felsőfokon
Az új PIXMA sorozat meghatározó jellemzője, a gyökeresen új, futurisztikus megjelenést kölcsönző design, ami a Canon azon felismerését jelzi, hogy a felhasználók egyre inkább olyan eszközöket részesítenek előnyben, amelyek esztétika és funkcionalitás terén egyaránt kiemelkedők. A letisztult vonalakkal rendelkező, csillogó burkolat egyértelmű elszakadást jelent a hagyományos ˝szürke doboz˝ designtól.


Közvetlen és intuitív
Az iP6000D-n található kezelőpanel használható a mindenféle formátumot támogató foglalat(ok)ban található, a népszerű fényképezőgépek által használt memóriakártyá(ko)n lévő képek nyomtatásához, kezeléséhez. A kártyákon tárolt képeket anélkül lehet kiválasztani, megjeleníteni, módosítani az LCD monitoron vagy kinyomtatni, hogy előtte PC-re kellene azokat áttölteni.

A vezérlőpanel interfész úgy lett megtervezve, hogy a gyakorlatlan felhasználók is könnyen tudják használni. A memóriakártyák kapacitásának növekedése miatt egy kártyára egyre több kép fér, ezért volt szükség a dátum és idő szerinti keresés bevezetésére, így leszűkíthető a megjelenített képek köre. A digitális fényképezőgép felbontásának növekedését kihasználva olyan képfeldolgozó funkciók lettek beépítve, mint a trimmelés és a kreatív vágás. A további speciális képmódosító eljárások között megtalálható a színkorrekció és az „arcvilágosító” technológia, ami javítja a portrék megjelenítését.

A fentiek mellett a nyomtató támogatja a gyártóktól független PictBridge szabványt. Napjaink legtöbb digitális fényképezőgépe és digitális videokamerája PictBridge kompatibilis, így az ezekben tárolt képek közvetlen kábeles kapcsolaton keresztül, PC közbeiktatása nélkül nyomtathatók ki az iP6000D-vel. Az iP6000D az IrDA vezetéknélküli protokoll támogatása révén közvetlenül ki tudja nyomtatni a beépített kamerával ellátott mobiltelefonokból származó JPEG képeket.

Professzionális személyi fotólabor
Egy speciális eljárás – a FINE – formájában, a Canon a saját szilícium chipek gyártásánál alkalmazott technológiáját adaptálta, így a nyomtatófejek olyan kis tűréshatárokkal és olyan fokú precizitással készülhetnek, ami megközelíti az integrált áramkörökét. A PIXMA nyomtatókban található FINE nyomtatófejek olyan páratlan sebességgel, megbízhatósággal, egyenletességgel és pontossággal képesek a mikroszkópikus méretű tintacseppeket a papírra juttatni, ami nem lehetséges a hagyományos, több alkatrészből összeszerelt nyomtatófejekkel. Az iP6000D 6 tintával készíti el a fotónyomatokat, ami professzionális fotólabor minőséget eredményez. A nyomtatófej fúvókák nagy sűrűségének előnye szegélymentes nyomtatásnál mutatkozik meg igazán, ami egyaránt lehetséges 10×15 centiméteres, 13×18 centiméteres, hitelkártya és A4 méretben.A nyomtató fotólabor képességeit hatékony szoftverek teszik teljessé, az EasyPhotoPrint és a PhotoRecord az iP6000D tulajdonosa számára lehetővé teszi egyedi nyomatok, albumok és egyebek egyszerű, gyors elkészítését.

Különálló tintatartály technológia
Minden tinta átlátszó, külön cserélhető tartályban található. A pazarlás elkerülése érdekében csak azt a tartályt kell kicserélni, amelyikből kifogyott a tinta. Ha valamelyik tintából már kevés van, akkor a meghajtó program egy figyelmeztető ablakban értesíti a felhasználót, ha pedig már túl kevés a tinta egy oldal befejezéséhez, akkor a készülék nem fog neki a kinyomtatásának.

Az elhelyezés szabadsága
A PIXMA sorozat tagjainál a tervezés egyik vezérelve volt az elhelyezés szabadságának maximálisra növelése. Amellett, hogy a készülékek megjelenési stílusa illeszkedik az otthoni környezethez, a piacon egyedül a PIXMA készülékek rendelkeznek a hagyományos lapadagoló (˝J˝ alakú papírút) mellett papírkazettával is (˝U˝ alakú papírút), ami lehetővé teszi a tárolásukat illetve használatukat például polcon vagy más szűk helyen. A 2 utas papíradagolás lehetővé teszi továbbá, hogy a nyomtatóban egyszerre legyen normál és fotópapír, így mindkét fajta dokumentum leállás és papírcsere nélkül nyomtatható. Először a nyomtatók tervezésének történetében úgy került teljes integrálásra a 2 utas papíradagolás, az automatikus kétoldalas nyomtatás és a CD-R/DVD nyomtatás, hogy az nem ment a megjelenés rovására.

Új fotómédiák
A Canon új médiái kiterjesztik az iP6000D kreatív, illetve praktikus használatának lehetőségeit:
-Kétoldalas fotópapír (Photo Paper Plus Double Sided PP-101D) A4 és 5×7 col méretben. A normál csomagolás mellett ez a média készletben is kapható (Photo Album Kit PAK-101), ami kiváló minőségű keményfedelet is tartalmaz, így alkalmas fotóalbumok és személyes könyvek készítéséhez.
-Hitelkártya méretű fényes papír (Glossy Photo Paper GP-401) – ideális tárcába szánt képek és névjegykártyák nyomtatásához.
-Fotó matricák (Photo Stickers PS-101) – 16 kisméretű fotó matricát tartalmazó lapok, szórakozás és praktikus felhasználás céljára.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle