Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PIXMA iP6000D: páratlan fotók, páratlan csatlakoztathatóság

Laptop

Canon PIXMA iP6000D: páratlan fotók, páratlan csatlakoztathatóság

A Canon a magyarországi piacon is megjelent a 6 tintával dolgozó, 4.800×1.200 dpi felbontású PIXMA iP6000D személyi fotónyomtatóval, amely a FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiát és 2 pikoliteres Micro-Nozzles fúvókákat alkalmaz a nagy kontrasztú, fényes fotónyomatok elkészítéséhez – az így kinyomtatott fotók minősége vetekszik a professzionális fotólaborokból származó képekével.

Az összes népszerű memóriakártya-formátum támogatása mellett, az iP6000D PC közbeiktatása nélkül összeköthető bármely, a gyártóktól független PictBridge szabványt támogató, digitális fényképezőgéppel és digitális videokamerával. A nagyméretű, 2,5 col méretű színes LCD-n jelennek meg a memóriakártyán található képek kicsinyített másai, intuitív kezelőfelület segíti a képek széleinek levágását, a papírméret kiválasztását, a fotó effektusok létrehozását illetve a képek elforgatását.

Formatervezés felsőfokon
Az új PIXMA sorozat meghatározó jellemzője, a gyökeresen új, futurisztikus megjelenést kölcsönző design, ami a Canon azon felismerését jelzi, hogy a felhasználók egyre inkább olyan eszközöket részesítenek előnyben, amelyek esztétika és funkcionalitás terén egyaránt kiemelkedők. A letisztult vonalakkal rendelkező, csillogó burkolat egyértelmű elszakadást jelent a hagyományos ˝szürke doboz˝ designtól.


Közvetlen és intuitív
Az iP6000D-n található kezelőpanel használható a mindenféle formátumot támogató foglalat(ok)ban található, a népszerű fényképezőgépek által használt memóriakártyá(ko)n lévő képek nyomtatásához, kezeléséhez. A kártyákon tárolt képeket anélkül lehet kiválasztani, megjeleníteni, módosítani az LCD monitoron vagy kinyomtatni, hogy előtte PC-re kellene azokat áttölteni.

A vezérlőpanel interfész úgy lett megtervezve, hogy a gyakorlatlan felhasználók is könnyen tudják használni. A memóriakártyák kapacitásának növekedése miatt egy kártyára egyre több kép fér, ezért volt szükség a dátum és idő szerinti keresés bevezetésére, így leszűkíthető a megjelenített képek köre. A digitális fényképezőgép felbontásának növekedését kihasználva olyan képfeldolgozó funkciók lettek beépítve, mint a trimmelés és a kreatív vágás. A további speciális képmódosító eljárások között megtalálható a színkorrekció és az „arcvilágosító” technológia, ami javítja a portrék megjelenítését.

A fentiek mellett a nyomtató támogatja a gyártóktól független PictBridge szabványt. Napjaink legtöbb digitális fényképezőgépe és digitális videokamerája PictBridge kompatibilis, így az ezekben tárolt képek közvetlen kábeles kapcsolaton keresztül, PC közbeiktatása nélkül nyomtathatók ki az iP6000D-vel. Az iP6000D az IrDA vezetéknélküli protokoll támogatása révén közvetlenül ki tudja nyomtatni a beépített kamerával ellátott mobiltelefonokból származó JPEG képeket.

Professzionális személyi fotólabor
Egy speciális eljárás – a FINE – formájában, a Canon a saját szilícium chipek gyártásánál alkalmazott technológiáját adaptálta, így a nyomtatófejek olyan kis tűréshatárokkal és olyan fokú precizitással készülhetnek, ami megközelíti az integrált áramkörökét. A PIXMA nyomtatókban található FINE nyomtatófejek olyan páratlan sebességgel, megbízhatósággal, egyenletességgel és pontossággal képesek a mikroszkópikus méretű tintacseppeket a papírra juttatni, ami nem lehetséges a hagyományos, több alkatrészből összeszerelt nyomtatófejekkel. Az iP6000D 6 tintával készíti el a fotónyomatokat, ami professzionális fotólabor minőséget eredményez. A nyomtatófej fúvókák nagy sűrűségének előnye szegélymentes nyomtatásnál mutatkozik meg igazán, ami egyaránt lehetséges 10×15 centiméteres, 13×18 centiméteres, hitelkártya és A4 méretben.A nyomtató fotólabor képességeit hatékony szoftverek teszik teljessé, az EasyPhotoPrint és a PhotoRecord az iP6000D tulajdonosa számára lehetővé teszi egyedi nyomatok, albumok és egyebek egyszerű, gyors elkészítését.

Különálló tintatartály technológia
Minden tinta átlátszó, külön cserélhető tartályban található. A pazarlás elkerülése érdekében csak azt a tartályt kell kicserélni, amelyikből kifogyott a tinta. Ha valamelyik tintából már kevés van, akkor a meghajtó program egy figyelmeztető ablakban értesíti a felhasználót, ha pedig már túl kevés a tinta egy oldal befejezéséhez, akkor a készülék nem fog neki a kinyomtatásának.

Az elhelyezés szabadsága
A PIXMA sorozat tagjainál a tervezés egyik vezérelve volt az elhelyezés szabadságának maximálisra növelése. Amellett, hogy a készülékek megjelenési stílusa illeszkedik az otthoni környezethez, a piacon egyedül a PIXMA készülékek rendelkeznek a hagyományos lapadagoló (˝J˝ alakú papírút) mellett papírkazettával is (˝U˝ alakú papírút), ami lehetővé teszi a tárolásukat illetve használatukat például polcon vagy más szűk helyen. A 2 utas papíradagolás lehetővé teszi továbbá, hogy a nyomtatóban egyszerre legyen normál és fotópapír, így mindkét fajta dokumentum leállás és papírcsere nélkül nyomtatható. Először a nyomtatók tervezésének történetében úgy került teljes integrálásra a 2 utas papíradagolás, az automatikus kétoldalas nyomtatás és a CD-R/DVD nyomtatás, hogy az nem ment a megjelenés rovására.

Új fotómédiák
A Canon új médiái kiterjesztik az iP6000D kreatív, illetve praktikus használatának lehetőségeit:
-Kétoldalas fotópapír (Photo Paper Plus Double Sided PP-101D) A4 és 5×7 col méretben. A normál csomagolás mellett ez a média készletben is kapható (Photo Album Kit PAK-101), ami kiváló minőségű keményfedelet is tartalmaz, így alkalmas fotóalbumok és személyes könyvek készítéséhez.
-Hitelkártya méretű fényes papír (Glossy Photo Paper GP-401) – ideális tárcába szánt képek és névjegykártyák nyomtatásához.
-Fotó matricák (Photo Stickers PS-101) – 16 kisméretű fotó matricát tartalmazó lapok, szórakozás és praktikus felhasználás céljára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés