Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon CanoScan 4200F: szkennelés 3.200×6.400 dpi-vel

Laptop

Canon CanoScan 4200F: szkennelés 3.200×6.400 dpi-vel

A Canon a közelmúltban piacra dobta az olcsó, nagy teljesítményű, 3.200×6.400 dpi-s CanoScan 4200F-et.

A kezdőknek szánt szkennerekéhez hasonló ár ellenére a 4200F 48 bites színmélységgel, kategóriájában elsőként 2,6 másodperces előnézeti kép megjelenítéssel, a film-adapterbe (FAU – Film Adapter Unit, azaz: Film Adapter Egység) beépített vezetősínnel, és rövid (hozzávetőleg 15 mp-es) bemelegedési idővel rendelkezik.

A szupergyors letapogató egység és az USB 2.0 interfész 2,6 másodperces előnézeti kép megjelenítést, 12 másodperces beolvasási időt (A4, teljes színmélység, 400 dpi) biztosít és a nagy méretű, nagy felbontású fájlok gyors PC-re mozgatását eredményezi. A 4200F emellett rendelkezik a 2 szintű QARE automatikus retusáló funkcióval, ami eredeti formájukban állítja vissza a régi, sérült képeket. A csillogó felületek, a sima vonalak és a gránit-szerű burkolat passzol a szkenner kiemelkedő teljesítményéhez és a sokkal drágább modelleknek is komoly konkurenciát állít.


Filmhez építve
A 4200F filmvezető-sínje egyszerre 4 képkocka 35 mm-es filmet vagy 2 két keretezett diát tud fogadni. A vezetősínt a FAU-ba építették, ezért képtelenség rosszul behelyezni a kockákat. A robusztus vezetősínnek köszönhetően a diák gyorsan, egyszerűen helyezhetők be és távolíthatók el.

Briliáns felbontás, pontos színek
A 3.200×6.400 dpi-s felbontás használata esetén a 4200F nagyobb részletességet produkál, mint sok, kifejezetten filmek digitalizálására szánt készülék – azok árának a töredékéért. A Canon továbbfejlesztett CCD érzékelője hihetetlen részletgazdagságot kínál, ami kiváló, éles képeket eredményez a későbbi nagyításhoz és nagy felbontású nyomtatáshoz, a 48 bites színmélység pedig kivételesen pontos színvisszaadást biztosít.

Automatikus képretusálás
A 4200F a Canon 2 szintű QARE automatikus képretusáló technológiáját alkalmazza. A képeken található szennyeződéseket és karcokat az intelligens szoftver automatikusan érzékeli és eltünteti a végleges fotóról, amivel több órányi kézi retusálástól szabadítja meg a felhasználót. A program emellett automatikus szemcsézettség korrekcióval is rendelkezik, ami csökkenti a nagy érzékenységű (magas ASA) filmek használatából adódó szemcsézettséget. Az automatikus színvisszaállítás funkció a kifakult fotók színeit állítja vissza .

Sebesség és sokoldalúság
A szupergyors mozgatórendszer úgy ˝szánkázatja˝ az optikai letapogató egységét, hogy egy előnézeti kép elkészítéséhez mindössze 2,6 másodpercre, egy A4 méretű, 400 dpi-s, színes beolvasáshoz pedig mindössze 12 másodpercre van szükség . Az USB 2.0 kapcsolat segítségével a nagy felbontású, nagy méretű fájlok is gyorsan továbbíthatók. A gyors Multi-fotó mód az egymenetben beolvasott fényképeket legfeljebb 10 különálló fájlba menti el – de automatikusan felismeri az egyes képeket, levágja a felesleges szegélyeket, korrigálja a ferdén behelyezett fotókat, tehát a felhasználóknak nem kell azzal törődni, hogy a képek mindig merőlegesen kerüljenek a szkenner üvegére.

Egygombos egyszerűség
A négy EZ gomb egyenként konfigurálható, ezekhez a leggyakrabban használt funkciók rendelhetők (például Másolás, Fájl, Beolvasás PDF-be és E-mail), így időt lehet megtakarítani. A ˝Beolvasás PDF-be˝ funkció lehetővé teszi kereshető PDF fájlok készítését (a beolvasott dokumentumokban található szöveget automatikusan karakteres állománnyá alakítja az OCR program).

Továbbfejlesztett Z-fedél
A továbbfejlesztett, kétpántos Z-fedél nagy ívben, a szkenner üvegével párhuzamosan nyílik és képes nyomást kifejteni, így lehetővé teszi vastag dokumentumok, könyvek, magazinok, tervrajzok és kisebb csomagok digitalizálását is. Ha fontos, hogy a szkennelés ne zavarjon másokat, akkor használható a minimális zajszinttel járó csendes üzemmód.

EXIF kompatibilitás
Amikor a 4200F JPEG fájlt készít, az állományba belekerülhetnek az EXIF adatok is. Az EXIF fejléc különböző adatokat tárolhat, például a beolvasás dátuma, a szkenner típusa, stb. Ez a JPEG fájlok kezelésénél jöhet jól, ha olyan EXIF-kompatibilis szoftvert használnak, mint például az ArcSoft PhotoStudio vagy az Adobe PhotoShop Elements.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés