Connect with us

Új multifunkciós Ricoh dokumentumkezelő rendszerek

Laptop

Új multifunkciós Ricoh dokumentumkezelő rendszerek

A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád új tagjait, az Aficio2051/2060 és az Aficio2075 multifunkcionális dokumentumkezelő rendszereket.

Az Aficio2051 és Aficio2060 készülékekkel a Ricoh azokat az irodákat célozza meg, melyek folyamatosan nagy mennyiségben állítanak elő dokumentumokat, az Aficio2075 célcsoportját pedig a professzionális sokszorosítással foglalkozó felhasználók, a központi reprográfiai részlegek és a házinyomdák alkotják. Mindhárom modell komplett és költségtakarékos megoldást nyújt bármilyen dokumentumkezelési igényre: az alapvető másolási, nyomtatási és szkennelési tulajdonságok mellett széles körű utómunkálati lehetőségeket, csomagban szállított szoftvermegoldásokat és az egyedi igények kielégítését szolgáló, produktivitást növelő funkciókat is nyújt. A szinte minden hálózati környezetbe integrálható Aficio termékcsalád új tagjaival gyorsan, kiváló minőségben, egyszerűen és biztonságosan készíthetők el a dokumentumok. Mindezek által a készülékek valódi központi dokumentumkezelő rendszerré válnak.


Az Aficio2051/2060 és Aficio2075 másolási és nyomtatási sebessége percenként 51, 60 és 75 oldal, szkennelési sebessége pedig 75 oldal/perc egy- és kétoldalas dokumentumok esetén is. A kategóriában egyedülállóan széles körű funkcionalitással rendelkező készülékek mindössze 30 másodperc alatt melegszenek be, és valódi 1.200×1.200 dpi nyomtatási felbontásra képesek. Maximális papírkapacitásuk 8.300 lap.

Az Aficio2051/2060 és Aficio2075 multifunkciós készülékek az elsők, amelyek a Ricoh új, Java-kompatibilis technológiáját, az úgynevezett Embedded Software Architecture-t alkalmazzák. Az új megoldás lehetővé teszi a felhasználók egyéni igényeinek figyelembe vételét, az alkalmazások rugalmas testreszabását. Ennek támogatására a Ricoh 2004. november végén elindítja a szoftverfejlesztőknek szánt speciális webportálját. Az előfizetők hozzáférhetnek az alkalmazások programozását lehetővé tevő interfészekhez (Application Programming Interface – API), a szoftverfejlesztő eszközökhöz (Software Development Kit – SDK), illetve más hasznos eszközökhöz és szolgáltatásokhoz.

Mindhárom modell az utómunkálati lehetőségek széles tárházát kínálja. Beilleszthetők fedő- és elválasztó lapok, az 50 és 100 lapos tűző, szortírozó, illetve lyukasztó egység mellett a 60 lapos füzetkészítő finiser is rendelkezésre áll. A kész dokumentumok szortírozását segíti a 9 rekeszes mailbox, valamint a Z-hajtogatás funkció, amellyel az A3 méretű dokumentumok A4 méretre hajtogathatók. Opcionális kiegészítő a professzionális 100 oldalas füzetkészítő finiser, amelly a kész dokumentumokat gerinctűzött füzet formájában készíti el, sőt a füzet körbevágható, és beállítható az online lyukasztás funkció.

Az Aficio2051/2060 és az Aficio2075 problémamentesen integrálható bármilyen hálózati környezetbe. A felhasználók a dokumentumokat szkennelés után akár az LDAP szerveren keresztül azonnal elküldhetik a hálózati címjegyzék e-mail címeire. Alternatív megoldásként a beszkennelt dokumentumok egyszerűen továbbíthatók a saját vagy megosztott hálózati mappákba (SMB-n keresztül) vagy a webre küldhetők (FTP szerveren keresztül). A csomagolt szoftverekkel a funkcionalitások még inkább az egyedi igényekre szabhatók. A Web Image Monitor egy webböngésző használatával lehetővé teszi a dokumentumkezelést, a központi eszközkonfigurálást és hozzáférés-szabályozást. A DeskTopBinder egy felhasználóbarát portál, amellyel a dokumentumok archiválhatók, visszakereshetők, illetve a különböző formátumú fájlok egy fájlban egyesíthetők. A Ricoh nagyvállalati szintű szoftvermegoldásaival a hatékonyság és a produktivitás tovább fokozható: a Ricoh Device Types alkalmazás teljes körű SAP R/3 nyomtatási funkcionalitás kínál, a doc-Q-route és a doc-Q-manager szoftverekkel a dokumentumkezelés folyamata optimalizálható, az Equitrac Office segítségével pedig a vállalat nyomtatási és másolási költségei figyelhetők és kézben tarthatók.

Az adatvédelem és biztonság egyre fontosabb kérdés a digitális információtovábbítás korában, a vállalatok egyre több pénzt áldoznak az elektronikus dokumentumvédelemre. Az új Aficio rendszerekre érkező és onnan elküldött adatok titkosíthatók és biztonságos hálózati protokollokon keresztül továbbítódnak. A Ricoh adatvédelmi megoldása, az Adatfelülíró-egység (Data Overwrite Security Solution) automatikusan felülír minden, a merevlemezen átmenetileg tárolt adatot. A készülék a meglevő Windows hitelesítési infrastruktúrába integrálható, a különböző jogosultsági szintekkel rendelkező adminisztrátorok központilag menedzselhetik az egyes funkciókat és kezelhetik az eltárolt dokumentumokat. Az LDAP használatával a felhasználók a beszkennelt fájlokat közvetlenül küldhetik el a hálózati címjegyzék bármelyik e-mail címére. A Locked Print (Bizalmas nyomtatás) funkció lehetővé teszi, hogy a bizalmas dokumentumokat a készülék mindaddig a memóriában tárolja, míg a tulajdonos felhasználói azonosítója bevitelével el nem kezdi a nyomtatást, így megelőzhető, hogy az igazán fontos dokumentumok avatatlan kezekbe kerüljenek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom