Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Infosys mellett döntött a Szentkirályi Ásványvíz forgalmazója is

Laptop

Az Infosys mellett döntött a Szentkirályi Ásványvíz forgalmazója is

A Vitapress Kft. 13 szállító közül választotta ki a Megatrendet.

A Megatrend 2000 Rt. Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszere támogatja a termelést és a kereskedelmi folyamatokat a Vitapress Kft.-nél. A világdíjas Szentkirályi Ásványvíz forgalmazójánál a termelési volumen jelentős növekedése és a piaci verseny miatt vált szükségessé a folyamatok szoros nyomon követése, elemzése és hatékonyságának növelése.

A Vitapress 13 szállítótól kért ajánlatot a rendszer bevezetésére, majd öt pályázót hívott meg helyszíni konzultációra. Ezután született meg a döntés az alapár, a bevezetés költsége, a hardver igény, az ágazati referenciák, a cég nagysága, valamint annak figyelembevételével, hogy melyik országban fejlesztették a rendszert, mondta el a gazdasági igazgató.

A Megatrend számos referenciával rendelkezik az élelmiszeriparban. Ügyfelei közé tartozik többek között a Globus Csoport több cége, a Szegedi Paprika Rt. és az Univer Rt. is.

Az Infosys áruforgalom, készletgazdálkodás, termelés, pénzügy, főkönyv, kontrolling, tárgyi eszköz és humánerőforrás moduljai futnak ma a Vitapress-nél. A 2003-as szerződéskötés után ez év elején vezette be a Megatrend az integrált vállalatirányítási rendszert, amelyet mostanra már teljes körűen, önállóan tudnak működtetni a cég munkatársai.

A Vitapress számára fontos követelmény volt a termelés és minőségbiztosítás területén a termelés heti tervezése, programozása, a napi termelésjelentés, az anyagnormák kialakítása és ellenőrzése, a késztermékek minősítése és az élelmiszeripari előírások szerinti nyomon követés biztosítása, mivel ezen területek informatikai lefedettsége korábban nem volt megfelelő.

A beszerzés és értékesítés területén korábban az árajánlatok, szerződések, megrendelések csak papíron készültek, így az azokkal kapcsolatos elemzések, ellenőrzések rengetek manuális munkát igényeltek. Az Infosys Áruforgalmi moduljának bevezetésével biztosítottá vált, hogy a beszerzések és értékesítések forgalmi bizonylatainak rögzítése automatikusan a szerződés szerinti áron történjen. Így a rendszerből az áruforgalommal kapcsolatos információs igények is könnyen lekérdezhetővé váltak.

A kereskedelemmel kapcsolatos további fontos követelmény volt a vevői bonuszok ellenőrzési lehetőségének biztosítása. Ezen igényeket speciális listák készítésével, fejlesztéssel oldotta meg a Megatrend.

Minden alrendszerrel szemben elvárás volt, hogy online, naprakész információt biztosítson a vezetők számára a mindennapi döntések meghozatalához. Ezen igényeknek az Infosys egyes moduljai alapvetően megfelelnek, azonban a Vitapress-nek volt néhány olyan igénye, amelyek kielégítése érdekében a Megatrend egyedi riportokat fejlesztett. Ezek egy részét a projekt keretében oldotta meg, egy része pedig a cég informatikus szakembereinek feladata lett; ehhez a Megatrend képzést és konzultációs támogatást nyújtott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés