Connect with us

Az Infosys mellett döntött a Szentkirályi Ásványvíz forgalmazója is

Laptop

Az Infosys mellett döntött a Szentkirályi Ásványvíz forgalmazója is

A Vitapress Kft. 13 szállító közül választotta ki a Megatrendet.

A Megatrend 2000 Rt. Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszere támogatja a termelést és a kereskedelmi folyamatokat a Vitapress Kft.-nél. A világdíjas Szentkirályi Ásványvíz forgalmazójánál a termelési volumen jelentős növekedése és a piaci verseny miatt vált szükségessé a folyamatok szoros nyomon követése, elemzése és hatékonyságának növelése.

A Vitapress 13 szállítótól kért ajánlatot a rendszer bevezetésére, majd öt pályázót hívott meg helyszíni konzultációra. Ezután született meg a döntés az alapár, a bevezetés költsége, a hardver igény, az ágazati referenciák, a cég nagysága, valamint annak figyelembevételével, hogy melyik országban fejlesztették a rendszert, mondta el a gazdasági igazgató.

A Megatrend számos referenciával rendelkezik az élelmiszeriparban. Ügyfelei közé tartozik többek között a Globus Csoport több cége, a Szegedi Paprika Rt. és az Univer Rt. is.

Az Infosys áruforgalom, készletgazdálkodás, termelés, pénzügy, főkönyv, kontrolling, tárgyi eszköz és humánerőforrás moduljai futnak ma a Vitapress-nél. A 2003-as szerződéskötés után ez év elején vezette be a Megatrend az integrált vállalatirányítási rendszert, amelyet mostanra már teljes körűen, önállóan tudnak működtetni a cég munkatársai.

A Vitapress számára fontos követelmény volt a termelés és minőségbiztosítás területén a termelés heti tervezése, programozása, a napi termelésjelentés, az anyagnormák kialakítása és ellenőrzése, a késztermékek minősítése és az élelmiszeripari előírások szerinti nyomon követés biztosítása, mivel ezen területek informatikai lefedettsége korábban nem volt megfelelő.

A beszerzés és értékesítés területén korábban az árajánlatok, szerződések, megrendelések csak papíron készültek, így az azokkal kapcsolatos elemzések, ellenőrzések rengetek manuális munkát igényeltek. Az Infosys Áruforgalmi moduljának bevezetésével biztosítottá vált, hogy a beszerzések és értékesítések forgalmi bizonylatainak rögzítése automatikusan a szerződés szerinti áron történjen. Így a rendszerből az áruforgalommal kapcsolatos információs igények is könnyen lekérdezhetővé váltak.

A kereskedelemmel kapcsolatos további fontos követelmény volt a vevői bonuszok ellenőrzési lehetőségének biztosítása. Ezen igényeket speciális listák készítésével, fejlesztéssel oldotta meg a Megatrend.

Minden alrendszerrel szemben elvárás volt, hogy online, naprakész információt biztosítson a vezetők számára a mindennapi döntések meghozatalához. Ezen igényeknek az Infosys egyes moduljai alapvetően megfelelnek, azonban a Vitapress-nek volt néhány olyan igénye, amelyek kielégítése érdekében a Megatrend egyedi riportokat fejlesztett. Ezek egy részét a projekt keretében oldotta meg, egy része pedig a cég informatikus szakembereinek feladata lett; ehhez a Megatrend képzést és konzultációs támogatást nyújtott.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom