Connect with us

technokrata

3Com: Takarékos IP telefonok és alközpontok a közszférának

Laptop

3Com: Takarékos IP telefonok és alközpontok a közszférának

Sikereket hozott a 3Com Magyarországnak az új vállalati struktúra.

„A 3Com tovább növelte piaci fölényét a magyar piacon a Fast Ethernet szegmensben, átvette a piacvezetői pozíciót legnagyobb versenytársától a Desktop Gigabites eszközök területén, és hosszú évek óta először részesedést szerzett a moduláris gerinchálózati berendezések piacán is.” – jelentette be sajtótájékoztatón Lehner Tamás, a 3Com Magyarország ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta: „Az elmúlt negyedév látványos eredményeihez hozzájárult a 3Com új, a korábbiaknál lényegesen nagyobb önállóságot biztosító gazdásági szervezetének megvalósulása, és a nemzetközi vállalat teljessé vált megoldás-portfoliója. Bejelentette: a magyar vállalat úgy döntött, hogy saját hatáskörében áremelés nélkül egyről három évre emeli a hivatalos partnerhálózata által értékesített hálózati eszközök garanciális idejét, és a teljes időszakban egy napon belül cserekészüléket biztosít ügyfeleinek.”

A hazai piac alakulásáról elmondta, hogy az idei év harmadik negyedévében kiugró mértékben, 47 százalékkal növekedett a hálózati eszközök iránti kereslet az elmúlt év azonos időszakához képest: összesen több mint 158 ezer port talált gazdára, és az igények kétharmadát, valamennyi termékcsoportot egybevetve, a 3Com és legnagyobb piaci versenytársa elégítette ki. A 3Com 10/100-as kapcsolóiból 2004 3. negyedévében több mint 47 ezer port talált vevőre, 18 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. A piaci részesedés ebben a szegmensben meghaladja a 40 százalékot.

A felhasználói és középvállalati szintű, nem moduláris Gigabites kapcsolók iránti kereslet Magyarországon csaknem kétszeresére növekedett 2003 harmadik negyedévéhez képest. A csaknem ezer értékesített eszköz 35 százalékát szállította a 3Com, amelynek értékesítése ezen a területen a perióduson belül megduplázódott, és csaknem 500 porttal múlja felül a korábban vezető részesedést birtokló Cisco eredményét. A moduláris, központi eszközök piaca 100 százalékkal bővült az idei harmadik negyedévben az elmúlt év azonos negyedévéhez képest. Ezen a területen – bár a 3Com adekvált eszközei csak ez év nyarától hozzáférhetőek a hazai piacon – a 3Com máris a piac 8 százalékát szerezte meg.

Magyarországon már most érzékelhető, hogy 2005-ben jelentős felfutás várható az IP alapú telefónia iránt – mondta Lehner Tamás. Az elmúlt időszakban a 3Com Magyarország a kecskeméti Tomori Pál Főiskolán helyezett üzembe egy olyan, 50 felhasználós hálózatot, amely a hang és adatkommunikációt egy infrastruktúrába integrálja, költségtakarékos telefonálást és egyszerűen menedzselhető távközlési rendszert tett lehetővé.

A Rendőrségért Közbiztonsági Alapítványnak (RKA) a 3Com Magyarország NBX 100-as IP alapú telefon alközpontot adományozott, amely kifejezetten az 50-150 telefon felhasználóval rendelkező szervezetek számára készült. A közalapítvány tapasztalatai szerint a telefonálás azóta összehasonlíthatatlanul gazdaságosabb a hagyományos telefon szolgáltatásokkal összehasonlítva. Az alapítványnál csaknem félszáz munkatárs dolgozik. A 3Com NBX 100-as berendezés azonban akár 200 eszközt és 100 fővonalat is képes kiszolgálni. Használata növeli az alkalmazottak termelékenységet, javítja az ügyfélszolgálat hatékonyságát és csökkenti a költségeket. Megbízhatóan működik a különféle adathálózatokon (LAN-okon és WAN-okon), robusztus hívásfeldolgozási funkciókat, valamint alkalmazások széles skáláját kínálja.

A 3Com megállapodott a CBA-val arról, hogy annak új logisztikai központját is IP telefonalközponttal és végberendezésekkel szereli fel. Ennél a 200 mellékállomással szerelt hálózatnál – a logisztikai raktárterek nagy térbeli kiterjedése miatt – az integrált hang- és adatkommunikációt 3Com vezeték nélküli kapcsolat köti össze.

Szabó Gábor, a 3Com közép-európai regionális marketing igazgatója elmondta, hogy a világ egyik vezető hálózati eszköz és megoldásszállítója továbbra is rendkívül fontosnak tartja a régió és ezen belül Magyarország piacát. Hazánk jelenleg bruttó nemzeti össztermékének nagyjából ugyanannyi százalékát költi IT beruházásokra, mint az európai uniós országok. Az infrastruktúra korábban keletkezett hiányosságait a kormányzat központi programokkal, a versenyszféra pedig jelentős beruházásokkal gyorsan pótolja.

A 3Com idén teljessé vált termék- és megoldás-portfoliója képes kielégíteni a Magyarországon keletkező bármely hálózati fejlesztési igényt, beleértve a terabyte kapacitású nagyvállalati eszközöket, kapcsolókat, routereket, a nagybiztonságú, redundáns berendezéseket és a vezeték nélküli megoldások széles skáláját. Több mint 250 új elemmel gazdagodott a 3Com termékportfoliója. A fejlesztések során igyekeztünk szem előtt tartani termékeink értékállóságát és felhasználóink befektetéseinek megóvását. Eszközeink iparági szabványokon alapuló, nagy teljesítményű és nagy megbízhatóságú hibatűrő kialakítása lehetővé teszi, hogy a felhasználók korábban kialakított rendszere a jövőben rugalmasan bővíthető legyen.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák