Connect with us

technokrata

Picajet – hagyományos fotóalbum helyett

Laptop

Picajet – hagyományos fotóalbum helyett

A Picajet fotórendszerező sarkallatos pontjai: fotók és videoklipek közvetlen importálása a fényképezőgépből, egykattintásos képmegosztás, automatikus fényképkorrekció, egyszerű keresés, fotóalbum és egykattintásos nyomtatás.

A szoftver mögött megbúvó ötlet, hogy a legtöbb géptulajdonos nem informatikai zseni, tehát szükségük van egy olyan programra, amivel elvégezhetik a kapcsolódó műveleteket. Az áttöltött képek átnevezhetők, értékelhetők, cím adható nekik. Kulcsszavak helyett kategóriákba sorolhatjuk be fotóinkat, ezek létrehozása történhet az EXIF/IPTC metaadatok alapján is. Ahogy szaporodik a gyűjtemény, egyre könnyebb lesz rálelni a szükséges képre – például a karácsonyi képeket -, ha a keresés előtt kiválasztjuk a megfelelő opciót.

A fényképezés során nem minden felvétel sikeredik tökéletesre. Ezeken a program automatikusan tud javítani, viszont ha elégedetlenek vagyunk az eredménnyel, a további képfeldolgozó eszközökkel korrigálhatunk a minőségen – az eredeti kép módosítása nélkül, így nem veszhet el vagy sérülhet meg. És ezzel még nincs vége – egyetlen kattintással küldhetjük el e-mailhez csatolva a képet a barátainknak, pár kattintás szükséges a webgaléria elkészítéséhez. A fotóalbum arculatát témákkal átváltoztathatjuk, diavetítést rendezhetünk a képekből. A nyomtatáshoz nem kell mást tennünk, mint kiválasztani a képeket, megnyomni a nyomtatás gombot kiválasztani a megfelelő elrendezést a képméretekkel. A fotók CD/DVD-re írásához nincs szükség külső eszközre.

A programot Windows 98SE, ME, NT4, 2000 és XP rendszerekre telepíthetjük. A kezelőfelület nyelvét egy tucat fordítás közül választhatjuk ki, a magyarítás december elején készült el.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom