Connect with us

A Microsoft a világ egyik legelismertebb cége

Laptop

A Microsoft a világ egyik legelismertebb cége

A Financial Times és a PricewaterhouseCoopers közös felmérése szerint a Microsoft lett a világ második legelismertebb cége. A redmondi székhelyű világcég e mellett első lett az „Innováció”, a „Társadalmi felelősségvállalás” és a „Részvényesi érték” kategóriákban, Bill Gates pedig elnyerte „A világ legelismertebb vállalatvezetője” címet.

A Financial Times gazdasági magazin, és a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgálócég immár hetedik éve készítik el közös felmérésüket, melyben a világ legelismertebb vállalatait és vállalatvezetőit keresik. 2004 augusztusában láttak neki a legfrissebb információk összegyűjtésének, melynek során 25 ország több mint 1 000 vállaltvezetőjét kérdezték meg. A felmérésbe idén először vontak be civil szervezeti és alapítványi vezetőket is. A résztvevőknek a feltett kérdések mindegyikére három vállalatot vagy személyt kellett megnevezniük válaszul.

A válaszadók véleménye alapján a Microsoft lett a világ második legelismertebb cége, mely a General Electric nevű világvállalat követi a ranglistán. A legelismertebb vállalatvezető pedig Bill Gates lett, aki immár harmadik éve birtokolja ezt a címet. A válaszadók igen nagy elismeréssel beszéltek a Microsoft alapítójáról; kihangsúlyozták jó üzleti érzékét és kreativitását.

Azokra a kérdésekre, hogy „Melyik vállalat jelenti részvényesei számára a legnagyobb értéket?”, „Melyik vállalat társadalmi felelősségvállalása a leglátványosabb?”, és „Melyik vállalat végzi a leglátványosabb termék vagy szolgáltatás innovációt?”, a válaszadók többsége szintén a Microsoftot jelölte meg, így ezekben a kategóriákban is a rendmondi szoftvercég nyerte el az első helyet. A „leghatékonyabb vállalatirányítás” kategóriában, pedig a még mindig előkelő negyedik helyet szerezte meg a vállalat.

A Microsoft-on kívül nyolc egyéb IT vállalatnak sikerült helyezést elérnie a kategóriák valamelyikében. Az IBM, a Dell, a HP, az Intel, Apple a „legelismertebb vállalatok”, az Oracle, a Siemens és a Cisco pedig a „legelismertebb vállalatvezetők” listáján került be az első 45 közé.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Financial Times és a PricewaterhouseCoopes közös felmérésén a Microsoft lett az egyik legelismertebb cég. Örülünk, hogy a válaszadók a társadalmi felelősségvállalás terén is magas színvonalúnak és iránymutatónak ítélték cégünk tevékenységét, hiszen erre kiemelt hangsúlyt fektetünk” – mondta Bill Gates. „Küldetésünk, mely szerint igyekszünk az embereknek segíteni, hogy azok teljes egészében kiaknázhassák a bennük lévő lehetőségeket, sokkal több pusztán termékek gyártásánál. Igyekszünk különböző minőségű és mélységű kapcsolatokat kiépíteni a bennünket körülvevő környezet minden szereplőjével. Szeretnénk segíteni problémáik megoldásában, és jobbá tenni életüket. Ennek fényében végezzük tevékenységünket nap mint nap: igyekszünk kiváló termékeket nyújtani, növelni szoftvereink és az Internet biztonságát, megbízható környezet teremteni és elérhető közelségbe hozni a legújabb technológiákat.”

A felmérés készítői idén egy igen furcsa kérdést is feltettek a válaszadóknak: arra voltak kíváncsiak, hogy ki az a jelenlegi vagy múltbéli személy, akit szívesen látnának saját vállalatuk irányítói csapatában. A válaszok alapján Jack Welch, a GE volt elnöke után, Bill Gates az a személy, akinek jelenlétét a mostani vállalatvezetők szívesen vennék saját stábjukban. Ez utóbbi listán egyébként a Microsoft vezér olyan személyeket előzött meg, mint Winston Churcill, Bonaparte Napoleon, vagy Henry Ford.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom