Connect with us

Hirdetés

technokrata

Támadók a kapukon belül

Laptop

Támadók a kapukon belül

A Synergon előadása volt a leglátogatottabb.

A Cisco Systems Magyarország idén hetedik alkalommal szervezte meg hálózati konferenciáját, a Cisco Expo-t, 2004. november 17-18. között a MOM Park mozijában, amely a hálózati gazdaság szakembereinek legnagyobb és legjelentősebb hazai szakmai fóruma. A Synergon, mint vezető hazai megoldásszállító, évek óta a Cisco Expo legmagasabb, Platina fokozatú támogatója.

A rendezvény szekcióit a szervezők úgy alakították ki, hogy az érdeklődők a jelentkezés során személyre szabott programot állíthattak össze, a számukra legérdekesebb előadások közül válogatva.

A Synergon által tartott előadások kiemelkedő szakmai értéket képviseltek, hiszen előadásaira nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az Expo programjai közül a leglátogatottabb előadás – 244 regisztrált hallgatóval – a Synergon “Támadók a kapukon belül” című biztonságtechnológiai előadása volt.

Ízelítő az előadásokból: (A konferencián elhangzott előadások anyagai letölthetők a Synergon weboldaláról.)

Alap- és magas szintű IP telefónia felügyelet – A Cisco IP-telefon hálózatok felügyeleti rendszerei közül az előadás CallManagert és a PROGNOSIS IP Telephony Managert mutatta be. A CallManager négy beépített felügyeleti funkcióval rendelkezik, melyek részletes – igény esetén valós idejű – statisztikai adatokat biztosítanak. Az Integrated Research PROGNOSIS nevű alkalmazás, mint piacvezető Cisco AVVID menedzsment alkalmazás jól részletezett információkat nyújt az IP-telefon-hálózat működéséről, segítségével – nagy hálózatok esetén is – könnyedén felügyelhetők a szolgáltatás minőségi paraméterei, valamint segítséget nyújt a hibaelhárítás és kapacitás tervezés területein is.

Az MVH integrált adat-hang hálózata – Az Európai Unió tagállamai számára kötelezően előírja az IIER létrehozását és működtetését, amelynek célja, hogy biztosítsa a Közös Agrárpolitikában meghatározott elvek szerinti mezőgazdasági támogatások elosztását és annak szükséges ellenőrzését. Ennek keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a redundáns kiépítésű, központi adatbázis mellé egy országos kommunikációs hálózatot épített ki. A hálózat a legkorszerűbb technológiákból építkezik, VPN és IP-Telefónia terén. Az IP-telefon hálózat országos lefedettségű, és az első ilyen alkalmazás az Egységes Kormányzati Gerincen.

Támadók a kapukon belül – Mire képes egy hacker, ha bejut az épületbe? Hogyan lehet adatokhoz jutni a WLAN-on vagy egy szabad Ethernet porton keresztül? Az előadás során a gyakorlatban bemutatott és elemzett támadások álltak a fókuszban, válaszokat adott a kérdésekre, bemutatva a védekezés lehetőségeit és a kapcsolódó gyakorlati ajánlásokat.

Menedzselt üzemeltetési feladatok az Aegon hálózatában – Attól több egy üzemeltetési szolgáltatás, mint a hibajavítás, hogy az üzemeltetőnek értenie kell az ügyfél üzleti folyamatait, ismernie kell azokat a belső prioritásokat, amik a szerződés jogi nyelvezetével meg sem fogalmazhatóak. Az Aegon vállalati hálózata összesen négy telephelyet kapcsol össze, melyekre számos munkatárs és ügynök csatlakozik különböző helyszínekről és szolgáltatókon keresztül.

Hálózatmodellező és dokumentáló rendszer – A Synergon hálózat-modellező és dokumentáló rendszere segítségével garantált minőségű és részletes, port-szintű képet kapunk a hálózat topológiájáról. Az integrált dokumentációval elemezhetjük a kábelhálózat, a L2 adatátviteli és L3 IP logikai hálózat felépítését, ellenőrizhetjük a hálózat konfigurációját, kiszűrhetjük a nehezen észrevehető konfigurációs hibákat. A hálózati rendszer különböző adataira, paramétereire gyorsan kereshetünk, szűrhetünk. A dokumentációs rendszer integrált a CiscoWorks menedzsment rendszerrel, felhasználja a Cisco Discovery Protokollját és az IOS konfigurációs állományokat, így a dokumentációt gyorsan frissíthetjük, a változásokat nyomon követjük, hogy a hálózatról naprakész információnk legyen.

Ethernet alapú szolgáltatások MPLS gerinchálózat felett – A ma már bevezetett és jól működő MPLS alapú IP VPN szolgáltatások mellett igény mutatkozik pont-multipont transzparens L2 hálózatokra is. Ez a megoldás – szolgáltatói léptékben – nagyon sok technikai kihívást rejt. Az egyik lehetséges megoldás a VPLS technológia.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés